KOHDE 1 /

KANDIDAATINTIE, KAUNIAINEN

KING OF ROOFS 2020

TIILIKATTO
Materiaali: BMI Ormax, betonikattotiili Ormax Protector+


Vuonna 1984 rakennettu ”Kauniaisten euromansardihouse” oli uniikki ja haastava kattoremonttikohde.

TOTEUTUS /
Suomen KattoCenter Oy

Suomen KattoCenter toteutti tänä vuonna kattoremontin Kauniaisten Kandidaatintiellä. Seinänaapuri voitti King Of Roofs -äänestyksen vuonna 2018, joten nyt oli asunto B:n vuoro saneerata vesikatto. Rakennukset ovat valmistuneet yhtä aikaa, joten saneeraus tuli myös tässä toisessa Kandidaatintien kohteessa oivaan aikaan.

Katto on haastava ja kohde on siinä määrin uniikki, sillä sitä ei voi suoranaisesti nimetä mansardi-, harja-, auma- tai eurohouse katoksi. Joten päätimme nimetä katon ”Kauniaisten euromansardihouseksi”. Nimi on oikeutettu, sillä katossa löytyy kaikki nämä piirteet aina pystysuorasta katon osuudesta eurohousen kaareviin räystäisiin


Pelkästään kohteen kartoittaminen ennen tarjousvaihetta ja itse remonttia vaatii vahvaa ammattitaitoa, jotta osataan ottaa kaikki pienimmätkin nyanssit huomioon.

Tällaista todella haastavaa ja monimuotoista kattoa ei voi kartoittaa puolivillaisesti, vaan kartoitus vaatii tarkkaavaisuutta sekä rautaista ammattitaitoa.

Kattoasiantuntijamme Ville Kuosmanen ja Sebastian Salaja havaitsivat yläpohjassa tuuletuksen puutteellisuuden ja tämän johdosta purkutöiden yhteydessä vanhaa huopakattoa ja kiinteää alustaa aukaistiin harjalta ja räystäältä, jotta saadaan ilma kiertämään rakenteiden molemmin puolin.


Ongelmallisen ja hengittämättömän yläpohjan vuoksi aluskatteeksi valittiin hengittävä aluskate ja tuuletusta parannettiin huomattavasti paksummalla tuuletusrimalla (48x48mm), sillä tässä kohteessa yläpohjan ongelmia ei olisi saatu ratkaistua ohuella rakenteella.

Asiakkaan toiveet on otettu huomioon aina viimeistelytöitä myöten.

Kohteen monimuotoisuuden ja haastavien kulmien ja pellityksien vuoksi KattoCenterin peltisepät saivat käyttää mielikuvitusta ja teknistä osaamistaan vähintään yhtä monen tunnin edestä kuin itse kattotiilien asennukseen kului aikaa.


Remontti toteutettiin kolmella asentajalla. Kattotyöt saatiin valmiiksi ripeästi, sillä ryhmästä löytyi myös peltisepän ammattitaitoa. Kaikki työvaiheet aina telineiden kasaamisesta peltisepän viimeistelytöihin veivät aikaa noin kaksi työviikkoa. Työ saatettiin hyvällä vauhdilla valmiiksi ottaen huomioon katon monimuotoisuuden ja haasteelliset peltisepän työt sekä sen, että pystysuorissa seinämissä jopa 1000 kattotiiltä jouduttiin ruuvaamaan kiinni ruoteisiin.

Nyt on varmasti Kauniaisissa kaksi Suomen hienointa kattoa ja toinen on näistä jo palkinnon saanutkin.


Katso video kohteesta

Maan laajin kattovalikoima Suomen KattoCenteristä.

Suomen KattoCenterillä on takanaan tuhansia kattoremontteja. Yrityksen yli 130 koulutettua kattoammattilaista asentavat yli 200 000 kattoneliömetriä vuodessa. Tähän määrään mahtuu niin huopa-, tiili- kuin teräskattoja ja kohteet vaihtelevat arvorakennusten ja rivitaloyhtiöiden katoista omakotitalojen ja kesämökkienkin kattoihin. Ja kaikkeen siltä väliltä. Koska KattoCenter haluaa tarjota asiakkailleen vaan parasta, tekee se tiivistä yhteistyötä alan johtavien kattomateriaalivalmistajien kanssa. Yhdessä kehitetään niin materiaaleja kuin tehokkaampia kattojakin. Esimerkiksi vanhan talon energiankulutuksen vähentämiseen KattoCenter lanseerasi uudenlaisen Energiakattorakenteen pari vuotta sitten.

Vuonna 2009 perustettu yritys tarjoaa asiakkailleen laadukkaasti rakennettuja kattoja täydellä palvelulla. Kattopakettiin kuuluu kaikki kattomateriaaleista vesikouruihin ja kattoturvatuotteisiin sekä tietenkin vanhan katon purkamisesta loppusiivoukseen asti.

Suomen KattoCenter on RALA-sertifioitu yritys sekä kuuluu Luotettava Kumppani -ohjelmaan. Se on myös Kattoliiton jäsenyritys. Suomen Asiakastieto on myöntänyt Suomen KattoCenterille Suomen Vahvimmat Platina erikoissertifikaatin. Yritys on saanut myös Kauppalehden menestyjä sekä Kasvaja-sertifikaatin. www.kattocenter.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: Pääkaupunkiseutu, Tampere, Lahti, Kouvola, Lappeenranta.


Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
23.9.2019