• Etusivu
  • Talo

Moottoripyörällä messuille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.06.2008
20086_11467.jpg

Moottoripyöriä rivissä Reposaaren koulun pihalla. Raumalaispariskunta on juuri saapumassa messuvierailulle. Messut ovat kiinni juhannuksen ajan, mutta jatkuvat jälleen 23.6.

Moottoripyöräily harrastuksena lisääntyy Suomessa vuosittain ja moni vierailee messuillakin moottoripyöräreissun ohessa. Verkkolehtikin testasi, miten messureissu Reposaareen onnistuu moottoripyörällä.

Saapuminen messuille

Pohjoisesta päin ja miksei muualtakin tuleville motoristeille voi hyvin suositella reittiä 8-tieltä Ahlaisten kautta Reposaarentielle. Tie on varsin mukava ajaa ja maisemat kauniita. Pienempiä teitä löytyy pohjoisen suunnalta aina Merikarvialta asti ja niitä pitkin voi rantaa myötäillen ajella kohti Reposaarta. Kannattaa kuitenkin jompaankumpaan suuntaan ajaa myös Yyterin kautta, sillä siellä sijaitsee yksi loma-asuntomessujen oheiskohteista ja hyvällä säällä kannattaa vierailla myös Yyterin hiekkarannalla, jos rantaelämä kiinnostaa tai mikäli Yyterin hiekkaranta ei muuten ole tuttu paikka. Mitenkään Helsingin Hietalahtea tai Kalajoen hiekkasärkkiä väheksymättä Satakuntalainen kutsuu Yyteriä mielellään Suomen parhaaksi hiekkarannaksi.

Porin kautta tuleville lyhin reitti on ajaa Yyterin ohi kohti Mäntyluotoa ja vähän ennen Mäntyluotoa rampilta ylös ja kohti Reposaarta. Reitin varrella on Tuulipuisto tuulimyllyineen ja raikas merituuli saattaa puuskissa vähän vavisuttaakin, mutta tie on mitä hienoin ajella etenkin hyvällä säällä. Tuulimyllyjen ja nostosillan kohdalla 80 km/h nopeusrajoitusalue muuttuu hetkeksi 30 km/h rajoitusalueeksi ja tätä nopeutta onkin hyvä noudattaa, sillä nostosillan kohdalla tiessä on muutaman metrin matkalla teräsritilä, jossa hetkellisesti tuntuma tiehen häipyy kuin irtosorassa ajaisi. Kohtaa voisi kuitenkin kutsua pikemminkin yllättäväksi kuin vaaralliseksi. Autoiluun verrattuna, moottoripyörällä ajaessa saa nauttia meri-ilmasta ja –maisemista jo hyvän matkaa ennen Reposaarta.

Oma pysäköinti ja varustesäilytys

20086_11465.jpg

Loma-asuntomessuille Reposaareen matkaaville motoristeille on tarjolla oma parkki aidatulla koulun pihalla ja mahdollisuus myös ajovarusteiden säilytykseen koulun narikassa. Alue on valvonnan alainen ja varsin lähellä messujen pääporttia. Opastus perille on hyvä ja palvelu parkissa erittäin vieraanvarainen.

20086_11466.jpg

Samassa koulurakennuksessa on esillä myös Reposaaren historiaan perehdyttävistä valokuvista koottu näyttely, johon kannattaa tutustua. Näyttelyyn tutustuminen vie opastuksineen aikaa vain noin 10 minuuttia.

Tekemämme vierailun perusteella on helppo suositella messuvierailua toteutettavaksi moottoripyörällä.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20075_5227.jpg
Koneellinen ilmanvaihto
Ilmanvaihto on asia, joka ei ole kaikille itsestään selvä asia. Monta kysymystä nousee mieleen itse kullekin. Miksi ilmaa pitää vaihtaa ja etenkin, miksi juuri koneellisesti? Ovatko erilaiset anturit välttämättömiä ja mihin niitä tarvitaan? Myös muutama käsite menee joskus sekaisin. Ilmanvaihto, ilmastointi ja tuuletus.
20081_8163.jpg
Kattopaneeli viimeistelee
Paneloitu katto tekee tyylikkään ja viimeistellyn vaikutelman. Tarjolla on paljon erilaisia materiaalivaihtoehtoja sisäkaton panelointiin. Esimerkiksi puupintaiset ja melamiinikalvopintaiset kattopaneelit ovat näyttäviä ja monikäyttöisiä. Panelointi sopii hyvin omatoimiselle rakentajalle ja remontoijalle, sillä niillä on helppo toteuttaa omia ideoita ilman kalliita erikoistyökaluja.Kattopaneelit on käsiteltävä vesihöyryä läpäisevillä pintakäsittelyaineilla sisäilman laadun varmistamiseksi. Jos kalvo on liian tiivis, se heikentää puupintojen kykyä "hengittää" ja ne lakkaavat toimimasta huonetilan kosteudentasaajina. Kätevimpiä ovat valmiiksi pintakäsitellyt paneelit. Puulajin suhteen vaihtoehtoja on lukemattomia - kotimaisesta männystä ja kuusesta aina mahonkiin ja tiikkiin.
20117_27238.jpg
Poimintoja sisustusideoista
Asuntomessut tarjoavaa erityyppisiä ja kokoisia taloja nähtäväksi, mutta ehkä sitäkin enemmän monipuolisia sisustusratkaisuja. Verkkolehti lähti poimimaan sisustusideoita messuilta miesnäkökulmasta.
20122_29749.jpg
Fastlock Uni – tiivis ja kestävä valokate
Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelleFastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.Fastlock Uni valmistetaan ympäristöystävällisestä, pitkäikäisestä ja kestävästä polykarbonaatista. Valokatetta on saatavana puhtaan kirkkaana sekä tilauksesta valkoisena. Materiaalin pinnalla on vahva UV-suoja, joten kate ei haurastu, harmaannu eikä tummu ajan myötä. Valokate kestää suuret lämpötilojen vaihtelut ja läpireiättömyys takaa katteen vesitiiviyden. Fastlock Unille myönnetäänkin kym- Fastlock Uni – tiivis ja kestävä valokate menen vuoden takuu. Ylösnostettujen saumojen ansiosta kate pysyy myös siistin näköisenä vuodesta toiseen.
20208_66190.jpg
Toteuta helppo ja edullinen kattoremontti
Katto on talon tärkein suoja. Sen tulee toimia luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Vanha katto ei kuitenkaan kestä ikuisesti ja remontti kannattaa suorittaa ajoissa välttyäkseen kosteusvaurioiden aiheuttamilta vahingoilta. Uusi katto suojaa taloasi pitkään, vaikuttaa julkisivun ilmeeseen sekä nostaa talon arvoa.Mikäli olet harkinnut vanhan kattosi uusimista, se kannattaa tehdä nyt!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton