KOHDE 9 /

KIRKKO, KOSKI TL

Koski Tl:n kirkko sai loistonsa takaisin

KATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDE

TOTEUTUS /
Suomen Kateasennus Oy

Pienen varsinais-suomalaisen maalaispitäjän Koski Tl:n kirkko on useita viime vuosia maastoutunut keskustan mäntymetsään. Tähän syksyyn asti. Nyt ei keskustan läpi voi ajaa ihastelematta kaunista valkoista kirkkoa ja sen uutta punaista tiilikattoa!


Kohteen vaativuus asetti omat haasteensa

Koski Tl:n kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1935 ja se edustaa tyyliltään hyvin aikansa uusasiallista tyylisuuntaa. Päätytornillisen pitkäkirkon on suunnitellut arkkitehti Toivo Paatela, ja Museovirasto on määritellyt sen valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Valkoisen betonisen kirkkorakennuksen kattona oli toiminut yli 80 vuotta perinteikkään Kupittaan Saven tiilenpunainen tiilikatto.

Vuonna 2017 Koski Tl seurakunta päätti Rakennuspalvelu Kari Kilkkilän avustuksella uudistaa tiilikaton. Kohteen vaativuus asetti omat haasteensa urakoitsijan valintaan, mutta aiemmat hyvät kokemukset vahvistivat luotettavan kattoasentajan valinnan. Työt aloitettiin loppukesästä ja valmiiksi saatiin ennen lokakuun loppua.

Museovirasto valvoi remonttia

Remonttityö eteni suunnitelmien mukaan. Vanha tiilikate purettiin, eikä isoja yllätyksiä onneksi löytynyt. Kattotiilet olivat iästään huolimatta yllättävän hyvässä kunnossa ja osaa olisi voinut hyvin käyttää vielä uudestaankin. Vahvaa tekoa siis! Alusrakenteissa oli jonkin verran lahovaurioita, jotka kaikki tarkistettiin ja korjattiin uutta vastaavaksi.

Uudeksi aluskatteeksi asennettiin hengittävä Divoroll Top RU, jonka päälle asennettiin tuuletusrimat ja ruoteet. Kattotiileksi valikoitui savitiilenpunainen Rubin 13V, joka oli lähes identtinen alkuperäisen kattotiilen kanssa. Kohteen remonttia valvoi osaltaan Museovirasto, joka hyväksyi käytettävät materiaalit.

Alkuperäistä työtapaa noudattaen

Katto oli poikkeuksellisen jyrkkä, noin 65 astetta ja sen takia jokainen tiili kiinnitettiin erillisillä kattotiilikiinnikkeillä. Tämä vaati suurta tarkkuutta ja ammattitaitoa niin työnjohdolta kuin kattoasentajilta.

Erikoisuutena tässä kohteessa oli reunimmaisten kattotiilien kiinnittäminen alustaan muuraamalla ja katon reunojen yhdistäminen seinään rappauksella. Näin noudatettiin kaikin tavoin myös alkuperäistä työtapaa. Lopputuloksena syntyi upea katto ja kun tulevina vuosina vielä kirkon julkisivurappaus saneerataan, palautuu kirkon alkuperäinen hehku kaikessa komeudessaan.

Katso kohteen muutos

Kattoremontti vuosien kokemuksella.

Suomen Kateasennus Oy on vuonna 1993 perustettu suomalainen kattoalan osaaja, joka urakoi tiili- ja peltikattoja ympäri Suomen. Yritys on toteuttanut kuluneiden vuosien aikana tuhansia vaativia kattorakentamisen kohteita niin uudis- kuin korjausrakentamisessa. Toiminnan perustana on kokenut ja laadusta tinkimätön projektinjohto sekä ammattitaitoiset asentajat.


Suomen Kateasennus Oy:n osaaminen tulee esiin juuri erikoiskohteissa, joissa vaaditaan parhaita materiaaleja ja rautaista ammattitaitoa, mutta toimintakenttään kuuluu kaikki katot pienemmistäkin remonttikohteista laajoihin uudishankkeisiin kautta maan. www.kateasennus.fi

Totetuttaa kattoremontit alueilla: koko Suomi


Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
1.11.2017