• Etusivu
  • Rakentaminen

Tervetuloa Rakennusmessuille!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.03.2008
20083_9428.jpg

Kuvassa on vasemmalla takana Markkinointivastaava Jussi Ijäs, messupäällikkö Markus Liukonen, liikenne- ja turvallisuusvastaava Juho Lainio, rakennusvastaava Mika Suojanen, edessä vasemmalta viihtyisyysvastaava Pauliina Majoinen, talousvastaava Elina Kovanen. Kuvasta puuttuu messujen viestintä- ja PR-vastaava Aleksi Vihtilä.

Porin Rakennusmessut 2008 järjestetään jo 35. kerran Porin Karhuhallissa 15.-16.3.2008. Jo perinteeksi muodostuneiden messujen järjestäjänä toimii tuttuun tapaan Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry.

Porin urheilukeskus tarjoaa jälleen upeat puitteet messujen järjestämiseen. Messujen "päänäyttämönä" toimii yksi Suomen suurimmista urheiluhalleista, Karhuhalli.
- Mittavat puitteet, lähes sata näytteilleasettajaa sekä loistavat pysäköintimahdollisuudet tarjoavat kävijöille jälleen kerran viihtyisän elämyksen rakentamisen ja sisustamisen parissa, kertoo messupäällikkö Markus Liukonen.

Monipuolinen tarjonta

Vuoden 2008 messuilta löytyy jokaiselle jotakin. Sisustamiseen on yleisön toiveiden mukaan panostettu entistä enemmän. Myös työnäytökset ja ajankohtaiset luennot lisäävät jo ennestään suosittujen messujen kiinnostavuutta.

Messuilla huutokauppa

Messuilla järjestetään myös huutokauppa, josta itselleen voi huutaa muun muassa LG N09 ilmalämpöpumpun asennettuna tai 400 euron lahjakortin Sisustuspisteeseen. Huudettavana on myös ammattilaisten sähkötyökaluja, joilla saa rakennusprojektin alkuun. Osastojen kiertelyn lomassa kävijä voi hengähtää hetkeksi kuuntelemaan huippuartisteja, muun muassa porilaistunutta Mira Kunnasluotoa.

- Porin valmistuvat rakennusinsinöörit ry toivottaa kaikki kävijät tervetulleiksi messuille viihtymään ja nauttimaan monipuolisesta tarjonnasta rakentamisen ja sisustamisen saralla.

Lisätietoja messujen ohjelmasta sekä huutokaupasta saat osoitteesta www.porinrakennusmessut.com.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Kotishissi
Kotihissi voi olla myös visuaalisesti kaunis
Cibes Amsliftin maksuttoman asiantuntijapalvelun avulla on helppo suunnitella hissi omakotitaloon, vaikka sen asentaminen ei olisikaan vielä ajankohtaista. Kotihissille varattu paikka on ennen kaikkea sijoitus tulevaisuuteen, sillä hissin avulla omassa kodissa asuminen helpottuu iän myötä merkittävästi.
3134_871907988_20189111073.jpg
Omakotitalon jyrkkä harjakatto uusittiin tyylikkäällä EVO-laattakattotiilellä
Omakotitalon jyrkkä harjakatto uusittiin tyylikkäällä Ormax Evo -laattakattotiilelläKING OF ROOFS 2019 -KATTOREMONTTIKOHDETOTEUTUS /Walttia OyErään talon tarinaSuomi. 1990-luku. Naapurimaassa kuohuu Neuvostoliiton romahtaessa. Lama on todellisuutta. Suomi liittyy Euroopan unionin jäsenmaaksi. Nokia nousee ja menestyy komeasti. Hyvinkäällä suunnitellaan kunnollisen talon rakentamista. Huolellisen suunnittelun tuloksena rakennetaan komea tiiliverhoiltu omakotitalo suositun asuinalueen laidalle, puistoon rajoittuvalle tontille. Vesikaton profiiliksi valitaan alueen taloista poiketen hieman jyrkempi harjakatto. Katemateriaaliksi valikoituu alueella yleinen tiili. Aluskatteena käytetään siihen aikaan laadukkaana pidettyä pahvista aluskatetta. Muutama kattoikkunakin halutaan tuomaan yläkertaan lisää valoa ja eurooppalaista tunnelmaa. Kaikki on hyvin, tiilikaton alla on hyvä elää ja asustella.
20193_56835.jpg
Ratkaisu sisäilmanongelmiin - näin saat kodin ilmanvaihdon kuntoon
Rakennuksen sisäilmaongelmista kertovat muun muassa tunkkainen haju sisätiloissa, liika kosteus kylpyhuoneessa tai jatkuva tarve tuulettaa asuntoa. Nämä merkit kertovat, että asunnon ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Ne on syytä ottaa vakavasti, sillä muuten tilanne voi johtaa kosteusvaurioihin.
20178_49995.jpg
Palokatkoasentajien henkilösertifiointikoulutus
VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
20213_69145.jpg
Kevyet koneet raskaaseen käyttöön
Laadukkaat ja kestävät akkutyökalut ovat tärkeitä niin ammattilaisille kuin rakentajalle tai remontoijalle. Koneiden muunneltavuus ja yhdisteltävyys takaa nopean ja vaivattoman siirtymisen työstä toiseen. IKH:n HiKOKI-valikoimasta löytyy korkealaatuiset ja luotettavat akkukoneet ja tarvikkeet sekä ammattilaiselle että laatua ja kestävyyttä arvostavalle kuluttajalle. Valikoimassa on myös HiKOKIn MULTI VOLT -sarja, josta löydät 18V ja 36V akkukoneita raskaampaankin käyttöön.
20077_5708.jpg
Ikkunat ja ovet ovat näkyvä osa julkisivua
3.3 Varsinainen rakentaminenRakentaminen etenee. On ensisijaisen tärkeää, että kaikesta rahaliikenteestä pidetään kirjaa. Verottajakin voi jossain vaiheessa olla kiinnostunut rahaliikenteestä. Varsinkin silloin, kun talo valmistuu pikavauhtia eikä verottaja löydä maksetuista palkoista mitään merkintää itseltään. Tästä syystä on erittäin tärkeää, että kaikki asiat hoidetaan niin kuin ne pitää hoitaa. Talkootyö ei vieläkään ole kiellettyä, mutta nekin pitää pystyä selittämään. Omakotitalon rakentamiseen kuluu se tietty määrä tunteja, ja niiden tekijä pitää osata selittää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton