• Etusivu
  • Talo

Liunen liukuoven asentaminen kosteaan tilaan – turvallisesti

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
20204_64049.jpg

Liunen täydellinen kosteiden tilojen tilaratkaisu.

Toimivan arjen ja hyvinvoinnin perusteet luodaan suomalaisissa kodeissa. Kotien arvostetuimpia ja käytetyimpiä tiloja ovatkin kylpyhuoneet, saunat, wc-tilat ja kodinhoitohuoneet. Silti ne ovat usein valitettavan ahtaita, eikä pari lisäneliötä olisi pahitteeksi. Seinän sisään liukuva väliovi Liune ratkaisee tilaongelman, kun kääntyvälle ovelle ei tarvitse jättää tilaa missään huoneessa. Kaikki lattiapinta-ala on vapaana, ja seinäpinnat voi käyttää miten haluaa.

Koska näissä tiloissa syntyy vesihöyryä tai jopa roiskevettä, kosteus ja vedeneristys pitää ottaa huomioon myös käytettävien tuotteiden laadussa. On tärkeää, että kosteisiin tiloihin asennetaan vain sinne suunniteltuja tuotteita. Liunen kostean tilan ratkaisut soveltuvat erinomaisesti vedeneristyskäsittelyyn, ja vedeneristeinä voidaan käyttää VTT:n sertifioimia vedeneristysjärjestelmiä.

Kostena tilan liukuovielementit

Liunen ovielementti on osa valmista väliseinärunkoa. Se toimitetaan kasattuna, yhdessä tai kahdessa osassa, tällöin asentaminen voi alkaa heti, eikä elementin kokoamiseen mene aikaa. Kostean tilan elementissä on elementin alaprofiilissa kiinteä kaatokouru. Kouru suojaa ja ohjaa mahdollisen tiivistyneen kosteuden virtauksen pois elementistä. Putkivedot voidaan huomioida elementissä, ja kalusteiden asennus rakenteisiin on mahdollista kalustetukien avulla.

Ovikokonaisuudet kosteisiin tiloihin

Kosteudenkestäväksi niin ovipinnaltaan kuin karmeistaan käsitelty Teema sopii esimerkiksi wc:n tai kodinhoitohuoneen oveksi. Teema kestää kulutusta ja kosteutta, jota tällaisissa tiloissa voi olla. Vakiovärisävy on valkoinen. Roiskuvaa vettä Teema-ovikokonaisuus ei kestä.

Teema on loistava valinta wc- ja kodinhoitotiloihin.
Teema on loistava valinta wc- ja kodinhoitotiloihin.

Lämpö vapauttaa saunan ja kylpyhuoneen käyttöösi kokonaan. Lämpö-oven voi valita puisena, tai lasisena kolmella eri sävyvaihtoehdolla: kirkas, opaali tai tummanharmaa. Kauniit puukarmit ja puuvedin kuuluvat toimitukseen.

Liunen Lämpö-liukuovi jättää saunassa kaiken seinätilan vapaaseen käyttöön.
Liunen Lämpö-liukuovi jättää saunassa kaiken seinätilan vapaaseen käyttöön.

Lasiovikokonaisuus Aika soveltuu sellaisiinkin tiloihin, joissa on vaara roiskevedelle. Tällöin kannattaa tilauksen yhteydessä kertoa, että tuote on tulossa kosteaan tilaan, jolloin varustamme lasioven elementin kostean tilan kourulla. Lasiovi on karkaistua, 8mm paksua turvalasia ja valittavissa on kolme sävyvaihtoehtoa: kirkas, opaali ja tummanharmaa.

Lue lisää Liunen ratkaisuista kosteisiin tiloihin.

Aika liukuovi kestää roiskevesiä ja on varma valinta pesutiloihin.
Aika liukuovi kestää roiskevesiä ja on varma valinta pesutiloihin.

Miten asennat liukuoven?

Liunen asennus kosteaan tilaan onnistuu, kun seuraa ohjeita huolellisesti. Tilan vesieristys tehdään aina VTT:n sertifioiman vedeneristysjärjestelmän mukaisesti. Hyvin tehty vesieristys on avainasemassa erityisesti kylpyhuoneessa ja saunassa, samoin kuin riittävät kaadot lattiakaivoa kohti. Vesieristys tehdään tasoitettujen pintojen päälle ja niiden kuivuttua pintamateriaalit voidaan asentaa ja tehdä mahdolliset saumaukset ja tiivistykset.

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
suurista talon ikkunoista näkee ulos vehreään metsään. sisällä sisustus vaaleaa puuta ja valkoinen sohva. Sisällä on paljon myös viherkasveja
Sisustuksen uusi aalto vuonna 2024 – Biofilinen suunnittelu
Vuosi 2024 on täällä, ja se tuo mukanaan uusia tuulia sisustuksen maailmaan. Kotimme ovat paikkoja, joissa vietämme suuren osan ajastamme, ja sisustustrendit heijastavat yhä enemmän henkilökohtaisia arvojamme ja elämäntapaamme. Tänä vuonna trendit kutsuvat meitä luomaan tiloja, jotka eivät ainoastaan näytä hyvältä, vaan myös tuntuvat hyvältä sekä vievät meidät takaisin luonnon pariin.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
202210_79752.jpg
Sähköautoilu helpottuu talvella huomattavasti, kun kotona on oma latausasema
Säiden kylmetessä ja iltojen pimetessä kotien energiankulutus kasvaa lämmityksestä ja valaistuksen tarpeesta johtuen. Monia saattaa lisäksi mietityttää tämänhetkinen maailmantilanne ja korkeat energiahinnat, mutta sähköautoilusta ei kannata olla huolissaan. Sähköautoa ladataan pääsääntöisesti yöllä, jolloin kiinteistön muu kulutus on pienimmillään ja lataus on mahdollista ajoittaa edullisimmille tunneille. Turvallisinta lataaminen on siihen suunnitellulla laitteella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton