• Etusivu
  • Talo

Tiilijulkisivu sopii kaikkiin runkorakenteisiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wienerberger Oy Ab
Julkaistu 19.03.2020
20203_63479.jpg

Espoossa sijaitsevan taloyhtiön julkisivuissa on käytetty kirjavaa Bronsgroen-tiiltä.

Millä perusteella valitset oman kotisi julkisivumateriaalin? Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain.

Tiilijulkisivu on aina erotettu runkorakenteesta ilmaraolla ja soveltuu siksi kaikkien yleisimpien runkoratkaisujen julkisivumateriaaliksi. Tuulettuva julkisivu suojaa runkoa kosteudelta ja säärasituksilta, eikä vaadi huoltoa vuosikymmeniin, jos muuraustyö ja julkisivuun liittyvät rakenteet on toteutettu laadukkaasti. Pitkällä aikavälillä vähäisen huoltotarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Mustan- ja ruskeankirjavat tiilijulkisivut ovat yhdistelmiä kolmesta eri tiiliväristä. Tiilet voi muurari lajitella työmaalla sekoittaen eri tiililetkojen tiilet keskenään.
Mustan- ja ruskeankirjavat tiilijulkisivut ovat yhdistelmiä kolmesta eri tiiliväristä. Tiilet voi muurari lajitella työmaalla sekoittaen eri tiililetkojen tiilet keskenään.

Esteettisesti moni-ilmeinen tiili

Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Uusimpana trendinä on käyttää useampaa tiiliväriä samassa kohteessa, joko yhtenäisinä toisiinsa liittyvinä pintoina tai täysin sekoitettuna. Eri väriyhdistelmillä saadaan hyvin mielenkiintoisia tiilijulkisivuja aikaiseksi – vain mielikuvitus on rajana.

Kirjavien toteutusten lisäksi myös tiilen uudet muodot ovat yleistymässä Suomessa. Pitkät ja matalat, lankkumaiset tiilet ovat muurattuina pintoina täysin perinteisestä tiilijulkisivusta poikkeavia. Näissä toteutuksissa usein myös laastisauma on tavanomaista ohuempi, jolloin sen osuus julkisivun ilmeessä jää vähäisemmäksi ja tiilen estetiikka ja materiaalin luontainen vaihtelevuus pääsee oikeuksiinsa.

Pitkistä tiilistä suosittuja ovat esimerkiksi ruskeankirjava Optima-tiili...
Pitkistä tiilistä suosittuja ovat esimerkiksi ruskeankirjava Optima-tiili...
...sekä mustanharmaa Wasserstrich Special Zwart.
...sekä mustanharmaa Wasserstrich Special Zwart.

Uusimmat Vuolu-tiilet erottuvat rouheudellaan

Wienerbergerin kotimaisista tiilistä uusimpia ovat Vuolu-tiilet, joissa sekä pintastruktuurilla että vaaleankirjavalla värimaailmalla on tavoiteltu rohkeaa ja rouheaa, totutusta poikkeavaa julkisivuilmettä. Tiilet ovat saaneet arkkitehdeiltä ja asiakkailta hyvän vastaanoton. Utu ja Kajo-värisävyjen lisäksi valikoima täydentyy kevään aikana vielä kellertävämmällä, täysin uudella Olki-tiilivärillä. Tuotteesta löytyy myös pientalorakentajille sopivat MRT60-kokoiset (285x85x60 mm) tiilet.

- Perinteiset punaiset tai luonnonvaaleat tiilisävyt eivät ole poistumassa valikoimasta. Tuotekehityksen kautta etsitään kuitenkin aina vallitsevien trendien ja värisuuntausten mukaisia uusia ratkaisuja. Esimerkiksi musta on ollut pitkään suosittu julkisivuväri, mutta kysyntä näyttäisi vähitellen siirtyvän luonnonläheisempien harmaan ja ruskean sävyjen suuntaan, Wienerbergerin markkinointipäällikkö Maiju Paasiviita toteaa.

Katso Wienerbergerin julkisivutiilien koko valikoima

Vuolu Utu ja Kajo ovat Wienerbergerin Korian tehtaan uutuustiiliä. Sarja täydentyy vielä kevään aikana kellertävällä Olki-tiilellä.
Vuolu Utu ja Kajo ovat Wienerbergerin Korian tehtaan uutuustiiliä. Sarja täydentyy vielä kevään aikana kellertävällä Olki-tiilellä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wienerberger Oy Ab
Talo
julkisivu
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44444.jpg
Uutta julkisivuun! Uudenlainen muuraustapa esittäytyy
Uudenlainen, Wienerbergerin kehittämä, julkisivun muuraustapa tekee tuloaan. Terca-ohutsaumamenetelmän ansiosta sauman paksuus on vain 4...6 mm.
20226_78577.jpg
Julkisivutiili, joka ei jää huomaamatta - katso uudet värit
Tiili on näyttävä sekä kestävä materiaali julkisivuun. Vaikka tiilellä on pitkä perinne rakennusmateriaalina, se on pysynyt mielenkiintoisena ja ilmeeltään tuoreena. Uudet värit ja pinnat sekä innovatiivisuus tiilen käytössä antavat mahdollisuuden ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.
20205_64875.jpg
Tältä näyttää perinteistä tiiltä pidempi ja matalampi tiili julkisivussa
Espoossa samalla tontilla sijaitsee kaksi erillistä pientaloa täydessä harmoniassa toisiinsa sekä tontin muotoihin ja kasvillisuuteen. Myös talojen julkisivujen väritys ja ilme valittiin tontin ja ympäröivän luonnon ehdoilla.
20212_68521.jpg
Julkisivutiilet
Julkisivutiili antaa mahdollisuuksia moneen. Se on paitsi näyttävä, myös kestävä ratkaisu. Uudet värit sekä pinnat, unohtamatta innovatiivisuutta tiilen käytössä, antavat mahdollisuuden aivan ainutlaatuisiin julkisivupintoihin.Wienerbergerin valikoimaan kuuluvat sekä Suomessa että konsernin muissa tehtaissa valmistettuja tiiliä. Uusia tiilivärejä sekä pintastruktuureita kehitetään jatkuvasti vanhoja, perinteikkäitä tiilituotteita unohtamatta.
202110_72897.jpg
Kennoharkko yhä useamman koulun runkoratkaisuna
Vietämme huomattavan paljon aikaa sisätiloissa, joten sisäilmastolla ja sisäilman laadulla on suuri merkitys terveyteemme ja hyvinvointiimme. Rakennusten kosteustekninen toimintavarmuus ja vikasietoisuus ovatkin nousseet tärkeiksi kriteereiksi erityisesti koulujen ja päiväkotien rakenneratkaisuissa.
20228_79266.jpg
Q&A kipsilevyn palonkestävyydestä sekä ääneneristyksestä
Kun käyttöön aiottu ratkaisu herättää kysymyksiä, on myös suotavaa, että niihin löytäisi oikean vastauksen helposti. Keräsimme yhteen yleisimmin esitettyjä kysymyksiä ääneneristämisestä sekä palonkestävyydestä ja pyysimme Gyprocin tekniseltä tuelta sekä myynniltä vastaukset mieltä askarruttaneisiin seikkoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton