• Etusivu
  • Remontti

Pintatöiden virheiden korjailua

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.03.2016
20163_45575.jpg

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Pieniä virheitä siellä täällä

Olen painanut villaisella työmiestemme pieniä virheitä, kuten kattopaneelin asennus niin, että naulanreiät paistavat katosta. Kuten myös sen, että kattolistat ovat muutamassa kohtaa todella pienistä pätkistä, siis muutaman kymmenen sentin mittaisia. Tämä iso vatsa ja kiireet omissa töissä eivät todellakaan anna minulle mahdollisuutta valvoa jokaista pientä yksityiskohtaa, vaikka todellakin pitäisi. Minulla on ollut jo hetken aikaa sellainen olo, että minun pitäisi valvoa työmaalla heidän kaikkia toimiaan. Kun sitten näin keittiön repeytyneen tapetin, meinasi itku tulla ja itse asiassa tulikin.

20163_45576.jpg
20163_45577.jpg

Rikkinäisiä tapettivuotia

Portaiden kotelo katossa piti maalata vielä toiseen kertaan tapetoinnin jälkeen ja remppamiehet olivatkin suojanneet tapetin maalarinteipillä. Kyllä, ihan tavallisella maalarinteipillä, joka jää aivan varmasti kiinni paperitapettiin. Kun tästä asiasta heille mainitsin, niin vastaus oli kutakuinkin, että sellaista sattuu joskus. No ei satu ja jos sattuu, niin ei missään nimessä saisi sattua. Huonolla tuurilla olisin löytänyt sopivan määrän tapettia jostain poistoerästä ja virhettä ei voisi korjata. Onneksi tapetoinnista oli jäänyt yksi rulla ylimääräiseksi, joten kun sain itseni rauhoitettua, niin olimme yhteydessä tapetoitsijaan, joka sai kuin saikin vahingon korjattua. Sitä ennen tosin vuodatin melko paljon kyyneleitä samalla kun poistin rikkinäisiä tapettivuotia.

20163_45578.jpg
20163_45579.jpg

Maalinroiskeita tapetissa

Olen saanut myös raaputtaa tapetoiduista seinistä harmaita maaliroiskeita pienellä metallilastalla. Nämä roiskeet ovat peräisin siitä lattian ensimmäisestä värikerroksesta, joka osoittautui vääräksi ja jolla siis maalattiin lattiat kahteen kertaan. Meillä kun tosiaan on tässä talossa ainoastaan kaksi maalisävyä käytössä, niin olisin toivonut että tuo lattian sävykin olisi kyseenalaistettu muutamien vetojen jälkeen. No nämä roiskeet ovat siis tulleet lattiaa maalatessa eli ei ole tosiaan yhtään varottu valmiita seiniä. Ja kyllä, tämä kiehutti minua myös todella paljon. Astianpesukoneen viereisessä seinässä oli aivan hirvittävän iso jälki, mutta se kuitattiin vain sillä, että se ei jää näkyviin.

20163_45580.jpg

Lattia on saanut oikean sävyn ylleen ja olen kyllä erityisen tyytyväinen kodin värimaailmaan.

20163_45581.jpg

Koloja listoissa

Minua häiritsi suunnattomasti nauloista listoihin jäävät kolot, joten päätin käydä ne läpi akryylimassalla ja maalilla. Remppamiehet sanoivat minulle, että saan nopeammin saman aikaiseksi, kun maalaan suoraan massan päälle, jolloin se levittyy. Kokeilin ja totesin, että oma tyylini oli kuitenkin parempi, sillä nuo korjatut kohdat jäivät himmeämmäksi, joten listoissa näkyi rumia laikkuja.

20163_45582.jpg

Ovetkin ovat oikean värisenä paikallaan ja lasiovi toimii loistavasti vanhojen puuovien kaverina.

20163_45583.jpg

Eteisen tapetti

Eteiseenkin on saatu vihdoin tapetti seinään ja se on niin HIENO! Ihana väriläiskä.

20163_45585.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20088_12472.jpg
Tee Se Itse -Penkki
Tällä kertaa Tee Se Itse -artikkelissa rakennetaan muutamaa ihmistä kannatteleva penkki. Mukavasti istumapaikkoja pihalle tai terassille antava penkki on melko yksinkertainen ja nopea rakentaa. Sopivalla pintakäsittelyllä siitä saa vielä siistin koristeen.
20219_72425.jpg
Näin 70-luvun taloon toteutettiin upea Alvar Aalto -tyylinen takka
Mitä takkaprojektissa kannattaa huomioida, kun haaveena on yksilöllinen, omaan kotiin suunniteltu tulisija? Rakennetaan Yhdessä -yhteisö haastoi some-seuraajiaan esittelemään taidokkaita toteutuksiaan. Yleisö äänesti "onnistuneimman lopputuloksen" -tittelin Hannan upealle tulisijalle, jonka vaiheet nyt avaamme.
20095_16874.jpg
Siistit nurmikon reunat syntyvät viimeistelyleikkurilla
Boschin kevyet, akkukäyttöiset viimeistelyleikkurit tekevät nurmikonhoidosta miellyttävää: pääset leikkurin kanssa vaikka pihasi perimmäiseen kulmaan, eikä pelkoa johtoon sotkeutumisesta ole. Ei polttoainekanistereita eikä polttomoottorin katkua. Kone siistii ojan pientareet, pensaiden alustat ja kivien ympärystät; kaikki ne alueet, jotka yleensä jäävät ruohonleikkuun jäljiltä hoitamattoman näköisiksi.Boschin litiumioni-teknologia mahdollistaa pitkän käyttöajan, joten yhdellä latauskerralla viimeistelet jopa 1000 metrin matkan. Akuissa ei ole muisti-ilmiötä eikä lataustilan purkautumista eli se voidaan laittaa lataukseen ja ottaa käyttöön milloin tahansa. Akku latautuu 100 % kolmessa tunnissa. Kone on kevyt ja ergonomisesti huolellisesti suunniteltu. Pehmustettu softgrip-kahva istuu hyvin käteen, ja suuri turvakytkin on takaa turvallisuuden.
20224_77738.jpg
Pihasauna kruunaa arjen vuoden ympäri - valitse suosikkisi ja nauti löylyistä jo kesällä
Kevät antaa nyt odotuttaa itseään ja takatalvi yllätti monet ympäri Suomen vielä huhtikuun alussa. Pääsiäisen aika saa kuitenkin ajatukset lämpimiin ja aurinkoisiin päiviin vieden ajatukset kiireettömään ja rentouttavaan paikkaan, nimittäin saunaan. Sauna on suomalaiselle kuin toinen koti, monet saunovat päivittäin, valtaosa vähintään viikoittain. Liian pieni sauna ei tarjoa nautinnollisia löylyhetkiä, mutta onneksi Smartian valikoimista löytyy sauna jokaiseen makuun. Ja jos ei löydy, se suunnitellaan sinulle tarpeidesi ja toiveidesi mukaan!
20124_30636.jpg
Patolevy suojaa perustukset kosteudelta
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut tai jos eristystä ei ole ollenkaan. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.Toimiva perusmuurin eristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen. Perusmuurin eristysmateriaali valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Kun pohjavesi ei nouse perustamistason yläpuolelle ja maaperän kuivumisominaisuudet ovat hyvät, eristeeksi soveltuu perusmuurilevy. Vaativammissa kohteissa perusmuuri eristetään hitsattavalla kumibitumikermillä.
201311_37009.jpg
Huono sisäilma sai aikaan ilmanvaihtoremontin
Asunto Oy Kalkun Rivitaloissa kyllästyttiin huonoon sisäilmaan!Asunto Oy Kalkun Rivitalot on rakennettu 70-luvun puolivälin jälkeen. Taloyhtiön ilmanvaihto perustui painovoimaiseen poistoon ja korvausilmaan, joka tuli milloin mistäkin välistä. Huonon sisäilman laatu korostui entisestään, kun taloyhtiön ulko- ja terassiovet uusittiin vuonna 2011. Tässä yhteydessä se vähäinenkin raikasilma jäi tulematta sisään huoneistoihin. Asunto Oy Kalkun Rivitalot ei ole mikään pieni yhtiö vaan se käsittää kymmenen rivitaloa ja yhteensä 52 huoneistoa. Näistä kaksioita 16, kolmioita 26 ja neljän huoneen huoneistoja 10 kpl.Osta venttiilit JäsentukustaLue lisää painovoimaisen ilmanvaihdon parantamisesta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton