• Etusivu
  • Rakentaminen

Usko, toivo ja luottamus!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.03.2009
20093_15410.jpg

Suorakanavan Timo Lehtinen

Usko, niin muutkin uskovat!

Rakentamisen voidaan katsoa olevan "samassa suossa" kuin muunkin talouden. Kaikki kun riippuu kaikesta. Kun joka tapauksessa noin 90 %:lla suomalaisista on oma taloudellinen tilanne nyt sama ja jopa pääosin parempi kuin viime vuonna, ovat edellytykset pientalorakentamisen aloittamiseen hyvät. Kysymys on kuitenkin uskon asiasta, uskosta ennen kaikkea omaan työpaikkaan ja elämän normalisoitumiseen ns. pitkässä juoksussa, jonka etappina rakentamispäätöskin on.

Suorakanavan Timo Lehtisellä tätä uskoa riittää. Oma rakennushanke on hyvää vauhtia menossa ja budjettikin toistaiseksi alittumassa. "Materiaalihankinnat ovat sujuneet hyvin ja kun lainan (3 kk euribor) koko korkokin on vain 2,11 %, menemme tältäkin osin reilusti alle oletetun. Rakentamisen ammattimiehiäkin on ollut hyvin saatavilla ja hanke etenee vähintäänkin suunnitellusti", kertoo Timo vakuuttaen uskovansa projektin sujuvaan läpimenoon.

Tutustu Timon seurantakohteeseen:Jämerä-kivitalo Raumalle

Luottamuksen osoitusta

Uusimpien tutkimusten mukaan joka toinen suomalainen on jo tutustunut omakohtaisesti sähköiseen kaupankäyntiin. Keskeisin kynnys ostospäätöksen tekemiseen on luottamus sähköisen kaupan ylläpitäjään. Rakentaja.fin jäsenillä tätä luottamusta on ainakin Rakentaja.fin Jäsentukkuun, sillä teemme lähes kuukausittain uusia myyntiennätyksiä. Jäsentukku on avoin periaatteessa kaikille yhteistyökumppaneillemme. Toimintatapa sovelletaan aina kumppanin lähtökohtien ja tarpeiden mukaan. Kerromme mielellämme lisää Jäsentukun toimintaperiaatteista ja mahdollisuuksista.

Toisena esimerkkinä lisääntyneestä luottamuksesta toimintaamme kohtaan on useissa keskusteluissa esiin tullut kuulumisemme Sanoma-konserniin, jonka nähdään varmistavan kilpailukykymme ja menestyksemme rakentamisen viestinnän tekijänä ja sen palveluiden kehittäjänä pitkälle tulevaisuuteen.

Toivoa huomisesta

Uskon ja luottamuksen yhdistäjänä on nyt toivo. Minäkin toivon, että Sinä ja teillä yrityksessänne uskotte, että pian Suomessa tehdään taas 15 000 omakotitaloa ja 5 000 vapaa-ajan asuntoa vuodessa. Kun näistä luvuista nyt jäädään reilusti, haluankin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme siitä luottamuksesta, jonka osoititte pysymällä mukana Rakentaja.fi-konseptissa. Moni muu media ei voi sanoa samaa. Vahvaa luottamusta osoittaa myös kumppaniverkoston vahva sitoutuminen meneillään olevaan Taloyhtiö-projektiimme. Toivon myös, että tapaamme kuluvan vuoden aikana mahdollisimman usein eri yhteyksissä.

20093_15413.jpg

Toivon kaikille sitkeyttä, uusia innovaatioita ja parasta mahdollista tulevaisuutta rakentamisen moniulotteisessa ympäristössä!

Hannu Myöhänen
toimitusjohtaja

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20123_30111.jpg
Betonin valinta
Betonin valinnan lähtökohtana on täyttää kovettuneelta betonilta vaaditut ominaisuudet. Valinta riippuu valettavasta rakenteesta ja sille asetetuista teknisistä ominaisuuksista. Rakenteen käyttötarkoituksen lisäksi on siis huomioitava useita muita tekijöitä, jotta betonirakenne onnistuu halutulla tavalla.
20152_42369.jpg
Monikäyttöinen Finnfoam soveltuu myös routaeristeeksi
Routaeristeen tärkein ominaisuus on luotettavuus eli pitkäikäisyys. Routaeriste ei saa painua kasaan eikä imeä vettä itseensä tai se ei toimi enää suunnitellusti tehtävässään. Ainutlaatuinen kestävyys, kokonaistaloudellisuus sekä monikäyttöisyys yhdistyvätkin kotimaisessa Finnfoam-eristeessä.
3044_418399157_2018328111143.jpg
Akkupesurilla peset paikasta riippumatta
Perinteinen verkkovirtaan liitettävä painepesuri on kätevä työkalu tehokkaaseen puhdistukseen. Pesukohteet eivät kuitenkaan aina sijaitse paikassa, jossa sähköä olisi saatavilla. Uusi akkukäyttöinen Bosch Fontus-pesuri on kehitetty helppoon ja johdottamaan käyttöön. Voit ottaa pesurin mukaasi, missä sitä tarvitsetkin.
20214_69878.jpg
Olisiko aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
Miltä kotisi näyttääkään kevätauringon valossa? Tuntuvatko pinnat kolhiintuneilta vai onko vain aika ajanut niiden ohitse? Tekivätkö talven paukkupakkaset kodistasi kylmän? Kiuaskaan ei enää lämmitä saunaa kuten ennen.Olisiko siis aika laittaa kodin pinnat ja lämmitys kuntoon?
20182_51513.jpg
Kasvintunnistus on koukuttavaa salapoliisityötä
Luonnonkasvien tunnistus on kuulunut aina osaksi koulun biologian opetusta. Kasvien keruu herbaarioon herättää monella muistoja omasta kouluajasta, ja joillain meistä on vieläkin vintillä haalistuneita näytteitä kasviprässissä. Herbaariot ovat vaihtuneet digitaalisiksi, mutta samojen ulkoisten tunnusmerkkien avulla kasvintunnistusta vielä nytkin tehdään kuin silloin ennen vanhaan.
20202_62685.jpg
STOP vedolle - näin asennat itseliimautuvat tiivisteet
Ennen tiivistämisen aloitusta on hyvä varmistaa tiivistettävään rakoon parhaiten soveltuva tiiviste. Mikäli tiivistettävässä ovessa tai ikkunassa ei ole vanhaa tiivistettä, yksi hyvä keino oikean paksuisen tiivisteen löytämiseen on laittaa sinitarra tiivistettävään rakoon, sulkea ikkuna tai ovi ja tarkistaa sinitarraan jääneen painauman paksuus. Vanhoissa kohteissa mitta on hyvä tarkistaa useasta kohdasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton