• Etusivu
  • Talo

Tilasuunnitteluun liittyviä vinkkejä odotetaan eniten

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.01.2008
20081_8215.jpg

Tehty tutkimus, jossa kysyttiin sisustamiseen liittyvien aihealueiden kiinnostusta, on nyt valmistunut. Kärkeen eivät nousseet yksittäiset tuotteet vaan ehkä hieman yllättäenkin tilasuunnitteluvinkit. Johtopäätöksenä voidaan todeta, että useimmat näkevät sisustussuunnittelun ja –toteutuksen onnistumisen kannalta tärkeänä jo sitä edeltävän vaiheen, tilasuunnittelun. Yhtä lailla jo rakentamisvaiheessa valittavista materiaaleista annettava info koetaan tärkeäksi. Myös kolmanneksi arvostettu valaistussuunnittelu kertoo vastaajien oivaltavan sisustamisen kokonaisprosessina, johon vaikuttavat monet ratkaisut ja päätökset jo hankkeen alkuvaiheessa. Liekö vähälumisuus – ja jo kevään odotus - syynä, mutta tässä vaiheessa kiinnostivat kovasti pihan ja terassin tuotteet.

Otannassa yli viidennestä kiinnostaneet aiheet:

Tietoa lehdistä ja netistä

Sisustustietoa haetaan sisustusalan lehdistä (24 %) ja lähes yhtä paljon Sisustaja.comista tai vastaavista palveluista (23 %). Selvästi vähemmän enää TV-ohjelmista (14 %). Hakupalvelimien osuus on sekin vain 11 %. Seuraavina tulevat alan erikoisliikkeet ja asuntomessut.

Sisustaja.comin tulevat aiheet

Toimitus vastaa tutkimustuloksessa esiin nousseisiin aiheisiin. Tässä numerossa paneudutaan olohuoneeseen tilana ja seuraavina viikkoina käymme läpi muut tilat. Jokaisen tilateeman yhteydessä käymme myös läpi ko. tilaan soveltuvia materiaaleja ja valaistusta. Toivomme myös jatkuva palautetta toiveista. Palautelomake löytyy vaakapalkin Yhteystiedot alta.

Tutkimuksessa pikapalkintona olleen Suomalainen koti -sisustuskirjan voitti turkulainen Päivi Nyman. Päivi oli päätynyt Sisustaja.com-sivustolle Rakentaja.fin kautta. Päivillä on suurempana tavoitteena toteuttaa muutaman vuoden sisällä keittiöremontti, mutta tällä hetkellä kiinnostuksen kohteena ovat lähinnä kodin pienet tapetti-, huonekalu- ja tekstiilimuutokset. Pääasiallisesti Päivi odottaa Sisustaja.comilta tilasuunnitteluvinkkejä, tietoa värisuunnittelusta ja sisustusideoita, aivan kuten suuri osa muistakin tutkimukseen vastanneista.

Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Lisä- ja muutostyösuunnitelmien teettäminen
Toimenpiteet:Valvoja tai projektipäällikkö teettää suunnittelijoilla tilaajan esittämät lisä- ja muutossuunnitelmat. Oleellisten suunnitelmamuutosten teettämiseen tulee olla tilaajan hallituksen hyväksyntä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Muutossuunnitelma Suunnittelun lisätyötilausHyväksyntä:Projektipäällikkö
201912_61798.jpg
Kenellä on komein katto? Matkalahjakortit arvottu äänestykseen osallistuneiden kesken.
BMI Suomi etsi vuoden vaikuttavimmin remontoitua kattoa. King of Roofs 2020 -kilpailussa äänestäneiden kesken on arvottu matkalahjakorttien voittajat.1 000 € matkalahjakortin voitti Olli, Espoo.500 € matkalahjakortin voitti Simo, Kangasala.500 € matkalahjakortin voitti Kati, Masku.Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.Onnea voittajille ja kiitos kaikille äänestykseen osallistuneille!Äänestyksen voittanut kattoremonttikohde julkaistaan tammikuussa 2020.Tutustu kilpailuun osallistuneisiin kohteisiin
20108_22871.jpg
Verkkoon liimatut pihakivet nopeuttavat asennusta
Tulikiven pihakivivalikoimissa on nyt valmiiksi verkkoon liimattuja elementtejä. Niiden asentaminen on nopeaa ja lopputulos siisti. Suorakaiteen muotoisilla kiviverkoilla voi tehdä ristikkäisladontaa ja viuhkakiviverkoilla kaarevia muotoja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton