• Etusivu
  • Talo

Työtä, jonka lopputulos näkyy ja huomataan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 18.12.2014
201412_41988.jpg

TTS kouluttaa muun muassa keittiökalusteiden asentajia.

TTS – Työtehoseura

on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain noin 10 000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi ja tutkii vuosittain lähes 100 projektin avulla työmenetelmien tehokkuutta, energia- ja ekotehokkuutta, tuottavuutta ja erilaisten menetelmien ja laitteiden toiminnallisuutta. Rakennus- ja kiinteistöala tarjoaa monenlaista työtä ammattilaisille.

Jos haluat tehdä työtä, jonka lopputulos näkyy ja huomataan, niin hakeudu TTS:aan koulutukseen. TTS kouluttaa Sinusta alan ammattilaisen. TTS tarjoaa koulutus- ja kehittämispalveluja yritysten ja henkilöiden kilpailukyvyn ylläpitämiseksi sekä erilaisiin muutostilanteisiin. TTS suunnittelee koulutuksen aina henkilön ja yrityksesi tarpeisiin sopivaksi.

TTS kouluttaa ammattilaisia mm. seuraaville aloille

– Talonrakentaminen
– Nosturiala
– Kiinteistöala
– Maarakentaminen
– Puuala
– Verhoiluala
– Sisustusala
– Puutarha-ala

Räätälöityjä koulutuskokonaisuuksia

Koulutuksella voidaan parantaa henkilöstön ammattitaitoa joko kokonaisvaltaisesti tai jollakin tietyllä osa-alueella. Työtehtävien muuttuessa, voidaan koulutuksella opastaa uusiin tehtäviin, esim. työnjohtajiksi. Laajasta kortti- ja sertifikaattitarjonnastamme on mahdollista räätälöidä koulutuskokonaisuuksia. TTS järjestää koulutusta usealla eri paikkakunnalla ja mahdollisuuksien mukaan yritysten omissa tiloissa. Autamme mielellämme myös koulutuksen rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

Koulutusvalikoimaan kuuluu muun muassa työnjohtajakoulutus.
Koulutusvalikoimaan kuuluu muun muassa työnjohtajakoulutus.

Omatoimirakentajalle tarkoitettuja koulutuksia

TTS tarjoaa ammatillisen koulutuksen ja yrityksille räätälöityjen koulutusten lisäksi esimerkiksi omatoimirakentajalle tarkoitettuja koulutuksia, joissa käsitellään materiaalivalintoja, oikeita välineitä sekä rakentamismääräysten vaikutuksia. Koulutuksiin sisältyy teoriaosuus sekä työmaaolosuhteita vastaavissa tiloissa käytävä lyhytmuotoinen työvälineiden käyttöopastus. Lisäksi TTS järjestää suunnittelukoulutuksia, rakentajapäiviä sekä muita lyhytkoulutuksia.

Keittiö- ja tilasuunnittelupalvelu

TTS:n tutkimus- ja kehittämistoiminnan kohteena ovat asuinkiinteistöjen eri tilat, ekologiset, kestävät ja energiaa säästävät asumisratkaisut, jätteiden lajittelu, materiaalivalinnat, toimivat ja energiatehokkaat koneet, laitteet, tilat, prosessit ja työmenetelmät sekä palvelut. Erityisenä tutkimuksen- ja kehittämisen kohteena on ekotehokkuus ja elinkaariasuminen sekä eri elämänvaiheisiin liittyvät asumisratkaisut. TTS:llä on mm. useita senioriasumiseen liittyviä kehittämishankkeita. Lisäksi kohteena ovat työ- ja käyttöturvallisuuteen liittyvät aihealueet kuten kodinkoneet ja -laitteet, talotekniikka sekä asunnon turvallisuuteen liittyvät tekijät.

TTS-Kehitys Oy
Talo
koulutus
kurssit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52054.jpg
Rakentamisen laatu muodostuu ammattitaitoisista rakentajista
TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.
20157_43920.jpg
Robotti-imurit käytännön testissä
TTS Työtehoseura testasi seitsemän robotti-imuria koeolosuhteissa ja viisi kotitaloutta kokeili niitä käytännössä. Imurit olivat parhaimmillaan selkeälinjaisissa, väljästi kalustetuissa tiloissa joissa ei ollut kevyitä tavaroita lattiatasossa. Nurkkien ja eripaksuisten mattojen imurointituloksissa oli toivomisen varaa. Myös mattojen hapsut, sähköjohdot ja kevyet matot tuottivat roboteille ongelmia. Testitalouksien arvioiden mukaan robotti ei korvaa perinteistä imuria, mutta sopii hyvin ylläpitosiivoukseen ja kiireapulaiseksi.Testin robotti-imurit olivat käyttökokeissa viidessä eri kotitaloudessa. Lisäksi imurit testattiin 60 m2 kokoisessa testitilassa, jossa oli eripaksuisia mattoja, kovaa lattiapintaa, kynnyksiä, portaikko, sokkeloisia tiloja ja oviaukkoja. Käyttömukavuudessa arvioitiin muun muassa imurin eri osien puhdistus, palautuminen telakkaan, imurointiääni, ohjaustaulun käytettävyys, paino, käsiteltävyys sekä käyttöohje.
20154_43262.jpg
Unelma-ammatti rakennusalalta?
Jäikö Sinulta tutkinto aikanaan suorittamatta vai jäikö se kesken? - Nyt on aika hankkia se!NAO-koulutus 20 - 29 vuotiaille ja ENO-koulutus 30 - 50 vuotiaille.Molemmat koulutusohjelmat valmistavat tutkintoon tai sen osaan. Koulutukset toteutetaan hyvin käytännönläheisesti. Opinnoissa otetaan huomioon aikaisempi ja muulta hankkimasi osaaminen.
Vesieristys
Miksi vedeneristys on tärkeimpiä asioita terveessä talossa?
Märkätilat ovat rakennuksessa veden ja vesihöyryn rasitetuimpia tiloja. Sen takia tarvitaan tiivis vedeneristys, joka pitää kosteudet märkätilan puolella. Lattialämmitys ja toimiva ilmastointi kuivattavat märkätilat käytön jälkeen. Kiinnostaako alan koulutus? Tutustu koulutustarjontaan täällä!
20223_77511.jpg
Mittamieheksi oppisopimuksella? Näin se onnistuu - tutustu Antin kokemukseen!
Rakennusmittaukset ovat rakennusprojektin onnistumisen kannalta erittäin tärkeitä, mutta osaavista mittamiehistä on pula. Oppisopimuskoulutus olisi monelle hyvä työelämälähtöinen tapa opiskella mittamiehen ammatti. Oppisopimuksella opiskeleva kouluttautuu tehden töitä, nostaen palkkaa ja kerryttäen työkokemusta. Näin teki mittamies Antti Linde, joka suoritti Talorakennusalan ammattitutkinnon vuonna 2021 oppisopimuksella reilusti alle vuodessa.
20115_25991.jpg
Mitä saunan seiniin?
Kysymys:Olemme suunnittelemassa saunaa ja haluaisimme peruspaneelin sijaan jotain leveämpää puuta seinään. Saunan valaistus mietityttää myös, kun ajattelimme laittaa ihan oikean lampun saunaan. Saunaan ei tunnu löytyvän kuin led-valaistusta tai sitten perinteistä rimojen taakse piilotettavaa mallia.Onko olemassa peruspaneelin tilalle mitään erikoisempaa tai käykö seiniin ihan lämpökäsitelty puu, jonka sitten itse saunasuojaa? Käyköhän saunaan ulkokäyttöön tarkoitettu valaisin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton