• Etusivu
  • Talo

Onko sinullakin välioviongelma? Näin selviät siitä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 23.10.2023
20219_72702.jpg

Ovet törmäilevät pienissä eteisissä vasten toisiaan ja varastavat arvokasta tilaa.

Poika tulee kovaa vauhtia ulko-ovesta tuulikaappiin, saappaat lentävät seinälle ja samalla hän avaa vauhdilla tuulikaapin oven. Äiti taas astuu samaan aikaan samaan eteistilaan kylpyhuoneesta ja kohta kolahtaa – KOPS!

Onko tuttu tilanne? Äiti ja poika ovat solmussa ovisotkun keskellä ja kumpikaan ei saa ovea auki. Taas kammottava naarmu ovessa, jota joku saa paikata sen sadannen kerran.

Liukuovi säästää tilaa

Kääntyvät ovet vievät yllättävän paljon tilaa kuten eteisessä, tuulikaapissa, vessassa ja kylpyhuoneessa. Huoneiden neliöt saadaan paljon tehokkaampaan käyttöön liukuoviratkaisuilla. Remontin yhteydessä on oiva tilaisuus päivittää koti vastaamaan nykypäivän tarpeita ja vaatimuksia.

– Liukuovea käyttämällä vapautuu 3 neliötä lisää tilaa, verrattuna kääntyvään oveen. Liune-ovet ovat esteettisesti kauniita ja teknisesti luotettavia, kertoo Lundell.

Sisätiloja ei aina saa suunniteltua niin, ettei avautuvista ovista olisi toisilleen haittaa. Vanhoissa taloissa ja remonttikohteissa tämä on varsin tyypillinen tilanne. Vaikka liukuovi ei olekaan mikään uusi keksintö, mutta Liunen seinän sisään liukuva ovi on.

Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...
Oviremonttikohteen tilanne ennen remonttia...
...ja kun remontti on valmis.
...ja kun remontti on valmis.

Liune on tehty kotimaan standardien mukaan. Liunen runkoja on useita ja jokaiseen tilaan on kehitetty oma elementtinsä. Ovissa on hyvä ääneneristävyys ja liukuovia löytyy myös kosteisiin tiloihin.

– Mikäli kotiteknologian hyödyntäminen kiinnostaa, sekin on nyt mahdollista, jos käyttöön halutaan automaattiovia. Kun oven yhdistää rakennuksen kodinohjauslaitteisiin, voidaan sitä ohjata kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla, neuvoo Lundell.

Liukuovi sopii myös saunaan ja kosteisiin tiloihin

Kotien käytetyimpiä tiloja ovat kylpyhuoneet, saunat, wc-tilat ja kodinhoitohuoneet. Silti ne ovat usein valitettavan ahtaita, eikä pari lisäneliötä olisi pahitteeksi. Seinän sisään liukuva väliovi Liune ratkaisee tilaongelman, kun kääntyvälle ovelle ei tarvitse jättää tilaa missään huoneessa. Kaikki lattiapinta-ala on vapaana, ja seinäpinnat voi käyttää miten haluaa.

Liune-välioviratkaisu sopii kosteaan tilaan ja saunaan, joissa on huolehdittu rakennusasetusten mukaisesta kosteiden tilojen ilmanvaihdosta. Kylpyhuoneesta tulee avarampi ja toimivampi, kun perinteiset kääntyvät ovet vaihdetaan liukuoviksi.

Lue lisää:
Näin asennat helposti liukuovielementin itse >>
Löydä ovimallisto, jonka äänieristys toimii >>

Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.
Liune-liukuoven runko asennettuna paikoilleen.
Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.
Liukuoven runko on nyt valmiiksi levytetty.
Info

Info

Liune-ovien edut

  • Ääneneristyskyky on tutkitusti jopa >30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän oven.
  • Vaihtamalla kodin kääntyvät ovet Liunen taskuoviksi, saat kotiisi 5–10 m2 lisätilaa käyttöösi.
  • Kotimainen mittatarkka tuote, joka on ammattilaiselle helppo asennettava.

Äänieristävä liukuovi

Liunen ovimittaukset on tehty ääniteknisessä laboratoriossa yksirunkoisella kipsilevyseinällä. Kipsilevyseinä eristää hyvin ääntä ja yhdistämällä kipsilevyrakenteen Liunen ovijärjestelmän, on kokonaisuus täydellinen. Liune-ovien äänen eristävyys on jopa 28 desibeliä, ja ovikynnyksen kanssa 32 desibeliä. Vertailun vuoksi tavallisella puulaakaovella mittaustulokseksi saadaan 12 dB.

Kolisevien tilasyöppöovien ongelma on ohi

Esimerkkikotimme eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu Liune-ovielementti. Kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi ja karmit on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla, joten ne kestävät kulutusta ja kosteutta, jota esimerkiksi wc-tiloissa tai kodinhoitohuoneessa voi olla. Jos ovi olisi altistunut suoralle vesiroiskeelle, olisi valinta ollut Liunen lasiovi Aika (LD9).

Kapean oviaukon ongelmakin tuli ratkottua. Liunen seinän sisään liukuva ovi jättää minimillään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön, kun ovi liukuu täysin seinän sisään asti auki ollessaan. Esteettömyysmääräysten mukainen oviaukko on 81 cm Lio8 koossa.

Enää ei tarvitse törmäillä eteisessä ja ovetkin säästyvät turhilta kolhuilta.

Lue lisää:
Liukuovi eteisessä tuo tilantuntua >>
Kolme ratkaisua huoneiden tilaongelmiin >>

Eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi sekä karmit, jotka on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Remonttikohteessa kapean oviaukon ongelma tuli samalla ratkottua. Liunen täysin seinän sisään liukuva ovi jättää minimissään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön.
Eteisen tilaongelmat ratkaistiin asentamalla pesuhuoneeseen tarkoitettu kosteudenkestävän Liunen Teema (LD5) ovi sekä karmit, jotka on käsitelty kosteudenkestävällä maalilla. Remonttikohteessa kapean oviaukon ongelma tuli samalla ratkottua. Liunen täysin seinän sisään liukuva ovi jättää minimissään 61 senttiä leveän kulkuaukon käyttöön.

Katso upeat kuvat Pyörre-talosta ja nappaa kotiisi mahtavat tilaratkaisut sekä tutustu Johanna Oraksen Liunelle suunnittelemaan mallistoon .

Liune sisustuslehti

Info

Info

Tutustu Liune-ovien laajaan mallistoon

Lue ostajan oppaasta vinkit ovivalintaan, selaa Liune-tuotteita, katso referenssijuttuja tai käy shoppailemassa outletissa.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
20195_58165.jpg
Valitse Suomen suosituin kivitalo - Juuri sellaisena kuin haluat
Pitkäikäisyys, energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, huoltovapaus, arvon säilyminen, asumismukavuus… Asetamme kodeillemme paljon vaatimuksia. Lammi Kivitalon tehtävänä on huolehtia, että ne täyttyvät.Kun tavoitteena optimaalinen energia- ja kustannustehokkuus, on kivirunko erinomainen valinta. Kivi on ekologinen, energiatehokas ja erinomaisesti eristävä – massiiviset kiviseinät eristävät tehokkaasti niin pakkasta kuin ääntäkin.Kiviseinät myös pitävät talosi lämpötilan miellyttävänä läpi vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena talvipakkasilla. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton