• Etusivu
  • Sisustus

Viikon sisustusidea: Näillä konsteilla lisäät maalaistunnelmaa sisustukseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 17.11.2023
20218_72046.jpg

Kesäloman soisi jatkuvan ikuisesti. Maalla vietetyn kesäloman jälkeen samaa hermoja rauhoittavaa tunnelmaa toisi mielellään myös mukanaan kaupunkiin. Tässä sinulle muutamia vinkkejä, miten sen teet helposti.

Vanhaa pintaa ja halkeillutta maalia

Kuluneen näköistä maalipintaa saat aikaan hiomalla ja maalaamalla. Jos esimerkiksi haluat valkoisen maalipinnan alta näkyvän hieman vaikka pinkkiä, maalaa huonekalu ensin pinkillä pohjavärillä ja sen jälkeen valkoisella. Pintaa kevyesti hiomalla saat pinkin näkyviin.

Musta olla varovainen hioessasi – hio todella kevyesti ja erittäin hienolla hiomapaperilla. Voit käyttää vesihiomapaperia (P400-600) tai tavallista (maksimissaan P240). Mitä hienompi hiomapaperi, sitä nopeammin se menee "tukkoon" ja se pitää vaihtaa uuteen. Suuremmat huonekalut tarvitsevat siis huomattavasti enemmän hiomapaperia kuin pienet.

20218_71791.jpg
20213_69026.jpg

Lisää kuoseja ja tekstuuria

Maalaistunnelmaa löytyy raidallisista patjakuoseista ja niitä voi yhdistellä erilaisiin ruutukankaisiin ja kukkakuoseihin. Maalaistunnelman täydennät neutraaleilla yksivärisillä, joiden pinnassa löytyy kuitenkin runsaasti tekstuuria, kuten paksu villaneulos, pellava tai itse virkattua pitsiä.

Kunnon itsetehdyt räsymatot lattialla kestävät aikaa ja tuovat takuu varmasti maalaistunnelmaa. Nyt räsymattoja tuntuu olevan runsaasti saatavilla kirpputoreilla, Torissa ja some palstoilla.

20218_71793.jpg

Kunnioita vanhaa suunnittelua ja arkkitehtuuria

20218_71794.jpg

Jos talosta löytyy vanhaa arkkitehtuuria tai rakentamista niin älä peitä sitä vaan nosta se esille. Käsityöläisyys ja käsintehty saa näkyä. Tummat yksityiskohdat, kuten kattoparrut, tulevat hienosti esille vaaleasta taustasta. Kattopalkkeja ei kannata maalata katon värisiksi, vaan antaa niiden erottua.

Suuria huonetiloja voi jakaa vanhaan malliin, vaikka verhoilla tai sermillä. Ne eivät vie huonetilasta korkeutta, mutta saat lisättyä yksityisyyttä makuutilalle tai piilotettua ruokatavarahyllykkösi.

Sekoita tyylejä

Vanhaan aikaan, kun ei ostettu mitään turhaa tai siihen ei olisi ollut edes mahdollisuuttakaan, säilytettiin hankitut, itse valmistetut ja perintönä saadut tavarat huolella. Niistä kerääntyi ihanaa kerroksellisuutta sisustukseen. Sekoita eri tyylisiä huonekaluja, värejä, koriste-esineitä ja taidetta. Laita esille mummilta peritty ryijy ja isoisän vanha olkihattu.

Esimerkiksi yöpöytien ei tarvitse olla samanlaisia tai vierekkäiset senkit voivat aivan hyvin olla eri aikakausilta. Muistathan, että toisen roska on toisen aarre. Tee löytöjä esimerkiksi Tori.fi:ssä.

20218_71792.jpg

Vaihda mummotapetit seinille

Info

Info

Lue sisustusvinkkejä

Kurkista kaikki viimeaikaiset sisustusideamme ja -juttumme. Mukana on mm sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilän ohjeita, miten kalustaa hankalan mallinen olohuone tai miten tuunata keittiö pienellä rahalla.

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
200910_19143.jpg
Fenestralta uutuus
Uusi Fenair-tuloilmaikkuna on kustannustehokas ja yksinkertainen ratkaisu.Taloyhtiöiden energiatehokkuutta voidaan parantaa merkittävästi Fenair-tuloilmaikkunalla. Fenairin raitisilmasuodatinpalkki on sijoitettu ikkunan yläosaan, mikä varmistaa lämmön täydellisen talteenoton; ilma lämpenee keskimäärin yli 10 astetta ja aurinkoisilla seinillä parhaimmillaan jopa 20 astetta ulkoilman ollessa - 20 astetta. Tehokkaat suodattimet voidaan puhdistaa ja vaihtaa tarvittaessa.Suurin säästö saavutetaan tuloilmaikkunan ja ilmanvaihtojärjestelmän optimoinnilla. Ilmanvaihtoon on helppo vaikuttaa samalla, kun vanhat ikkunat vaihdetaan uusiin ja rakenteita tiivistetään. Energiatehokkuutta voi parantaa erittäin helposti ja kustannustehokkaasti yhdistämällä energiaikkunaan ulkoilman sisäänottojärjestelmän.Ratkaisu parantaa ikkunan U-arvoksi jopa 0,79 (TKK:n testi) ja pienentää talon energiakuluja 5—10 prosenttia. Sen ansiosta korvausilma on terveellistä ja vetoisuus vähenee olennaisesti. Jos samalla tehostetaan koko ilmanvaihdon ketjua asentamalla huoneistokohtaiset säätöventtiilit sekä talteenottoyksikkö, asuntojen kokonaissäästöt voivat nousta jopa 20—40 prosenttiin.
20199_59809.jpg
Teetkö lämmityspäätöksiä luulon vai tiedon varassa?
Lämmitysasiat nousevat nopeasti esiin, olitpa sitten rakentamassa uutta kotia tai remontoimassa vanhaa. Mutta teetkö päätöksiä oikean tiedon vai sittenkin luulon ja kuulopuheiden varassa? Vaikka maalämpö on Suomessa suosittu lämmitysmuoto, siitä liikkuu edelleen paljon huhuja ja virheellisiäkin tietoja. Ohessa on vastaukset muutamiin yleisimpiin kysymyksiin.
7_P_17659.jpg
Kuopion asuntomessut, toinen hakukierros
Kuopion Asuntomessujen toinen hakukierros on alkamassa. Ensimmäisellä kierroksella hakemuksia tuli kaikkiaan 39 kappaletta. Haun perusteella esitetään valittavaksi 24 rakentajaa. Toisella hakukierroksella alueelta on haettavissa 13 omakotitalotonttia ja 1 rivitalotontti, joka voidaan tarvittaessa jakaa kahdelle rakennuttajalle.Tonttien haku alkaa maanantaina 2. kesäkuuta ja päättyy perjantaina 25. heinäkuuta klo 15. Asuntomessutoimikunta käsittelee esitetyt hakemuksen elokuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen kaupungingeodeetti tekee tonttien varauspäätökset ja vuokraa tai myy asuntomessualueen tontit sekä päättää muut tonttien luovutusehdot. Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät osoitteesta: www.kuopionasuntomessut.fi.Kuopion asuntomessujen teemoiksi on valittu "Hyvinvointia ja elämänlaatua – hyvä kaupunkikoti järven rannalla", "Matalaenergiatalot – edullista asumista luontoa säästäen" ja "Oma piha – perheen paras puuhapaikka".Myös toisen hakukierroksen tonttien saajat valitaan suunnitelmien laadun ja teemojen huomioinnin perusteella. Suunnitelman tulee myös sopia asuntomessukokonaisuuteen sekä Suomen asuntomessujen asettamiin tavoitteisiin. Suomen asuntomessujen toimintaideana on parantaa asumisen laatua Suomessa. Toimintaideaan voi tutustua osoitteessa: www.asuntomessut.fi.Messujen projektipäällikkö Mervi Heiskanen korostaa, että "messurakentajiksi ovat tervetulleita myös perus- omakotitalojen rakentajat. Nyt haettavissa on erityisesti pienten perheitten tarpeisiin olevia tontteja."Tontteja voivat hakea kaikki messurakentamisesta kiinnostuneet henkilöt, talotehtaat ja rakennusliikkeet. Hakijan kotikunta tai mahdollisesti aikaisemmin kaupungilta saatu tontti ei rajoita tontin saamista. Messurakentajien valinnasta ja suunnittelun ohjauksesta vastaa messutoimikunnan alaisuudessa toimiva laaturyhmä."Ensimmäisellä kierroksella tuli odotetusti paljon hakemuksia rantatonteille" kertoo Pasi Hulkkonen. Hulkkonen uskoo myös kaikille tonteille löytyvän rakentajia. Samalla hän korostaa hakijoille, että hakemukset voivat olla luonnosvaiheessa olevia hakemuksia, joihin ei välttämättä tarvitse panostaa rahallisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton