• Etusivu
  • Talo

Rakentaja.fin messuosastolla riitti vipinää

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.01.2013
20131_33600.jpg

Kottikärryjen ja tiilien painon testailua Rakenna & Remontoi -messuilla.

Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäki-hallissa riitti vipinää Rakentaja.fi-palveluiden messuosastolla. Tuotteiden ja palveluiden esittelyn lisäksi tarjolla oli kilpailu, jossa messuvieraiden tuli arvata, kuinka paljon painavat yhteensä kottikärryt ja niihin ladotut Tiileri-tiilet. Palkintona viidelle lähimmäksi arvanneelle oli tarjolla 100 euron lahjakortti Rakentaja.fi-Jäsentukkuun.

Kärryt ja tiilet herättivät kovasti kiinnostusta ja arvaajia riitti messuosastolla välillä tungokseksi asti. Painon arvaamisessa nähtiin monta erilaista tyyliä ja tapaa. Toiset kirjoittivat arvauksensa ilman suurempaa miettimisiä, kun taas osa vastaajista valitsi hyvinkin matemaattisen lähestymistavan pohtiessaan oikeaa vastausta. Suosittuja vastauksen päättelytapoja olivat muun muassa yhden tiilen keskimääräisen painon arvioiminen ja tiilien lukumäärän kertominen sillä sekä kärryjen painon vertaaminen toiseen henkilöön, kuten pikkuveljeen tai vaimoon.

Tiilikärryjä sai käydä testaamassa ja suurin osa käyttikin tämän mahdollisuuden hyväksi. Kärryjä nosteltiin joka sivulta ja yksittäisiä tiiliä kokeiltiin. Usein pieni testailu saikin ensimmäisenä mieleen tulleen vastauksen muuttumaan.

Voittajien vastaukset

Oikea vastaus kottikärryjen ja Tiileri-tiilien yhteispainoksi oli 87 650 grammaa eli 87,65 kiloa. Arvauksia yhdistelmän painoksi tuli laidasta laitaan; pienin yksittäinen arvaus oli 23,5 grammaa ja suurin 280 000 grammaa. Suurin osa annetuista vastauksista osui 50 000 - 100 000 gramman väliin. Kilpailuun osallistui 377 messuvierasta.

Seuraavat viisi onnekasta arvasivat kottikärryjen ja tiilien painon lähimmäksi oikein.

Tapio Kiviluoma, 88 000 g
Juha Simpanen, 87 950 g
Arja Peippo, 87 000 g
Janne Inkanen, 87 000 g
Raija Vehkasalo, 87 000 g

Viisi lähimmäksi arvannutta saavat kaikki 100 euron lahjakortin Rakentaja.fi-Jäsentukkuun. Otamme voittajiin yhteyttä henkilökohtaisesti. Paljon Onnea!

Tutustu Rakentaja.fi-Jäsentukun tarjontaan

20131_33601.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_72926.jpg
Näinkin voi rakentaa: Näyttävästi sisään­kutsuva kulmaikkuna
Rakennetaan Yhdessä -yhteisö haastoi some-seuraajiaan esittelemään taidokkaita toteutuksiaan. Jenna Järvinen osallistui Instagramissa Onnistuneet ratkaisut -teemakuukauteen jakamalla kotinsa kulmaikkunaratkaisun. Tässä jutussa pääsemme kurkistamaan miten sitä lähdettiin suunnittelemaan sekä mitä toteutuksessa tuli ottaa huomioon.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Perusteellisempi arviointi kannattaa
Omaa kotia etsiessä kannattaa huomio kiinnittää pintaa syvemmälle, sillä talotekniikan rooli rakentamisessa ja asumisessa kasvaa. Ammattimainen suunnittelu ja oikeat valinnat luovat terveellisen, turvallisen ja viihtyisän kodin ja asumiskustannuksissa säästetään.Huomion kiinnittäminen taloteknisiin ratkaisuihin ennen ostopäätöksen tekoa vie kohti mukavampaa ja taloudellisempaa asumista. Ohessa on koottu muutamia perusasioita, joihin omakotiasujaksi haluavan kannattaa kiinnittää huomiota.
20096_17439.jpg
Nykyaikaista ilmanvaihtoa
Ilmanvaihdon uusiminen on useassa tapauksessa eniten jokapäiväisen asumisen mukavuutta parantava yksittäinen tekijä vanhassa talossa. Nykyaikaisella Valloxin lämmön talteenotolla varustetulla tulo-/poisto -ilmanvaihdolla varmistetaan saneerattavassa rakennuksessa kaksi keskeistä asiaa: riittävän sisäilman vaihtuvuus ja kosteudenpoisto, jonka puute erityisesti vanhoissa painovoimaiseen ilmanvaihtoon perustuvissa taloissa on vakava uhka niin asukkaiden kuin rakenteiden terveydelle.
1426_258570227_201031295635.jpg
Valokatteella yksilöllinen terassi-, roska- tai fillarikatos
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Se suojaa myös terassin tai parvekkeen kasveja hallalta ja rankkasateelta päästäen kuitenkin auringon hellimään lehtiä. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kymmenen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.
20129_32102.jpg
Hyödynnä nopean ostajan SyysEdut!
Tee talo- tai huvilakauppa 15.9.-31.10.2012 välisenä aikana ja hyödynnä tuhansien eurojen arvoiset SyysEdut! Kymmenissä talo- ja huvilanäytöksissä näet runsaasti erilaisia talo- ja huvilamalleja ja voit vakuuttua omin silmin Kastelli-rakentamisen laadusta ja pohjaratkaisujen toimivuudesta!Katso tämän viikonlopun tapahtumat täältä
20151_42162.jpg
Eristä yläpohja ja säästä näin paljon
ISOVER InsulSafe on tehokas lämmöneriste, jota suositellaan käytettäväksi yläpohjien eristämiseen sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Se täyttää kaikki ontelot, ehkäisee kylmäsiltoja ja laskeutuu tasaisesti. Se on painumaton ja luonnostaan palamaton eriste, jonka valmistuksessa ei käytetä haitallisia kemikaalejaISOVER PUHALLUSVILLA on puhallusvillaksi valmistettua niin sanottua valkovillaa, jota käytetään yläpohjien eristämiseen vaakarakenteissa. Kotimaisen ISOVER InsulSafe puhallusvillan raaka-aineesta jopa 85% on kierrätyslasia.Laske oman kotisi säästö tästä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton