• Etusivu
  • Talo

Poraukset Tom Allenilta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.04.2010
20104_21181.jpg

Porakaivo

Lämpö, joka on varastoitunut kallioperään, otetaan talteen porakaivosta. Porakaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maa-pinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Lämmönkeruuneste kiertää porakaivoon lasketuissa keruuputkistossa lämpöpumpun voimalla.

Porattavan kohteen ympäristö on tärkeää ja poraus pyritään aina suorittamaan ympäristöä säästäen. Porauspölynkeräyksessä käytetään erityistä keräyspussia, johon kaikki poratessa syntynyt pöly kerätään. Myös porauskalusto kuljetetaan porauspaikalle siten, että kohteen ympäristö siitä mahdollisimman vähän kärsii.

Talousvesikaivot

Ammattitaitoisesti porattu ja oikein asennettu porakaivo on ikuinen. Porakaivosta saat korkealaatuista vettä niin omakotitaloihin, kesämökkeihin kuin maatiloille tai teollisuuteenkin.

Lisätietoa kaivoista...

Porakaivo avaimet käteen -pakettina

Porakaivo porataan ja asennetaan avaimet käteen -pakettina. Hallitsemme kaivonporausprojektin alusta loppuun ja voimme vastata asennusprojektin jokaisen vaiheen laadusta suoraan asiakkaalle. Porausprojektit toteutetaan omalla kalustollamme.

Porausprojekti lähtee aina liikkeelle kohteen geologisten olosuhteiden selvittämisestä. Tämän jälkeen valitsemme kaivolle sijainnin. Porakaivo mitoitetaan aina vastaamaan käyttäjänsä yksilöllisiä tarpeita.

20104_21182.jpg

Porakaivon asennussopimus

Ennen jokaista kaivonporausprojektiamme, asiakas saa meiltä kirjallisen tarjouksen pitävine ja yksityiskohtaisine hinta-arvioineen sekä takuuehtoineen. Porakaivon valmistuttua saatte kirjallisen porausraportin, josta ilmenee porakaivonne yksityiskohdat.

Lisätietoa kaivoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

32_P_20930.jpg
Asuntomessujen 100 000. Kävijä kukitettiin sunnuntaina
Ylivieskalaiset Henna ja Päiviö Jutila yllättyivät iloisesti saapuessaan Vaasaan asuntomessujen messuportille heidän 1-vuotiaan tyttärensä Aleksa Jutilan kanssa. 100 000. kävijän raja rikkoutui heidän kohdallaan. Perhe tuli asuntomessuille hakemaan ideoita ja innovaatiota omaan juuri valmistuneeseen taloonsa.– Rakennusprojekti kesti neljä vuotta ja nyt on valmista. Olemme kuitenkin ikuisia rakentajia ja haluamme nähdä missä mennään, Päiviö Jutila kertoo.Perhe odottaa näkevänsä messuilla modernia rakentamista ja sisustamista. – Toivottavasti löytyy moderneja kohteita. Minä katselen sisustamista ja mieheni katselee muita rakentamisasioita, Henna Jutila sanoo.Aikaisemmin he ovat vierailleet Lappeenrannan asuntomessuilla vuonna 1999. – Lappeenrannan messut olivat ajankohtaiset, aloittelimme silloin rakentamista. Oulun messuilla emme päässeet käymään, kun silloin olivat rakennuspuuhat pahasti kesken, Päiviö Jutila muistelee.Kolmen tunnin ajomatkan jälkeen perhe lähti tyytyväisinä messukierrokselle, kun Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen ja Ylisiisti Vaasan projektipäällikkö Eva Hudd olivat ojentaneet perheelle vapaaliput messuille sekä vapaaliput Wasalandiaan, juoma- ja ruokaliput messuille, messuluettelot sekä kukkakimpun.
201210_32623.jpg
Lämmönvaraaja kohteeseen kuin kohteeseen
Kodin lämmitysjärjestelmällä on kaksi tärkeää tehtävää: kodin sisälämpötilan pitäminen mukavan tasaisena sekä lämpimän käyttöveden riittävä tuotto.Akvaterm-varaaja on keskeinen osa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Se tasaa lämmityslaitteen tuottaman lämmön mukavaksi ja turvalliseksi kaikissa lämmönjakojärjestelmissä.Se soveltuu hyvin useimpien lämmönlähteiden yhteyteen ja antaa vapauden valintaan myös tulevaisuudessa. Tapahtuuko lämmitys puulla, lämpöpumpulla, pelletillä vai öljyllä? Entäpä otetaanko aurinkoenergia lisälämmöksi? Lämmityslaitteesta ja energianlähteestä riippumatta Akvaterm varmistaa, että lämpöä riittää.
201410_41255.jpg
Pieni ja kätevä Puzer Easy
Puzer Easy on kehitetty erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja tai saneerauskohteita varten. Easyssa poistoilma ohjautuu vesipestävän HEPA 12 –allergiasuodattimen läpi asennustilaan eikä erillistä poistoilmanputkea tarvita. Laitteen asennus ei vaadi muita toimenpiteitä kuin kiinnityksen seinälle neljällä ruuvilla. Easyn etuna on, että poistoilmapuhallus ei kierrätä koko huoneiston ilmaa, kuten perässä vedettävä imuri tekee. Easy on erittäin hiljainen ja tehokas.Easyssa on itsessään imurasia imuletkun liittämistä varten ja siihen voidaan myös liittää erillinen imuputkisto isompia huoneistoja varten.
20198_59262.jpg
Etäkäytettävä pesukoneventtiili
Muuten hyvä ja toimiva hana, muttei pesukoneventtiiliä? Oraksen pesukoneventtiili on tuotesarjasta riippumaton, ts. sitä voidaan käyttää minkä pesuallashanan tai keittiöallashanan kanssa tahansa. Oras älykäs pesukoneventtiili sisältää älykkään painonapin, ohjausyksikön ja elektronisen venttiilin. Painonappi on etäohjattu, joten sitä ei tarvitse sijoittaa venttiilin välittömään läheisyyteen. Pesukoneventtiili on helppo asentaa, tasoon ei tarvitse porata reikiä!
20115_25991.jpg
Laminaatti kaappien alle?
Keittiöön ollaan asentamassa kaapistoa. Alakaappien alapinta ajateltiin jättää betonipintaiseksi. Kyseessä on maanvarainen laatta.Voiko keittiön alakaappien alusen jättää betonipinnalle vai pitääkö myös kaappien alunen laittaa laminaatilla? Vai pitäisikö betoni pinnoittaa jotenkin? Pääseekö kaappien alta hengitysilmaan jotain, jos jättää pinnaksi raakabetonin?
20192_56464.jpg
Sauna- ja pesutilojen tehokas ilmanvaihto pitää rakenteet kunnossa
Me suomalaiset rakastamme saunomista ja peseytymistä. Rentouttava suihku tai löylyt pitkän työpäivän tai urheiluharrastusten jälkeen tuottavat sisäilmaan kosteutta, joka tulee poistaa sekä asumismukavuuden että asunnon rakenteiden hyvinvoinnin vuoksi. Kun pesutilojen ilmanvaihto on kunnossa, ei asunnon rakenteisiin pääse syntymään ongelmallista ruostetta, hometta tai lahoamista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton