• Etusivu
  • Rakentaminen

Uusi tuoteinnovaatio valtaa markkinoita: Palamaton katos kasvikatolla, sopii niin omakotitaloihin kuin taloyhtiöihin

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Päivitetty 21.03.2024
Muokattu kuva.2024

Kiinteistöjen pihoilla jätekatos on tärkeä osa pihakokonaisuutta. Hyvin sijoitettu, toimiva, siisti ja ajanmukaisin ohjein varusteltu jätetila lisää jokaisen lajitteluintoa.

Yleistyessään tämä ratkaisu edistää jätteiden kierrätystä ja lajittelun lisääntyessä jätehuoltokustannuksetkin pienenevät. Jätetilan suunnittelu perustuu käyttäjien eli kiinteistöjen asukkaiden omiin tarpeisiin. Tarpeiden ohella suunnittelussa täytyy huomioida jätehuoltomääräykset sekä paloturvallisuusmääräykset. (Katso lisää ajankohtaista tietoa alueesi jätehuollosta esimerkiksi täältä.)

Kiinteistöjen piharakennukset ja muun muassa jätekatokset ovat harmillisen usein joutuneet myös ilkivallan kohteeksi.

Palamattomat jätekatokset ovat kotimaista laatua

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy valmistaa kokonaan betonisia, täysin valmiita ja palamattomia elementtikatoksia.

Palamaton rakenne on tärkeä turvallisuustekijä. Varsinkin roskakatoksissa säilytetään usein palavia aineita, kuten pahvia ja muovia. Tiiviit rakenteet ja suljettavat ovet vähentävät ilkivallan riskiä ja eläinten haittavaikutuksia. Palamaton katos on sekä turvallinen että pitkäikäisenä taloudellinen valinta.

Yhdellä nostolla paikoilleen nostettava katos on heti käyttövalmis, eikä vaadi erillistä perustusta. Katos voidaan laskea tasaiselle alustalle soran tai muun materiaalin varaan.

Palamaton jätekatos sisältää aina kasvikaton

Palamattoman katoksen ylle perustetaan vakiona kasvikatto jo tehtaalla. AKOroof -kasvikatto on kestävästi kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto niitty- ja ketokasveja tukevaksi kasvikattoratkaisuksi.

Ainutlaatuinen tuotannon sivuvirtoja ja kiertotaloutta hyödyntävä kasvikattoratkaisu on saatavissa myös paikalla muokattavana valmistuotteena.

Esimerkiksi jo taloyhtiön pihalta löytyvän autokatoksen ylle tai uuden jätekatoksen päälle voidaan lisätä kasvikatto, monimuotoisuutta ja silmäniloa lisäämään.

Tutustu lisää katoksen variaatioihin ja valitse kohteeseesi sopivilla väreillä.

<p data-block-key="iy7jq">Katos voidaan valmistaa muokattujen mittojen mukaan.</p>
Katos voidaan valmistaa muokattujen mittojen mukaan.
<p data-block-key="3cpir">Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.</p>
Tutkittu kiertotalouskatto on optimoitu harvinaistuville keto- ja niittykasveille.

Kiertotalouskatto pohjautuu Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:n ja Helsingin Yliopiston useita vuosia kestäneeseen tutkimus- ja kehitystyön tuloksiin. Kun kohteen rakennekestävyydet, vedeneristävyysasiat sekä palo- ja työturvallisuuspuolen asiat on otettu huomioon, päästään käsiksi itse kasvikaton rakennekerroksiin.

<p data-block-key="2ve5j">Kuvassa näkyy jätekatoksen ylle istutettuja pottitaimia kuten rönsyansikkaa, tarha-ajuruohoa ja erilaisia maksaruoholajikkeita.</p>
Kuvassa näkyy jätekatoksen ylle istutettuja pottitaimia kuten rönsyansikkaa, tarha-ajuruohoa ja erilaisia maksaruoholajikkeita.

Kasvikaton kasvillisuuteen voi vaikuttaa ja istutustoteutus tehdään kohteen suunnitelman mukaan. Kotimaista alkuperää olevat pottitaimet sekä siemenkylvös muodostavat kestävän kasvillisuuspeitteen katolle.

Lue lisää katoksista ProdLib-kirjastosta:

Tästä ProdLib-kirjastoon

Rakennusbetoni- ja Elementti toimittaa kaikki AKO-tuotteet vankalla kokemuksella omilta tehtailta

Rakennusbetoni- ja Elementti Oy on valmistanut betonisia AKO Garden -päällystetuotteita neljän vuosikymmenen ajan. Toimintaa ohjaa ajatus erikoistumisesta ja yritys valmistaakin erikoisbetonituotteita, jotka ovat vaatineet pitkää kehitystyötä ja osaamisen lisäämistä.

Tuotantolaitokset sijaitsevat suuren pohjavesialueen päällä, joka osaltaan on kannustanut yritystä miettimään erityisesti ympäristöystävällisiä ratkaisuja. AKO Garden -tuoteperheeseen kuuluu mittava määrä erilaisia, pientalojen pihoille suunniteltuja tuotteita; erilaisten pihakivien ohella saatavilla kasvikattoa, kiviaineksia sekä luonnonkiviä.

Kiinnostuitko katoksista ja kasvikatosta? Tai kaipaisitko pihaasi muita AKO-tuotteita? Jätä yhteydenottopyyntö!

Jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntija ottaa yhteyttä mahdollisimman pian!

Rakennusbetoni ja Elementti Oy
Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
20192_56137.jpg
Kuka saa tehdä sähkötöitä?
Sähkötöiden tekeminen vaatii tietoa ja taitoa. Kaikkea ei saa itse tehdä, vaan ammattilainen on pyydettävä avuksi. Mikäli oma osaaminen ei riitä, sähköllä ei kannata alkaa leikkiä. Se että valo syttyy lamppuun, ei aina tarkoita, että kaikki on mennyt oppikirjan mukaan. Ohjenuorana kaikkiin "sallittuihinkin" sähkötöihin voidaan sanoa, että älä tee, jos et ole aivan varma.
20217_54449.jpg
Tuulensuoja ja lämmöneristys samassa paketissa uuteen ja vanhaan taloon
Pääset helpommalla valitsemalla levyn, joka huolehtii tuulensuojauksesta sekä lämmöneristyksestä samalla kerralla. Mikäli toivot lisäksi asentamisen helppoutta ja erinomaista lämmöneristyskykyä, on valinta tällöin helppoa. Lika- ja vesitiivisti pakatut ISOVER Facade -levyt vastaavat näihin toiveisiisi.Tuote toimii myös rakentamisen aikaisena sääsuojana ja kestää UV-rasitusta kuuden kuukauden ajan ilman lopullista julkisivua menettämättä ominaisuuksiaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton