• Etusivu
  • Rakentaminen

Rakennuttajan määrälaskenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Toimenpiteet:
Suunnitelmien valmistuttua laaditaan tarvittaessa rakennusteknisten töiden osalta määräluettelot, jotka liitetään tarjouslaskennan pohjaksi niistä urakoista, joiden osalta määriä ei ole suoraan ilmoitettu suunnitelmissa. Määräluettelot tarkistetaan urakkalaskennan päätyttyä valitun urakoitsijan toimesta ja mahdolliset määrävirheiden kustannusvaikutukset korjataan ennen sopimusten allekirjoitusta. Määräluetteloa ei liitetä urakkasopimuksiin. Määräluettelosta laaditaan suoritepohjainen kustannusarvio ja sitä verrataan hankkeen hyväksyttyyn budjettiin. Suunnitelmat lähetetään määrälaskentayritykselle määrälaskennan suorittamista varten. Urakoitsijat voivat saada, halutessaan, määrät määrälaskennalta korvausta vastaan. Rakennuttaja ei sitoudu annettuihin määriin millään tavoin.

Vastuuhenkilöt:
Projektipäällikkö

Dokumentit:
Määräluettelot

Hyväksyntä:
Projektipäällikkö

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Ilmanvaihdon kehitysvaiheet
Tiedätkö miten asuntosi ilmanvaihto toimii? Mitä eroa on painovoimaisella ja koneellisella ilmanvaihdolla ja mitä tarkoittaa tarpeenmukainen ilmanvaihto?
20204_64153.jpg
Näin tehtiin vanhan sisäkaton remontti - täysin uusi ilme
Vanha, erittäin tummunut harvalautainen katto ja se tunne kun hiiret rapisevat välikatolla ja mietit, milloin se hiiren jalka pilkahtaa sieltä tervapaperin läpi. Tumma katto alkoi tuntua todella matalalta ja polttamalla käsitelty sahalauta liian karkealta siivottavaksi. Seinille ei enää keksinyt mitään kaunista värisävyä, joka olisi sopinut katon väriin. Katon masentava väri sai keittiön kaapitkin näyttämään ikävän nuhjuisilta.Olisiko kattoremontti suuri urakka vai saisimmeko vietyä sen läpi pääsiäislomalla? Pitihän siitä ottaa selvää. Samalla keräsimme teille tukun vinkkejä, miten selvitä kattoremontista voittajana.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
20177_49800.jpg
Työtehoseura arvioi asuntomessukohteet
Työtehoseura on valinnut kolme asumismukavuudeltaan ja ekotoimivuudeltaan parasta messukohdetta. Arviointityökaluna käytettiin TTS:n kehittämää, asuttavuutta mittaavaa kriteeristöä, jonka avulla tarkasteltiin eri tilojen toimivuutta, ergonomiaa, energiataloudellisuutta, kestävän kehityksen mukaisia materiaalivalintoja sekä helppohoitoisuutta. Arviointitulosten toivotaan auttavan messukävijöitä tarkastelemaan kohteita myös arjen toimivuuden ja ekotehokkuuden näkökulmasta.
201812_55755.jpg
Nuohouslaki uudistuu - piirinuohoussopimukset lakkaavat 1.1.2019
Pelastuslaki 1078/2018 hyväksyttiin 5.12.2018. Muutos tulee voimaan vuoden 2019 alusta. Joissain tapauksissa on ollut mahdollista käyttää puolen vuoden siirtymäaikaa, joka on nyt päättymässä 1.7.2019.Tähän asti käytössä ollut piirinuohousjärjestelmä päättyy nyt koko maassa ja nuohousala siirtyy sopimusperusteiseen malliin. Sopimusperusteisessa mallissa asiakas voi jatkossa valita itse haluamansa nuohouspalvelun tuottajan kotiinsa.
20229_79465.jpg
Pintaliukuovet jäämässä historiaan - moderni rakentaja tietää trendit
Liukuovet ovat lisänneet suosiotaan huimasti, koska ne tuovat asuntoihin lisää tilaa. Onko Liukuovi edelleen sellainen raskas, huonosti liukuva pahvilevy, joka ei eristä ääntä ja on hankala arjessa? Ei ole, vaan nykypäivän liukuovi Liune liukuu sulavasti seinän sisään ja jättää kaikki pinnat vapaaksi, jolloin sisustettavuus on parhaalla mahdollisella tasolla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton