• Etusivu
  • Talo

Perinnetaloon perinnetakka

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 12.02.2008
20082_8750.jpg

Timo Majasalmi rakentaa Antti Raiskille Uuniräätäli-suunnitteluohjelmalla tälle mieluista uunia.

Antti Raiski piti itsestään selvänä jo rakennushankkeeseen lähtiessään, että talo on perinnetalo ja että siihen tulee myös samaan tyyliin sopiva kaakeliuuni, jonka ulkonäöstä Raiskilla oli jo jonkinlainen käsitys astuessaan Vantaan Tulikivi-studioon. Timo Majasalmi käynnisti uuden Uuniräätäli-suunnitteluohjelman, johon syötettiin ajateltu mitoitus, kaakelien väri ja halutut yksityiskohdat, vaikkapa hyllyjä, kransseja, omenanoksia jne. Ohjelman avulla uunia voitiin sitten "pyöritellä" kuvaruudulla ja tarkastella sitä sitten monesta eri kulmasta. Kun lopputulos tyydytti, saatiin ohjelmasta saman tien tarjoushinta.

Omatoimirakentaja

Antti Raiski kertoi olevansa aika aktiivisesti mukana rakennushankkeessa, jossa nyt on jo sisätyöt menossa ja toukokuussa pitäisi muuttaa sisään. Nummelaan nousevan omakotitalon rakentaminen edistyy pääosin ammattilaisten voimin, mutta Raiski on itsekin työmaalla aina kun keikoiltaan ehtii, työn ollessa mukavaa vastapainoa reissaamiselle. Raiski kiittelee myös appiukkoaan, jolta saa tarvittaessa asiantuntevia neuvoja. Samoin Rautia-Nummelan väkeä Raiski kehuu palvelualttiiksi ja osaavaksi porukaksi.

Vielä parin yksityiskohdan tarkistus.
Vielä parin yksityiskohdan tarkistus.

Kättä päälle

Ostopäätös syntyi sitten pienen rupattelun päätteeksi ja uunille sovittiin toimitusaika. Raiski tilasi saman tien Tulikivi-studiosta myös uunin päälle asennettavan Schiedel-valmispiipun, joka on osa Tulikiven kokonaispalvelua, johon sisältyvät tässä tapauksessa uuni ja siihen liittyvä hormi asennettuina.

Kaikilla Tulikivi-studioilla on nyt mahdollisuus käyttää Uuniräätäli-ohjelmaa yhdessä myyjän kanssa. Kun halutut komponentit ja väri on valittu, näkee ohjelmasta suoraan lopputuloksen kolmiulotteisena kuvana. Ohjelma soveltuu sekä Tulikivi-vuolukiviuuneille että Kermansavi-kaakeliuuneille. Lähin Tulikivi-studio löytyy internet-sivuilta www.tulikivi.com

Katso tästä Uuniräätäli-suunnitteluohjelman tuottama, asiakkaan toiveille "räätälöity" kuva

Malliuunin avulla voidaan käydä läpi vaikkapa luukkumallistoa ja grillausritilää.
Malliuunin avulla voidaan käydä läpi vaikkapa luukkumallistoa ja grillausritilää.
Tulikivi Oyj
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20185_53207.jpg
Moderni rakentaja valitsee liukuovet
Liukuva väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune-ovet voi tilata suoraan verkosta, Liune toimittaa ne valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on laadukas ja kestää aikaa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Talvirakentamisen kosteusuhat?
Kysymys:Tarkoituksena on rakentaa omakotitalo ensi talvikautena. Perustukset marraskuussa, sen jälkeen pystytys, pre cut pakettitoimitus talotehtaalta. Pystytyksen hoitavat urakkamiehet. Voiko perustuksia valaa ja pystytystä tehdä lainkaan sadesäällä? Minkälaisia vaurioita materiaalien/rakenteiden kostuminen aiheuttaa? Ovatko materiaalit pilalla kastuttuaan? Onko valupohjan kastuminen vaarallista? Miten suojaudutaan sadesäältä? Onko tavallista laatia ns kosteudenhallintasuunnitelma rakentamista varten? Voidaanko pystytyksen työjärjestyksellä vaikuttaa siihen, että kriittinen pystytysvaihe on mahdollisimman lyhyt ja päästään tilanteeseen "sateelta suojan"?
Keittiö
Tehokkaat suunnitteluratkaisut keittiöön: Tee arjesta toimiva
Keittiön suunnittelussa on otettava huomioon yhtä aikaa monia eri tekijöitä, kuten toimintojen mukainen tilasuunnittelu, tarkoituksenmukaiset, kestävät ja silmää miellyttävät pintamateriaalit, kalusteiden mitoitus ja ergonomisuus, oikein ja tukevasti sijoitetut koneet, valaisimet sekä suojatut pistorasiat sekä mahdolliset lapsiturvalaitteet. Kun tähän lisätään vielä tyyli ja tunnelma, värit ja tilan muoto, ollaan suunnittelemassa kokonaisuutta, johon tarvitaan aikaa ja myös keittiöasiantuntijan apua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton