• Etusivu
  • Talo

Rakentaja.fin sponsoroimat nuoret urheilijat Linnan juhliin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.12.2007
200712_7630.jpg

Kilpa-aerobicin euroopanmestari ja MM-hopeamitalisti Rita Niemi.

Suomi viettää ja juhlii tänä vuonna 90. itsenäisyyspäiväänsä ja tasavallan presidentti Tarja Halonen järjestää torstaina 6.12. perinteisen itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton Presidentinlinnassa. Tänä vuonna kutsun juhliin ovat saaneet myös kaksi Rakentaja.fin sponsoroimaa, lajeissaan upeasti menestynyttä urheilijatähteä: kilpa-aerobicaaja Rita Niemi ja ringetenpelaaja Elina Raesola.

Porilainen, 28-vuotias Rita Niemi voitti viime keväänä kilpa-aerobicin euroopanmestaruuden ja syksyn MM-kisoissa Serbiassa neito jäi hiuksenhienosti hopealle. Myöskin porilainen, 23-vuotias Luvian Kiekko –82:n riveissä pelaava Elina Raesola puolestaan oli marraskuussa voittamassa Suomen ringettemaajoukkueelle MM-kultaa. Raesola valittiin myös Kanadassa pidetyn turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kutsut Linnan juhliin kolahtivat naisten postiluukuista siis täysin ansaitusti.

Ringeten maailmanmestari Elina Raesola.
Ringeten maailmanmestari Elina Raesola.

Molemmista nuorista urheilijoista kutsun saaminen tuntuu hienolta ja upealta kunnianosoitukselta. Naiset pitivät kutsua myös arvokkaana tunnustuksena omalle lajilleen. Niemellä oli pieniä odotuksia kutsun saapumisen suhteen, kun jo kevään EM-kilpailujen jälkeen presidentin kansliasta oli tiedusteltu hänen osoitettaan. Raesola puolestaan yllättyi, että ringettemaajoukkueesta juuri hänet kutsuttiin juhliin. Molemmat naiset saapuvat juhliin avopuolisoidensa kanssa.

Presidentinlinnan upeat puitteet ja 90 vuotta täyttävä Suomi vaativat tietysti myös arvoisensa panostuksen pukeutumiseen. Niemi on löytänyt oman juhlapukunsa jo hyvissä ajoin. Ruskeansävyinen, kupariin taittava iltapuku löytyi muotiliikkeestä. Kampausajan Niemi on varannut ystävältään, mutta tottuneena meikkaajana Niemi aikoo loihtia juhlameikkinsä itse.

Raesola teettää pukunsa ja sen odotetaan valmistuvan päivää tai paria ennen h-hetkeä. Puvun teettämiselle ei jäänyt paljoa aikaa, sillä kutsukin saapui vasta melko myöhään. Raesolan iltapuku on väriltään musta ja linjoiltaan melko klassinen. Ennen juhlia Raesola aikoo käydä tuttavien luona sekä kampauksessa että meikkauksessa.

200712_7631.jpg
200712_7632.jpg

Sekä Niemi että Raesola ovat molemmat sitä mieltä, että Linnan juhlat ovat varmasti hienoimmat juhlat, joissa he ovat koskaan olleet. Molempia kiinnostaa päästä aistimaan Linnan ilmapiiriä ja tunnelmaa. Myös Suomen kunnioitettava 90-vuotinen itsenäinen taival saa naisilta arvostusta ja on omiaan nostamaan juhlan tunnelmaa. Linnan juhlilta odotetaan myös tuttavien tapaamista, rentoa yhdessä oloa ja tanssimista sekä tietysti juhlien jatkoja.

Linnanjuhlien jälkeisen päivän ahkerasti treenaava Niemi pyhittää levolle. Raesolalla puolestaan on heti paluu arkeen, sillä perjantaina on normaalit jääharjoitukset joukkueen kanssa, joten ainakin hänen osaltaan juhlien jatkotkin sujuvat rauhallisesti.

Naisten tulevaisuuden suunnitelmista kysyttäessä molemmilla on tavoitteet korkealla. Rita Niemi on jo suunnannut ajatuksensa ensi vuoteen ja ensi vuoden arvokisoihin. Tavoitteellisemman treenauksen ensi vuoden arvokisoihin Niemi aloittaakin vielä tämän vuoden puolella. Musiikki tulevaan ohjelmaan on miksattavana Italiassa, joten ajatukset ovat jo pitkälti ensi vuoden kisaohjelmassa. Itsestään selvää on, että ensi vuonna tarkoituksena on voittaa sekä EM- että MM-kultaa.

Raesolan joukkueella, Luvian Kiekko –82:lla, on ringeten SM-sarja täydessä vauhdissa ja Linnan juhlien jälkeen seuraava peli on sunnuntaina Helsinki Ringetteä vastaan. Luvia tavoittelee jälleen tälläkin kaudella mestaruutta, mutta töitä sen eteen on vielä tehtävä. Jos joukkue onnistuu tavoitteessaan, kausi loppuu vasta aivan maaliskuun lopussa.

Rakentaja.fi haluaa vielä onnitella molempia naisia upeasta menestyksestä ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin!

Lukijoillemme toivotamme hyvää itsenäisyyspäivää!

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20157_44097.jpg
Katseet pihalle - tässä messujen puutarhoja
Piha, puutarha ja niiden toiminnallisuus. Minkälaisen pihan suunnittelisit itsellesi? Vantaan Kivistössä meneillään olevat Asuntomessut antavat hyviä vinkkejä ja ideoita pihan tekemiseen ja uudistamiseen. Hauskat ideat tuovat mukanaan luonnonmateriaaleja, uusiokäyttöä, suuria ruukkuistutuksia sekä jopa vihreän puutarhan parvekkeelle.
20131_33386.jpg
KNX-taloautomaatio tuo rakennukseen mukavuutta, yksilöllisyyttä, turvallisuutta ja energiansäästöä
Ohjelmoitava ABB KNX-taloautomaatiojärjestelmäOhjelmoitava KNX-taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan yksilöllisten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Järjestelmä ohjaa lämmitystä, ilmanvaihtoa ja valaistusta energiatehokkaasti ennalta asetettujen tilanteiden mukaisesti.KNX-taloautomaatiossa on monipuolisia toimintoja, jotka helpottavat ja tuovat turvallisuutta asumiseen. Tässä joitakin vinkkejä:Kotona/poissa -toimintoVain yhdellä painalluksella saa monta toimintoa. Kotiin tultaessa valot syttyvät vaikkapa eteiseen, keittiöön ja käytäviin. Samalla kaikki halutut pistorasiat voidaan laittaa päälle ja ilmanvaihto palautuu normaaliin tilaan, kun poissa ollessa se on ollut minimissä. Kotoa lähdettäessa poissa-toiminnolla saadaan valot sammumaan ja halutut pistorasiat pois päältä.
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Alaräystäs
Alaräystäällä suositellaan käytettäväksi tippapeltiä, joka estää veden valumisen otsalaudoille. Tippapelti asennetaan alimman tiilirivin ja ruoteen väliin.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
201012_23880.jpg
Kipsilevyjä kokonainen valikoima
Kipsilevyjen avulla voidaan toteuttaa laadukkaita ja toimivia rakenneratkaisuja edullisesti ja nopeasti. Knaufin valikoimiin kuuluvat normaalin- ja erikoiskovan kipsilevyn lisäksi tuulensuojakipsilevy, märkätilakipsilevy, saneerauskipsilevy, palonsuojakipsilevy sekä lattiakipsilevy.Kipsilevyjä on vaivaton työstää ja niiden asentaminen on helppoa. Ne voidaan asentaa puu- tai teräsrunkoon, ja niillä voidaan tehdä myös kaarevia muotorakenteita. Kiderakenteensa vuoksi kipsillä on erinomainen paloneristävyysominaisuus. Palotilanteessa kipsi luovuttaa ensin rakenteellisen kideveden, jolloin tulen vastakkaisella puolella lämmönnousu sekä palon eteneminen hidastuvat. Kipsi tasaa myös sisäilman kosteutta ja parantaa ääneneristävyyttä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton