• Etusivu
  • Rakentaminen

Mika Kallion talo asuntomessujen ykkönen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.09.2009
20099_18691.jpg

Jämerä Lapilli

Helsingissä julkistettiin 15.9.2009 Valkeakosken asuntomessujen yleisöäänestyksen ekä yleisilmeeltään että sisustukseltaan parhaat talot s. Paras Talo 2009 -äänestyksen voittaja sai 11,9 %, toinen 8,5 % ja kolmas 6,17 % annetuista äänistä. Paras sisustus -äänestyksessä voittaja sain 14,3 %, toinen 8,7 % ja kolmas 8,5 % annetuista 1366:sta äänestä.

Paras Talo -äänestyksen ykköseksi nousi Mika Kallion Jämerä-talo Lapilli (kohde 14). Se pesi toiset niin ulkonäöltään, saunatiloiltaan kuin laatutasoltaan. Lisäksi yleisö tykästyi talon ulkonäköön, laatu- ja varustetasoon. Lapillin suunnittelusta vastasivat Markku Posti (pääsuunnittelija), Maija Pihlajaniemi (arkkitehtisuunnittelu) sekä Pirja Kaivola ja Piia Haipus (sisustussuunnittelu). Jämerä-Kivitalot Oy Espoosta toimi kohteen näytteilleasettajana.

Seurantakohde Jämerä Lapilli...

Parocin Passiivitalo Lupaus (kohde 21) ihastutti yleisöä terasseillaan ja rakennusmateriaaleillaan. Outi ja Vesa Mäkisen energiatehokas ja yksilöllinen koti oli yksi messujen kolmesta passiivienergiataloista. Talon suunnittelivat arkkitehtuuritoimisto Kimmo Lylykangas sekä Johanna Sippala (sisustussuunnittelu).

Seurantakohde Paroc Lupaus...

Paroc Passiivitalo Lupaus
Paroc Passiivitalo Lupaus

Yleisöäänestyksen kolmoseksi ylsi Älvsbytalo Oy:n uuden malliston Katajatar (kohde 39). Valoisuus, sisustusratkaisut sekä tilaratkaisut miellyttivät äänestävää yleisöä.

Sisustusäänestyksessä voittajaksi nousi Onska (kohde 37). Visioni Oy:n Miia Haarala ja Pauliina Rusi hakivat sisustuksen ideat sekä värit luonnosta toteuttaen sisustuksen visuaalisesti vallattomasti, mutta tyylikkäästi.

Kaustinen 161 (kohde 4) sai toiseksi eniten ääniä. Sirkka-Liisa Murtovaara, sisustuksen suunnittelija, toteutti kahdelle eläkeläiselle suunnatun kodin sisämaailman hennolla kullalla ja valkoisella, johon musta tuo kontrastia.

Pronssisijan sai kohde 34 Talo Valo. Suunnittelijat Leena Veikkola, Pia Ojansuu sekä Johanna Asikainen ottivat lähtökohdakseen modernin puutalon. Talon sisutus on tyyliltään tankalaisen ja suomalaisen sekoitus aikaa kestävine materiaaleineen ja väreineen.

Rakentaminen
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
1874_629265302_2011111112018.jpg
"Kaupungin oikealle laidalle"
… voisi perheen äiti todeta. Äidin unelmana oli palata lapsuuden maisemiin. Kun vielä sopiva tonttikin löytyi, paluu äidin lapsuuden kaupunginosaan on kohta totta. Tulevan kodin paikka on lähellä koulua, päiväkotia sekä isovanhempia. Lisäksi matka keskustaan, lähikauppaan ja vanhempien työpaikoille on lyhyt.Perheellä on asunut kaksikerrosratkaisutalossa ja todennut sen heille sopimattomaksi. Siispä lähdettiin liikkeelle yksikerrosratkaisusta. Sen on todettu olevan käytännön kannalta parempi mm. siivouksen ja talon toimivuuden kannalta. Lisäksi perheen aikuiset totesivat portaiden vievän pinta-alaa molemmista kerroksista.Kastelli-talomalliston talo valikoitui kokemuksen kautta. Aiemmin oli rakennutettu Kastelli-talo. Talo oli muuten toimiva, kerroksia vaan oli liikaa. Talopaketin tilaus, toimitus ja pystytys sujuivat ongelmitta; kun kerran kaikki toimi, miksi vaihtaa riskien pelossa toiseen talotoimittajaan?
200711_7427.jpg
Terveellinen koti
Vietämme päivittäin lähes 90 % ajastamme sisätiloissa, joko kotona, koulussa, työpaikalla tai harrastuksissa. Työpaikoilla on kiinnitetty huomiota sisäilman laatuun jo pitkään, koska sen on todettu vähentävän ihmisten sairastelua ja parantavan työtehoa. Sen sijaan koti-ilman laatu on jäänyt pienemmälle huomiolle homeongelmaisia koteja lukuunottamatta.Kuitenkin tutkimuksissa on todettu, että normaalin kodin ilmanlaatu saattaa olla jopa yhtä huonoa kuin suurehkon kaupungin ilma. Tätä ovat edesauttaneet mm. tiiviimmin rakennetut talot, keskuslämmitys ja vähentynyt tuulettaminen.Keskuspölynimuri on yksi ratkaisu parantamaan sisäilman laatua ja tekemään kodistasi miellyttävämmän ja terveellisemmän ympäristön.Lisätietoa keskuspölynimureista...
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suunnitelmien ja muiden tietojen toimittaminen työmaalle
Toimenpiteet:Kunkin urakan aloituskokouksessa / 1. työmaakokouksessa sovitaan urakoitsijoille ja työmaalle toimitettavien piirustusten määrä. Kaikki piirustukset toimitetaan työmaalle, jossa valvojat luovuttavat piirustukset urakoitsijoille.Vastuuhenkilöt:ValvojatDokumentit:Piirustusten jakelulistatHyväksyntä:Projektipäällikkö, suunnittelijat, valvojat

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton