• Etusivu
  • Sisustus

Sisustustyylinä Japandi - vinkit aloittelijalle

Sari Nieminen
Julkaistu 01.03.2024
Japandi-sisustustyyli-Rakentaja-fi-1920x1080

Japandi on sisustustyyli, joka yhdistää japanilaisen ja skandinaavisen estetiikan parhaat piirteet. Japandi on minimalistinen, harmoninen sekä rento tyyli, joka sopii hyvin nykyaikaiseen elämäntapaan. Japandi korostaa luonnonmateriaaleja, käytännöllisyyttä, kontrasteja ja yksityiskohtia. Näillä ohjeilla voit luoda oman Japandi-sisustuksesi.

1. Valitse neutraaleja ja maanläheisiä värejä

Japandi-sisustuksessa väripaletti on rauhallinen ja hillitty. Valitse seinille ja huonekaluille vaaleita ja neutraaleja sävyjä, kuten valkoista, harmaata, beigeä tai vaaleanruskeaa. Puulajeista Japandi suosii vaaleaa koivua tai tammea. Lisää kontrastia ja lämpöä käyttämällä tummempia ja syvempiä värejä, kuten mustaa, sinistä, vihreää tai punaista. Voit myös käyttää pastellivärejä, kuten vaaleanpunaista, minttua tai laventelia, tuomaan pehmeyttä ja raikkautta.

Pehmeän vaalea ja vaaleanpunaisella höystetty sisustus. Vaalealla sohvalla on vaalean pinkit tyynyt ja sohvan edessä kahvipöytä vaaleasta puusta.

2. Käytä luonnonmateriaaleja ja tekstuuria

vaaleilla puisilla avohyllyillä on pyöreitä keraamisia ruukkuja eri beigen sävyissä

Japandi-sisustuksessa materiaalit ovat tärkeitä, sillä ne tuovat luonnon lähemmäksi ja luovat tunnelmaa. Käytä puuta, kiveä, keramiikkaa, lasia, metallia, villaa, puuvillaa ja pellavaa. Valitse huonekalut, jotka ovat yksinkertaisia, kevyitä ja kestäviä. Lisää tekstuuria ja mukavuutta käyttämällä mattoja, tyynyjä, peittoja ja torkkupeittoja. Voit myös käyttää bambua, rottinkia, paperia ja muita käsintehtyjä materiaaleja, jotka tuovat orgaanista ja eklektistä ilmettä.

3. Luo kontrasteja ja tasapainoa

Japandi-sisustuksessa kontrastit ovat avainasemassa, sillä ne luovat mielenkiintoa ja dynamiikkaa. Luo kontrasteja yhdistämällä vaaleita ja tummia värejä, kylmiä ja lämpimiä sävyjä, kovia ja pehmeitä materiaaleja, suoria ja kaarevia linjoja, geometrisia ja orgaanisia muotoja. Pyri kuitenkin säilyttämään tasapaino ja harmonia, äläkä ylikuormita tilaa liikaa elementeillä. Jätä tilaa hengittää ja valon kulkea.

Vaalea sisustus jossa mustia yksityiskohtia japandi sisustuksessa

4. Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin ja laatuun

puinen portaikko kiviseinällä ja portaiden alapuolella matala taso jolla kuparinen maljakko

Japandi-sisustuksessa yksityiskohdat ovat tärkeitä, sillä ne kertovat tarinaa ja heijastavat persoonallisuuttasi. Valitse esineitä, jotka ovat kauniita, toimivia ja laadukkaita. Voit käyttää esimerkiksi kynttilöitä, maljakoita, kuppeja, lautasia, koriste-esineitä, tauluja, julisteita, kirjoja ja kasveja. Valitse esineitä, jotka ovat sinulle merkityksellisiä, ja asettele ne näkyville, mutta älä liian tiiviisti. Anna jokaiselle esineelle oma paikkansa ja arvonsa.

Lisää vihreää ja elävyyttä

Japandi-sisustuksessa vihreä on tervetullut väri, sillä se tuo elävyyttä, raikkautta ja rauhaa. Käytä kasveja, kukkia, yrttejä ja muita viherkasveja, jotka sopivat tilaan ja valoon. Voit käyttää erilaisia ruukkuja, koreja, ripustimia ja alustoja, jotka sopivat sisustukseesi. Kasvit puhdistavat ilmaa, parantavat mielialaa ja luovat kodikkuutta.

keittiön seinään nojaa hyllyrappuset jolle on aseteltu erilaisia ruukku viherkasveja

Näiden vinkkien avulla voit luoda oman Japandi-sisustuksesi, joka on minimalistinen, mutta lämmin, moderni, mutta kodikas, yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen. Japandi on sisustustyyli, joka sopii kaikenlaisiin koteihin ja tiloihin, ja joka kestää aikaa ja trendejä.

Japandi-sisustustyyli tarjoaa ainutlaatuisen ja kauniin yhdistelmän kahden eri kulttuurin design-perinteitä. Kokeile yhdistellä näitä elementtejä omassa kodissasi ja luo tila, joka heijastelee rauhaa, tasapainoa ja kauneutta. Japandi ei ole vain sisustustyyli, vaan elämäntapa, joka tuo harmoniaa ja yksinkertaisuutta moderniin kotiisi.

Kokeile rohkeasti ja löydä oma Japandi-tyylisi!

Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20212_68718.jpg
Ajatuksia takan valinnasta, hankinnasta sekä käytöstä
Kesän korvalla kannattaa suunnitella takkaremonttia, takan asennus on nopeaa ja vaivatonta. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin käpertyä pehmeälle sohvalle ja nauttia takan tuomasta lämmöstä ja katsella liekkien iloista tanssahtelua. Takan tuoma lämpö on suloisen pehmeää sekä miellyttävää. Tuollainen lämpö on mahdollista saada aikaan vain puulämmitteisellä tulisijalla. Vuolukivinen takka luovuttaa lämpöä ei vain lämmitettäessä vaan myös pidempään aktiivisen lämmittämisen jo loputtua.
20205_64574.jpg
Pihan ja terassin suunnittelulla harmoninen kokonaisuus
Kuulutko sinäkin niiden suomalaisten joukkoon, joille oma piha on ehdoton välttämättömyys? Se rakas paikka, jossa on mahdollisuus nauttia luonnosta, ottaa aurinkoa, ylläpitää kasvimaata, pelata ja leikkiä lasten kanssa ja touhuta vaikka mitä muuta mukavaa.
20223_77535.jpg
Uusvanha tekniikka käyttöön: Ekokoti syntyy oljesta ja savesta
Inkoon Degerbyhyn valmistuu vuoden 2022 aikana talo, joka rakennetaan olkielementeistä ja savesta. Rakentamista on valmisteltu huolella, ja tositoimiin päästiin keväällä. "Talosta tulee oman näköinen, meille täydellinen koti", Christel Abborre ja Jukka Harmainen sanovat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton