• Etusivu
  • Rakentaminen

Mistä lisärahoitus hankkeelle?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.01.2016
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Talon rakennuksessa tai remontoinnissa saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin budjetti ei kaikesta huolimatta ole pitänyt. Ylimääräisiä menoja on tullut syystä tai toisesta.

Rakennus- ja korjaushankehan lähtee liikkeelle alustavasta kustannusarviosta. Tässä vaiheessa mietitään, onko edes realistista miettiä hankkeen aloitusta. Jos hanketta jatketaan pidemmälle, tehdään tarkempi kustannusarvio, jossa on mietitty lähes 100 %:sti kaikki hankkeeseen kuuluvat kustannukset. Nyt, jos koskaan, on vielä mahdollista muuttaa valittuja ratkaisuja. Ja pitääkin vaihtaa, jos valinnat ovat olleet liian kalliita varattuun budjettiin. Vielä ei kuitenkaan olla aloitettu mitään - muuta kuin paperilla.

Suurin osahan uudisrakennus- sekä peruskorjaushankkeista rahoitetaan usein lainarahalla. Lainan lisäksi pitää olla omaa pääomaa noin 30 % uudisrakentamisen ollessa kyseessä riippuen tietenkin lainaehdoista, jotka määräytyvät asiakassuhteen sekä ennakkosäästöjen mukaan.
Laina kattaa hankkeen tiettyyn pisteeseen asti. Jos budjetti ylitetään, uutta lainaa ei rahoituslaitoksista saa ilman uusia vakuuksia tai takaajia. Tietenkin vakuutena olevan kohteen arvokin kasvaa valmiusasteen kohotessa, mutta se ei vielä välttämättä riitä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20207_65907.jpg
Aurinkopaneelit sulautuvat nyt osaksi kattoa
Katto on kodin viides julkisivu ja siksi se on tärkeä osa rakennuksen ilmettä. Se on myös kriittinen suoja talon rakenteille. Laadukas katto on pitkäikäinen investointi, joka parantaa kodin toiminnallisuutta ja viihtyisyyttä sekä nostaa sen arvoa. Monimuotoisen katon asentaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta, mutta erityisen haasteelliseksi työ saattaa muodostua vanhaa kattoa korjattaessa. Vanhan katon kanssa ei aina voi tietää, mitä rakenteista purettaessa paljastuu.
20215_70737.jpg
Kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen
Keraamisten kennoharkkojen suosio uudisrakentamisessa on ollut kasvussa jo pitkään. Nyt runkoharkkojen lisäksi Wienerbergeriltä löytyy kennoharkkotuotteet myös massiiviseinien lisäeristämiseen.
20111_24020.jpg
Mistä kellareiden ongelmat syntyvät
Kellareiden sisä- ja ulkopuolinen kosteusrasitusKarkeasti jaettuna kellarien ongelmat johtuvat kahdesta syystä: alkuperäisen rakenteen puutteista nykyiseen vaatimustasoon nähden tai asiantuntemattomista korjauksista. Kosteus-, laho- ja homevaurioita esiintyy usein tiiviiden pintamateriaalien taustapuolella ja puuosissa.Rintamamiestalojen kellarien rakenteet ovat yksinkertaisia. Seinärakenteet on pinnoitettu vesihöyryä läpäisevillä materiaaleilla ja maasta tuleva kosteus pääsee vapaasti haihtumaan kellaritilaan. Vuosikymmenten myötä kellaritiloille asetettavat tekniset ja viihtyvyysvaatimukset ovat kasvaneet, samoin mm. kosteusrasitus on lisääntyneen vedenkäytön myötä kasvanut jopa monisatakertaiseksi.Vanhojen rakenteiden ominaisuudet eivät enää vastaa muuttuneita vaatimuksia. Myös rakenteiden vaurioituminen kuten pakkasrapautuminen tai materiaalin tekninen vanheneminen voivat aiheuttaa riskejä ja ongelmia. Näin voi olla esimerkiksi vanhuuttaan kovettuneiden ja halkeilleiden bitumieristeiden kohdalla.
Rudus-betonilaatta-ja-reunakivet
Onnistunut pihakivetys...
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme; ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa Rudus Betonituotteen verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20234_81475.jpg
Miten sisustan muodikkaan tummilla väreillä?
Maanläheiset värit ovat tämän vuoden sisustuksen kulmakiviä: oliivin ja sammaleen vihreää, terrakottaa, tummaa laivastonsinistä, ruskean sävyjä ja tummaa puuta. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät vintagen, erityisesti jugend-aikakauden, inspiroimia värisävyjä. Jugend-teema tuo myös ylellisyyden tuntua sisustukseen.Näiden sisustusvärien ja -trendien seuraksi ja tueksi sopivat erinomaisesti antrasiitti tai musta. Mutta miten käytät ja yhdistät näitä tummia värejä parhaalla mahdollisella tavalla? Lue sisustusneuvojan vinkit.
Puun sahaus
Tee se itse - Pikkujakkara
Nikkaroi itse kätevä yhden askelman jakkara, jonka voi kevyesti siirtää paikasta toiseen kahvan avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton