• Etusivu
  • Piha

Tuo uusia tuulia kesäkeittiöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Power Finland Oy
Päivitetty 29.11.2023
20233_81212.jpg

Nykyään omalle pihalle tai mökille rakennetaan monen moista, viihtyvyyttä ja tilaa lisäävää rakennusta. On grillikatosta, kesäkeittiötä, kesähuoneita, vierasmajoja ja vaikka mitä. Kesäkeittiö palvelee mökillä tai kotona pienen keittiö jatkeena, ja kesällä onkin ihanaa päästä ulos ruoanlaittoon.

Kesäkeittiö pienellä budjetilla

20233_81228.jpg

Kesäkeittiön tekemistä ei tarvitse aloittaa aina suureellisesti. Voit asentaa pihalta jo löytyvään katokseen uuden kesäkeittiön tai käyttää siitä omiin tarpeisiisi sopivia osia. Voit koota haluamasi kokonaisuuden budjettisi ja tarpeidesi mukaan.

Jos sinulta löytyy vanha keittiön pöytätaso, jonka haluat uusiokäyttää pihakeittiössä sekä grilli, voit hankkia lisäksi vain pelkän pesualtaan. Upotettu pesiallas on esimerkiksi mainio ratkaisu pihakeittiön tarpeisiin ja voit panostaa altaan kestävyyteen ja ulkonäköön, kun kaikki muu ympärillä on kierrätettyä.

Kierrätys ja uusiokäyttö ei ole ainoastaan trendikästä vaan olet mukana vähentämässä hiilijalanjälkeäsi. Kun uusit keittiön sisällä, voit samalla miettiä, mitä osia pystyty käyttämään kesäkeittiössäsi.

Terassin kesäkeittiöön tunnelmaa

Oma terassi toimii hyvin usein myös kesäkeittiönä. Grilli terassille ja vierelle pöytä, jossa voit esivalmistella grillattavat ja vaikka tarjoilla valmiit ruuat.

Tunnelmaa terassikeittiöön tuo ulkotulisija. Puiselle terassille voi huoletta asentaa kaasulla toimivan tulipöydän. Suurin osa puilla toimivista lämmittimistä vaatii palamattoman alustan. Muista aina kertoa myyjälle ennen kuin ostat, mille alustalle tulisija sijoitetaan.

Vertikaali puutarha kesäkeittiöön

Moderni kesäkettiö kaipaa rinnalleen uudentyyppistä vertikaalia puutarhaa. Rakenna kesäkeittiösi taustalle yrttitarha pystyasentoon jos pihasi neiliöt eivät puutarhaviljelylle muuten riitä. Vertikaali puutarha on erittäin näyttävä tausta ja kokonaisuus. Se toimii myös hyvin näköesteenä.

Yhdistä yrtit ja hyönteishotelli.
Yhdistä yrtit ja hyönteishotelli.
Vertikaalipuutarha yrttipenkeillä.
Vertikaalipuutarha yrttipenkeillä.

VINKKI! Kesäkeittiö ei välttämättä tarvitse edes katosta toimiakseen, mutta Suomen kesät huomioon ottaen, katos saattaa tulla tarpeeseen. Yksinkertaisimman suojan säältä kotikonstein saat, jos katat pergolan valokatteella tai rakennat pienen ja kevyen katoksen mökin seinustalle.

Pizzauuni pihalle

Oikealla puulla tai hiilillä lämpiävä pizzauuni tarjoaa varmasti autenttisen pizzanpaistokokemuksen. Helppokäyttöinen kaasulla toimiva pizzauuni tuo taas nopeutta kiireiselle pizzanpaistajalle – se lämpiää vain 20 minuuttia.

Pizzauunit on tarkoitettu ulkokäyttöön ja sopivat kesäkeittiöihin vallan mainiosti. Powerin Pizzauunit eivät kuumene alapuolelta ja ne voidaan sijoittaa vaikka pöydälle.

Grillaa tyylillä kesäkeittiössä

Pihagrilli on nykyään kaikkea muuta kuin tuo jokaisen pihan puhkiruostunut pallogrilli. Sillä luodaan tunnelmaa ja voidaan lämmittää terassia tai huvimajaa. Pihagrillissä voi keittää kahvit ja paistaa lettuja. Ja tosiaan, voihan pihagrillissä myös grillata.

Powerin valikoimista löytyvä Vulcanus PRO puu- ja hiiligrilli on myös silmiä hivelevän kaunis elementti pihalle, jos grillaaminen ei aina kiinnosta. Tätä pihagrilliä et halua piilottaa grillihupun alle. Grilli on varustettu ruostumattomalla teräskannella.

Käyttömahdollisuudet grillille ovat lähes loputtomat. Se toimii pihagrillinä, tulielementtinä, lämmittimenä, nuotiopaikkana ja jäähdyttyään vaikka pöytänä. Tästä grillistä löytyy myös matalampi malli.

POWERIN VULCANUS PRO730 CHEF GRILLI
POWERIN VULCANUS PRO730 CHEF GRILLI

Laavustakin saa kesäkeittiön

Jos umpinainen mökki tai huvimaja ei kiinnosta on hyvänä vaihtoehtona laavun rakentaminen. Siellä voit paistaa makkarat, grillata ja tehdä vaikka muurinpohjalettuja ja pannukahvia. Hyvin tuulettuvassa kodassa paistat silakatkin käryttämättä koko taloa.

POWER on myös pihalla ja puutarhassa viihtyvän ostospaikka. POWER tarjoaa kaikille budjeteille sopivia grillaustarvikkeita, grillejä, ulkotulisijoja, terassilämmittimiä tai tuotteita puutarhanhoitoon sekä maisemointiin. Katso tuotteet ja mahdolliset tarjoukset!

TUTUSTU TARJONTAAN

Info

Info

Kaikkea puutarhaan

POWER on myös pihalla ja puutarhassa viihtyvän ostospaikka. POWER tarjoaa kaikille budjeteille sopivia grillaustarvikkeita, grillejä, ulkotulisijoja, terassilämmittimiä tai tuotteita puutarhanhoitoon sekä maisemointiin. Katso tuotteet ja mahdolliset tarjoukset!

20233_81229.jpg
Power Finland Oy
Piha
piharakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!
20226_78613.jpg
Hyödynnä keittiösaarekkeen koko potentiaali
Keittiösaareke on monipuolinen ja toiminnallinen lisä keittiöön. Keittiösaarekkeen hyödyt riippuvat kuitenkin tilan koosta ja toiminnallisista tarpeista. On tärkeää suunnitella keittiösaarekkeen sijoittelu ja koko huolellisesti, jotta se sopii saumattomasti keittiön kokonaisuuteen ja vastaa käyttäjän tarpeisiin.Saareke toimii luontevana tilanjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailuhuoneen tai keittiön ja olohuoneen välissä. Saarekkeesta saa toiminnoiltaan monipuolisen sijoittamalla siihen esimerkiksi kodinkoneita, vesipisteen tai ruokailupaikan.
20215_70442.jpg
Pihabetoni on näppärä apu kodin pieniin valutöihin
Kevät paljastaa jälleen pienet pihan korjausprojektit niin koti- kuin mökkipihallakin. Milloin aidantolppa kaipaa uudelleenkiinnitystä, pyykinkuivausteline tarvitsee asentaa paikoilleen tukevasti tai tehdä muutama porras. Pieniä töitä, joissa usein kaipaa paria ämpärillistä betonia. Enää sinun ei tarvitse kanniskella isoja säkkejä kuivabetonia, vaan pikkuaskareisiin on Weber kehittänyt Pihabetonin.
20223_77264.jpg
Pihasauna Aava valloitti Vertti Harjuniemen sydämen
Saunominen kuuluu suomalaisten arkeen. Monelle se on myös jokaviikkoinen rentoutumisen hetki rankan työviikon jälkeen. Pihasauna on helppo tapa tuoda rentoutumisen mahdollisuudet omaan pihapiiriin niin järven rannalla kuin kaupunkiympäristössä. Nopeasti pystytettävät asennusvalmiit kokonaisuudet tekevät haaveista totta. Pihasaunan voi rakentaa tai rakennuttaa, mutta helpoin tapa on tilata asennusvalmis kokonaisuus ‒ kuten teki myös monien tuntema kuntosaliyrittäjä Vertti Harjuniemi.
202210_79685.jpg
Tee Se Itse - jätekatos
Rakentamisprojektin kuluessa jää taatusti melkoinen kasa noin metrin mittaista lautaa, rimaa ja listaa. On myös varsin todennäköistä, että vesikatettakin jää muutama neliömetri ylitse. Tässäpä onkin jo ainekset vaikkapa jätekatoksen tekemiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton