• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen 20 000. kävijä kukitettiin torstaina

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.06.2008
20086_11739.jpg

Ulla ja Hannu Sabell Raumalta olivat Loma-asuntomessujen 20 000 kävijät. Sabellit tulivat hakemaan messuilta ideoita oman mökin remontoimiseen ja pihasuunnitteluun.

Raumalaiset Ulla ja Hannu Sabell yllättyivät iloisesti saapuessaan Reposaaren messuportille. 20 000. kävijän raja rikottiin juuri heidän kohdallaan. Portilla heidät ottivat vastaan Suomen Asuntomessujen viestintäjohtaja Päivi Karvinen ja Porin loma-asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Sainio-Taskinen, jotka ojensivat heille kukkia ja grillaamiseen sopivan patakinnassetin. Paketista löytyi myös paarlastitaulu, jonka reposaarelaiset koululaiset ovat tehneet alueelle laivojen painolastimaan mukana tulleista kivistä.

Sabellin pariskunta tuli messuille viettämään rattoisaa lomapäivää, mutta myös etsimään hyviä vaihtoehtoja tulevaan loma-asunnon remonttiinsa.

Pihat kiinnostavat puutarha-alan ammattilaista

Loma-asuntomessuilla Sabellin pariskunta kiinnittää erityistä huomiota myös pihasuunnitteluun. Ulla Sabell on ammatiltaan pihasuunnittelija ja myös alan opettaja Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistosta.

- Meidän oma piha on hyvin helppohoitoinen. Harrastamme molemmat puutarhanhoitoa ja tuomme matkoiltammekin uusia kasveja puutarhaan, kertoo Ulla Sabell, joka kertoo puutarhasta löytyvän jo satoja eri kasveja. Erityisesti Ullan suosikki omassa puutarhassa on vaaleanpunainen kielo.

Messujen 30 loma-asuntokohdetta esittelee laajan valikoiman erilaisia pihoja, joissa useassa helppohoitoisuus nousee mainiosti esille. Helppohoitoinen piha sopiikin ihmiselle, joka ei välttämättä halua rehkiä pihahommissa.

Yksi esimerkki helppohoitoisuudesta on loma-asuntojen monipuoliset terassit. Muunneltavat terassit ovat tehokkaasti käytössä eri ilmansuuntiin. Pihoissa nähdään myös paljon luonnonkiveä, jota on käytetty monin eri tavoin. Monissa pihoissa on säilytetty alkuperäiskasvillisuutta, kuten Tyrniä, joka vaatii karut kasvuolosuhteet. Materiaaleista myös puu on paljon esillä, sehän kuuluu luonnollisena osana suomalaiseen loma-asuntorakentamiseen.

- Pidin siitä, että pihoihin on jätetty alkuperäistä kasvillisuutta kuten koivuja ja tyrniä. Hieman laajempaa kasvivalikoimaa olisin tosin muuten kaivannut. Lisäksi hyvää on se, että pihat ovat valmiiksi rakennettuja ja on käytetty isoja kasveja ja puita, jolloin pihat näyttävät jo nyt paremmilta, toteaa Ulla Sabell ja kehuu erityisesti Porin kaupungin rakennuttaman Teijoperhosen pihasuunnittelua messukierroksen päätteeksi.

Harrastusmahdollisuuksien monipuolisuus

Pihojen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota valaistukseen, joka toimii tunnelmanluojana. Myös harrastemahdollisuudet on mietitty monissa pihoissa pihapiiriin sopiviksi. Perhe voi harrastaa omalla pihallaan ranta-lentopalloa, samalla kun kesäkeittiössä valmistuvat grilliherkut. Löytyypä pihoilta myös nuotiopaikka, ulkopaljuja sekä uima-altaita. Kolmen kohteen venetalakset kiinteänä osana pihaa kiinnostavat myös messukävijöitä.

Loma-asuntomessut Porissa ovat avoinna 6.7.2008 saakka.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20115_26301.jpg
Loma-asuntomessualue
Loma-asuntomessualue sijaitsee Mäntyharjun kunnan Pyhäkosken alueella, kirkasvetisen Pyhäveden rannalla. 29 hehtaarin kokoiselle messualueelle on kaavoitettu yhteensä 25 loma-asuntotonttia, joista 13 on omarantaisia ja 12 kuivanmaantontteja. Jokaiselta loma-asuntotontilta on kuitenkin näkymä Pyhävedelle. Alueelle on kaavoitettu myös viisi omakotitalotonttia.Loma-asuntomessuilla on esillä 22 kohdetta ja 11 saunaa. Kohteista 21 on loma-asuntoja ja yksi omakotitalo.Messualueen viihtyisyyttä ja luonnonläheisyyttä on lisätty rakentamalla sen keskelle yhteisranta ja useita puistoalueita.Loma-asuntomessut Mäntyharjussa 27.6.-10.7.2011
20102_20529.jpg
Vuoden sähköinsinööri 2010
Tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Jukka Jokiniemi palkittiin Sähkö, Tele, Valo ja AV2010-messujen avajaistilaisuudessa Sähköinsinööriliitto ry:n 5000 euron arvoisella Vuoden Sähköinsinööri-tunnustuspalkinolla.
Honka Rock
Mullistava uuden ajan mökkimallisto, jonka ylläpitoratkaisu voi säästää tuhansia euroja – mutta miten ja mitä mallisto pitää sisällään?
Haetko huvilaa, mökkiä, aittaa tai saunaa, joka muuntuu elämän tahdissa ja haluat välttää turhien neliöiden rakentamista tai lämmittämistä sekä haluat katkaista veden ja lämmön talven ajaksi ilman pelkoa rakenne- tai laitevaurioista? Honkarakenteen uusi Rock & Star -mökkimallisto tarjoaa ratkaisun.Suunnittele hirsimökkisi maailman johtavan lomarakentajan kanssa, voit voittaa 6500 euron lahjakortin Hongan toimituksesta!
20205_64684.jpg
Onko suihku haalea? Milloin lämminvesivaraaja kannattaa vaihtaa?
Käyttövesi lämmitetään sähkölämmitteisissä omakoti- ja rivitaloissa lämminvesivaraajalla. Suomalainen käyttää lämmintä vettä vuorokaudessa keskimäärin 60 litraa, josta suuri osa kuluu peseytymiseen suihkussa.
20216_71163.jpg
Mummon mökin haju kesämökillä - nostalgiaa vai kosteusvaurio?
Mummon mökin haju on monelle tuttu mökkireissuilta. Se voi tuoda mieleen muistoja, mutta kielii valitettavan usein ilmanvaihdon riittämättömyydestä. Kun ilma ei vaihdu, sisäilma ummehtuu ja kosteus tiivistyy pinnoille. Tuulettumattomissa olosuhteissa kosteisiin kohtiin alkaa muodostua hometta ja muita mikrobikasvustoja. Niillä on omat ominaishajunsa. Saunominen lisää tilojen kosteusrasitusta, jos sauna on mökin yhteydessä. Varsinkin vanhemmissa kesämökeissä ilmanvaihto on jätetty usein kokonaan asentamatta. Silloin alipaine imee sisälle epäpuhdasta korvausilmaa rakenteiden raoista ja eristevillojen läpi. Vanhankin mökin ilmanvaihtoa saa parannettua asentamalla jälkikäteen tarpeellisen määrän korvausilmaventtiilejä.
20116_26522.jpg
Monimuotoiset vesikatot
Vesikatto on rakenteellisesti sekä arkkitehtonisesti tärkeä osa taloa. Vesikaton tehtävä on suojata rakennusta säältä kuin säältä. Arkkitehtonisesti se antaa talolle ilmeen ja arvokkuuden.Vesikatteen pintamateriaalina käytetään mm. tiiltä, bitumia tai kiviterästä. Kokonaisuuden täydentävät toimiva aluskate, läpiviennit, tiivisteet, pellitykset, sadevesijärjestelmät sekä kattoturvatuotteet.Alla muutamia poimintoja näyttävistä vesikatteista Kokkolan asuntomessuilta. Kuten kuvista huomaa, tänä vuonna suositaan tumman sävyisiä katemateriaaleja.Lisätietoa Kokkolan asuntomessuista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton