• Etusivu
  • Talo

Monipuolisesti sisustamisesta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.04.2008
20084_10190.jpg

Rakentaja.fi -verkkolehti tarttuu aika ajoin myös sisustamisteemaan, mutta sisustamisesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla viikoittain myös Suorakanava-palveluihin kuuluvan Sisustaja.comin puolella, jossa keskitytään syvällisemmin sisustamisen lähtökohtiin ja trendeihin.

Siirry Sisustaja.com -sivustolle

Sisustamisideoita vanhaan tai uuteen kotiin löytyy runsaasti myös Suomalainen koti -sisustuskirjasta. Suomalainen koti esittelee nimenomaan suomalaiseen makuun ja kotiin sopivia ratkaisuja monipuolisesti tiloittain ja opastaa lisäksi värien käytössä.

Tutustu tarkemmin sisustuskirjaan

20084_10189.jpg
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
201111_28574.jpg
Vesikatto – kattoturvatuotteet
Hyvä vesikatto suojaa taloa sen koko elinkaaren ajan. Vesikatteen pintamateriaalina käytetään esimerkiksi tiiltä ja terästä. Kokonaisuuden täydentävät kestävät kattoturvatuotteet kuten talotikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Vesikaton turvavarusteet tehdään hyvin hitsattavista teräksistä tai muista tarkoitukseen soveltuvista metalleista. Rakennuksessa pitää olla turvallinen pääsy vesikatolle. Tämä voidaan järjestää rakennuksen sisäpuolisena yhteytenä, ulkopuolisena yhteytenä tai tarvittaessa molemmin tavoin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Onko kattoristikko riittävän kestävä?
Kysymys:Talon leveys on 8200 mm, mutta siihen tilattujen kehäkattotuolien alapaarteen pituus on vain 7904 mm plus pystyvertikaalit 2kpl 148 mm eli yhteensä 8200 mm. Kantava väliseinä on kutakuinkin keskellä. Koska talon runko on myös 148 mm leveä, niin koko katon paino tiilineen sekä lumineen tulee olemaan pelkästään naulalevyjen varassa. Varmaan jotkut normit täyttyvät, mutta uskaltaako tosiaan tällaisen katon alla nukkua ja miksei alapaarre voi ylettyä rungon kehäpuiden päälle? Pyysin tarjouspyynnössä kattotuolit ylimitoitettuna, ettei tarvitse katolle kiivetä lunta tiputtelemaan.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pihatien ojitus?
Kysymys:Tarkoitus olisi tehdä autokatosta. Nykyinen pihaanajotie tulisi toiseen kohtaan, joka on pienessä rinteessä. Autokatokseen ajattaessa joudutaan ajamaan ojan yli. Kysynkin, että onko tuohon tullut mitään määräyksiä kuinka suuri halkaisijaltaan ojitusputken tulee olla ja tuleeko sen olla muovia vai betonia? Kevytkuorma-autolla ajetaan ylitse. Onko kaupungilta kysyttävä jotkut säädökset tähän vai tekeekö kaupunki siihen itse ylityskohdan? Tuleeko ottaa jotain muuta huomioon? Oja on yläosasta kolme metriä leveä ja joku puolitoista metriä syvä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton