• Etusivu
  • Rakentaminen

Lapsille runsaasti puuhaa Valkeakosken asuntomessuilla

Rakentajan toimitus
Päivitetty 09.01.2024
20097_17719.jpg

Messualueen leikkipuisto. (Valokuva: Antero Tenhunen)

Lapset on otettu erityishuomioon Valkeakosken asuntomessutapahtumassa. Lapsille riittää puuhaa niin vanhempien seurassa kuin Muksulassa lastenhoitajien valvonnassa. Muun muassa kotieläinpiha, lasten taidepuisto ja Pikkutaitaja-talo tarjoavat perheen pienimmille vauhdikkaan ja elämyksellisen messupäivän.

Rakennus- ja kiinteistöpalvelualan vetovoima ry:n Pikkutaitaja-talossa ja sen piha-alueella nuoret messukävijät pääsevät itse kokeilemaan samoja töitä, joita messutalojen ja koko messualueen suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito vaativat. Pikkutaitajassa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata mosaiikkia, suunnitella tulevaisuuden messutaloa tai harjoitella talonrakentamista messutalon pienoismallilla.

Messualueella sijaitsevalla kotieläinpihalla asustavat messujen ajan ponitamma Ajoksen Geisha ja -varsa Ajoksen Pepsi, kyyttövasikat Eemeli ja Elmeri, kaksi ryhmää kaneja sekä lampaita laiduntamassa maisemahoitotöissä. Messualueella on 24.7. lähtien myös aasit Kiira ja Keke. Tietoiskujen ja eläinesittelyjen lisäksi Hämeen ammatti-instituutin toteuttamalla kotieläinpihalla on maksullista toimintaa: eläinpihalla järjestetään muun muassa ajelutusta valjakkokärryillä 19.-22.7., talutusratsastusta ja kärryajelua shetlanninponeilla 25.-26.7. ja talutusratsastusta aaseilla 1.-2.8. sekä 8.8.-9.8.

Kotieläinpihan vieressä olevassa monipuolisessa toimintapuistossa on leikkivälineitä, kuten peliareena vauhdikkaalle Panna-jalkapallopelille. Futsal-pelaajat järjestävät areenalla pelinäytöksiä sekä opastavat lapsia pelin saloihin lauantaisin klo 12-15.

Asuntomessualueella on myös Taikatilukset-puistoalue, jossa koko perhe pääsee ihastelemaan Valkeakosken kuvataidekoulun ja käsityökoulun 6-18-vuotiaiden oppilaiden tekemää taidetta. Oppilastyönäyttely rakentuu puiston teemojen – metsä, polut ja vesiaihe – ympärille lasten ja nuorten mielikuvituksen värittämänä. Näyttelyssä metsän ovat vallanneet majoissa ja puissa asustelevat mielikuvitusotukset, metsään kasvaneet fantasiakasvit ja värikäs kuvamaailma. Esillä on keramiikkaa, paperimassaveistoksia, luonnonmateriaalirakennelmia, mosaiikkia sekä maalauksia kankaalle ja puulle. Lasten taidepuiston ovat suunnitelleet yhteistyössä Valkeakosken kuvataidekoulu, käsityökoulu sekä Hämeen ammattikorkeakoulun maisemansuunnittelun opiskelijat.

Sääksmäen seurakunnan järjestämään Kaksplus Muksulaan voi puolestaan jättää 2-7-vuotiaat lapset lastenhoitajien seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan vanhempiensa messukierroksen ajaksi. Hoitomaksu on lasta kohden 5 euroa/alkava tunti. Muksulasta löytyy myös vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen.

Viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 9.8., asuntomessujen kohteessa 18 "Aurinkotuuli" vierailevat Ti-Ti-nallet. Suosittuja nalleja voi käydä tervehtimässä kohteessa kello 11-13 ja 14-16.

Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista...

Rakentaminen
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
201911_61304.jpg
Kierrätä ja lajittele oikein joulunakin
Jouluna totutusti tulee enemmän roskaa ja jätettä. Osan tästä pystyisi jo alun alkaen välttämään mutta muodostuneesta jätteestä voit askarrella uutta tai kierrättää uusiokäyttöön kuten kinkkurasvan. Kaikkea mitä et pysty käyttämään uudelleen, muista hävittää ne asianmukaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton