• Etusivu
  • Rakentaminen

Tulikiven vuolukiviset pihakivet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 08.04.2008
20074_4485.jpg

Tulikivi on tuonut ainoana yrityksenä markkinoille täysin kotimaiset, vuolukiviset pihakivet. Tulikiven vuolukivisillä pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus. Vuolukiveä on helppo työstää itse, ja myös sen asentaminen on helppoa. Aitona luonnontuotteena hillityn harmaa vuolukivi sointuu moneen ympäristöön ja materiaaliin.

Mallistoon kuuluvat vuolukiviset antiikkikivet, jossa kiven kulmat on kauniisti pyöristetty. Antiikkikivet luovat kauniin patinoituneen vaikutelman. Vapaan muodon ansiosta ne on helppo asentaa itse. Esimerkiksi polut ja patiot näyttävät antiikkikivillä päällystettyinä kuin luonnon muovaamilta.

Vuolukivinen heitoke on näyttävän näköistä esimerkiksi pengerryksen juurella. Vuolukivisylintereille voi ideoida monta käyttötarkoitusta. Niihin voi laittaa esimerkiksi kauniit kukkaistutukset.

Muita vuolukivilaattoja on saatavana kolmion-, neliön- ja pillerinmuotoisina. Kolmio- ja neliölaattoja on kahta eri paksuutta. Kolmiolaattoja on saatavilla erikseen tilattaessa myös vapaamittaisena. Vapaa mitta vaatii asentajalta hieman enemmän sommittelua, mutta lopputuloksena kivetykseen saa uniikin rytmin.

Yksi vuolukiven erikoisominaisuuksia on sen lämmönvaraavuus, josta on iloa myös pihalla. Esimerkiksi auringon lämmittämä vuolukivinen patiokivetys pysyy miellyttävän lämpöisenä vielä pitkään auringonlaskun jälkeen.

Tulikivi Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
14_P_24982.jpg
Vältä ilmalämpöpumpun ongelmat
Kovasti suosiotaan kasvattaneiden ilmalämpöpumppujen asennuksissa on ilmennyt ongelmia. Ilmalämpöpumppujen asennus on ammattilaisten työtä, joten laitteiden turvallisuus on varmistettava pätevällä asennuksella. Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain siihen oikeutettu kylmälaiteliike. Asennusta ei saa tehdä itse eikä sitä saa teettää epäpätevällä asennusliikkeellä.Ennen asennusta on varmistettava, että asennusliikkeellä on vaadittu kylmälaiteliikkeen pätevyys. Tukes (Turvatekniikan keskus) pitää rekisteriä pätevistä kylmälaiteliikkeistä.Ilmalämpöpumpun asennuksessa tarvittavat mahdolliset sähkötyöt tulee teettää siihen oikeutetulla sähköurakoitsijalla. Kylmälaiteliikkeellä ei välttämättä ole sähköurakointioikeuksia, jolloin sähkötyöt on teetettävä pätevällä sähköurakoitsijalla. Tukes pitää erillistä rekisteriä sähköurakointioikeudet omaavista toiminnanharjoittajista. Ei-ammattilaisen tekemät sähkötyöt voivat johtaa hengenvaaraan.Kylmälaiteliikkeen on annettava ilmalämpöpumpun asennuksesta todistus. Todistuksesta tulee käydä tarkasti ilmi, mitä asennus koskee. Todistuksessa tulee olla myös kylmälaiteliikkeen vastuuhenkilön allekirjoittama vakuutus siitä, että ilmalämpöpumpun asennus on tehty määräysten ja asennusohjeiden mukaisesti.Ilmalämpöpumpun mukana on toimitettava käyttäjälle suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet. Käyttöohjeissa selvitetään ne ilmalämpöpumpun käyttöönottoon, käyttöön ja huoltoon liittyvät toimet, jotka käyttäjä saa tehdä itse. Asennusliikkeille tarkoitettuja asennus- ja huolto-ohjeita ei tarvitse toimittaa käyttäjälle.
201810_54892.jpg
2300 tiilikattoneliötä turvattu tuleviksi vuosikymmeniksi
2300 tiilikattoneliötä on turvattu tuleviksi vuosikymmeniksiKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen Kateasennus OySuomen Kateasennus Oy toteutti Espoon Asunnot Oy:n vuokra-asuntokohteeseen kattoremontin Oxfotintiellä Espoon Nöykkiössä. Rivitaloyhtiö koostuu neljästä talosta, joissa on yhteensä 19 asuinhuoneistoa ja huoltorakennus. Rivitaloyhtiön asuinrakennukset ovat valmistuneet 1986, ja niissä oli alkuperäinen Varma-betonitiilikate ja kartonkialuskate. Tiilikattoneliöitä kohteessa on noin 2300. Itse betonitiilikate oli säilynyt hyvin, ja käyttövuosia sillä olisi ollut hyvällä huollolla ja ylläpidolla vielä kymmeniä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Sähkösopimus
Mistä tiedän, että uusi sähkösopimukseni on tullut voimaan?Tyypillisesti noin 2-4- viikon kuluessa tilauksen tekemisestä saat uudelta sähkönmyyjältä sopimusvahvistuksen, jossa vahvistetaan uuden sähkösopimuksen sisältö.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton