• Etusivu
  • Talo

Saunan eristys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.04.2015
20154_43290.jpg

Tarvittavat työvälineet:

- mattoveitsi

- puukko

- käsisaha

- vasara

- vesivaaka

- rullamitta

- uretaanipistooli

- iskuporakone tarvittaessa

- akkukone

Työohje sisältää saunan eristämisen ympäripontatulla polyuretaanilevyllä, jossa höyrynsulku on laminoitu levyn pintaan.

Työkohteen valmistelut

1. Kohde siivotaan ja imuroidaan pölyttömäksi.

2. Jos saunan seinästä puuttuu lattiamateriaalille tehtävä ylösnosto (200 mm), kiinnitetään alimmainen levy suoraan lattiaa vasten.

Eristelevyjen kiinnittäminen

2598_88011929_2015429133230.jpg
Alimmaisesta levyrivistä poistetaan urospontti mattoveitsellä leikaten. Levy asetetaan leikattu urospontti lattiaa vasten ja tiivistetään uretaanivaahdolla. Levytys voidaan aloittaa myös sokkelin yläpuolelta mekaanisesti kiinnittämällä.

Laatoitus voidaan kiinnittää suoraan polyuretaanilevyn pintaan. Mittaa sokkelilaatoituksen yläreuna (minimi 200 mm) ja leikkaa mattoveitsellä levystä laminoitu alumiinipinnoite pois.

20154_43293.jpg
20154_43294.jpg

Valmis eristetyö.

20154_43295.jpg

Lähde: Ratu F55-0336

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20127_31729.jpg
ABB-Welcome turvaa kotitalon
ABB-Welcome-ovipuhelinlaitteet sopivat sekä rakennettaviin pientaloihin että saneerauskohteisiin. Puhelimen videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.Pientalopaketti (tyyppi 83021/1-500) sisältää videoulkoyksikön, valkoisen sisäyksikön 7-tuuman kosketusnäytöllä sekä keskusyksikön sähkökeskukseen.Laite on helppo asentaa, sillä kaikki tarvittavat osat ovat yhdessä paketissa. Ovipuhelinjärjestelmä on yhteensopiva muotoilultaan ja värimaailmaltaan Impressivo-kalustesarjan kanssa.
20214_70361.jpg
Valitse kaunein energiaa tuottava katto ja voit voittaa pizzauunin!
Oletko harkinnut aurinkopaneelien hankintaa? Haluaisimme tietää millainen energiaa tuottava katto on sinusta kaunein. Meitä kiinnostaa myös mikä sinua askarruttaa aurinkokaton hankinnassa. Mietyttääkö sinua esimerkiksi aurinkopaneelien vaikutus julkisivun ulkonäköön.
20212_68555.jpg
40-luvun talon savitiilikatto kruunattiin kattojen kunkuksi - katso upea muodonmuutos
Vuoden 2021 King of Roofs -voittaja on taas valittu. Loppusuoralla oli 10 kattoa, joista ammattilaisraati valitsi voittajaksi Suomen Kattocenterin Helsingin Malmilla sijaitsevan savitiilikattokohteen. Valintaan vaikuttivat muun muassa kohteen haastavuus, tekninen toteutus sekä saneerauksella saavutettu ilmeen muutos. Suomen Kattocenter oli myös yleisön suosikki.
20235_81591.jpg
It-ammattilainen sai toimivan netin maalle naapureiden avulla: "Valokuitu on mainio ratkaisu"
Kun työhuone sijaitsee kotona ja koti paikassa, jossa mobiililaajakaista toimii heikosti, ratkaisuksi muodostui valokuitu. Paula Teinonen-Lahti hankki omakotitaloonsa valokuituyhteyden Valokuituselta ja on enemmän kuin tyytyväinen.– Tarvitsen luotettavan nettiyhteyden töiden tekemiseen ja nyt voin olla huoletta, hän kertoo.
201711_50820.jpg
Kandidaatintie, Kauniainen
Näyttävän, vuonna 1984 rakennetun Eurohouse-talon täydellinen kattoremontti kuukaudessaKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen KattoCenter OyKauniaisissa on useitakin hienoja rakennuksia, mutta harva herättää yhtä paljon huomiota kuin tämä rehevässä puistomaisessa ympäristössä sijaitseva valkotiilinen ja jykeväkattoinen Eurohouse-talo. Se saa kiittää viehätyksestään paljon monimuotoista kattoaan.Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun seniori-ikään ehtinyt omistajapariskunta Riitta ja Christian alkoivat huolestua alkuperäisen betonitiilikatteen kunnosta. Christian väsyi myös kiipeilemään vuosittain puhdistamaan monimuotoisen katon rännejä syksyn lehdistä.
202011_67610.jpg
Keittiöremontti - saako halvalla hyvää?
Keittiöremontti voi olla jännittävä hanke, mutta se voi myös aiheuttaa huolia budjetin venymisestä. Tärkeintä on löytää tasapaino säästön ja laadun välillä. Se, voiko pihistämällä tehtyyn keittiöremonttiin olla tyytyväinen, riippuu ennen kaikkea omista tarpeista ja toiveista. Älä tingi liikaa, sillä keittiö on paikka, jossa vietät paljon aikaa. Hyödynnä vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan unelmiesi keittiön ilman, että sinun tarvitsee tyhjentää säästötiliäsi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton