• Etusivu
  • Sisustus

Laatoita seinät trendikkäästi 2021 – katso kuvat!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.02.2021
20211_68233.jpg

Pukkila, Roberto Cavalli, tuotesarja Lush, väri Onice velluto.

Valkoiset laatat koossa 20x40 alkavat olla jo mennyttä maailmaa. Samoin suihkuseinän kapeahkot katosta lattiaan ulottuvat tehosteraidat. Nyt pitää olla valmis ja uskaltaa kokeilla suuriakin laattoja lattiassa ja seinillä ja yhdistelemään eri kuoseja ja tekstuureja keskenään. Väri palaa myös markkinoille. Oletko valmis?

Marmori tuo luksusta arkeen

Kaikki haastattelemamme laattatoimittajat olivat yksimielisiä siitä, että marmori on edelleen trendikäs laattakuosi. Marmoria on totuttu näkemään valkoisena ja harmaana, mutta nyt markkinoille tulee myös upeita marmoria upeissa ja eritoten ylellisissä väreissä.

Marmorilla voi laatotta kylpyhuoneen katosta lattiaan ja tulos on aina klassisen kaunis ja ajaton. Kaunis marmori sopii niin moderneihin, minimalistisiin kuin perinteisempiinkin sisustuksiin.

Laattamaailman tuotepäällikkö Merita Koiranen nostaa esille marmorin ja erilaiset kivikuosit jatkavina trendeinä.

Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Saint Laurent
Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Saint Laurent

Pukkilan tuotepäällikkö Niina Suominen kertoo marmorilaattoihin löytyvän nyt jopa värillisiä vaihtoehtoja, vallalla olleen hennon harmaan rinnalle. Harmaa marmorikuvio ei katoa minnekään, mutta saa rinnalleen mustavalkoisen tai ylellisen kullan ja punaisen. Suomisen mukaan kylpyhuoneet muuttuvat ylellisiksi kodin jalokiviksi.

Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Solidate
Pukkila, tuotesarja Golden Pure, väri Solidate

Myös RTV:n tuoteryhmäpäällikkö Hannu Jussila on samaa mieltä marmorin muodikkuudesta. Jussila nostaa esille vielä harmaiden sävyn lämpenemisen ja ruskean sekä hiekanvärisen sisään marssin.

RTV, Uniquestone Titanium.
RTV, Uniquestone Titanium.

ATV:n tukkumyyjä Jarna Suvanto nostaa esille marmorilaattojen koot. Laatat tulevat olemaan suuria eteenkin lattialla ja seinillä. Välitiloihin taas käytetään pienempiä marmorilaattoja erilaisilla ladonnoilla ja muihin laattoihin yhdistelemällä. Eteenkin pienemmät suorakulmiolaatat ovat suuressa suosiossa.

Laatoissa on nyt tekstuuria ja väriä

Tasaisuus ja monotonisuus on nyt poissa laskuista. Esiin marssivat käsintehdyn vaikutelma, rustiikki kiiltävät pinnat ja suuretkin värierot. Suvanto ATV:ltä kertoo Art Deco -tyylin ja 90-luvun yhdistelmien olevan yksi tämän vuoden trendeistä. Trendiä ilmentävät pienikuvioiset laatat ja pastellin sävyt.

Laatat: ATV, Turku (Värisilmä)
Laatat: ATV, Turku (Värisilmä)

ATV:n laattamallistosta löytyy myös tuulahdus Marokosta, sinistä, vihreää ja veden sävyjä sekä perinteisiä kuviolaattoja kertoo Suvanto.

– Käsintehdyn vaikutelma, kiiltävä pinta ja suuretkin väri erot samojen laattojen välillä tuovat ihanaa rustiikkisuutta laattamalleihin tänä vuonna, kertoo Suvanto.
Laatta: ATV, Turku (Värisilmä)
Laatta: ATV, Turku (Värisilmä)
Laatat: Artesan Green, ATV, Turku (Värisilmä).
Laatat: Artesan Green, ATV, Turku (Värisilmä).

Tätä sileiden ja valkoisten laattojen dominointia ovat tulleet sekoittamaan myös erilaiset struktuurikuivioiset laata, kertoo Jussila RTV:ltä. Tänä päivänä ollaan seinälaattojen käytössä hieman rohkeampia ja piristystä laattapintoihin haetaan erilaisilla rohkeillakin väreillä ja väriyhdistelmillä.

Laatat: Oxfor Oliva, Oxfors Opala ja Oxford Off White, RTV.
Laatat: Oxfor Oliva, Oxfors Opala ja Oxford Off White, RTV.

Strukturoituja isoja valkoisia laattoja edustaa ehkä parhaiten mallistomme Narval ja Palas 30x90cm rektifioidut kiiltävät laatat, jatkaa Jussila.

Laatta: Narval White Brillo, RTV.
Laatta: Narval White Brillo, RTV.

Kiveä ja metallia laatoissa

Struktuuri on edustettuna myös Pukkilan tämän vuoden laattamalleissa, sanoo Suominen. Pukkilan Italian tehtailla uusilla painotekniikoilla saadaan aikaan monia uusia pintatekstuureita laattoihin.

Betonin tuntu ja kiveä muistuttavat laatat tuovat luonnon sisälle pesuhuineisiin. Luonnon materiaalien sävyt tuovat pehmeyttä kylpyhuoneiden sisustukseen ja ovat myös erittäin ajattomia.

Pukkila, tuoresarja Metal Design, väri Steel
Pukkila, tuoresarja Metal Design, väri Steel

Pukkilan mallistoon on Suomisen mukaan tulossa aivan uudenlainen laatta. Metallipintainen, kiiltävä ja ylellinen lattialaatta ruosteen väreissä. Laatan mahdollistavat uudet painotekniikat. Metal Design tuo lattialle betonin ja kiven rinnalle "räyhä" version, kertoo Suominen huvittuneena. Laatta soveltuu hyvin julkisiinkin tiloihin mutta myös ylellisyyttä kaipaaviin koteihin.

Pukkila, Roberto Cavalli tuotesarja Metal soul Ellipse
Pukkila, Roberto Cavalli tuotesarja Metal soul Ellipse

Betoni ja kivikuosit hohtavat metallia tai ovat tyylikkään mattapintaisia. Koiranen Laattamaailmalta korostaa laattojen koon muuttumista. Koirasen mukaan kiinnostus suuriin ja pieniin laattoihin kasvaa. Keskikokoiset laatat taas koetaan vanhanaikaisiksi.

Laattamaailma, Frammenta-sarja, kiiltävänä ja mattapintaisena. Useita eri kokoja.
Laattamaailma, Frammenta-sarja, kiiltävänä ja mattapintaisena. Useita eri kokoja.
Laatta: Gohst, ATV, Turku (Värisilmä)
Laatta: Gohst, ATV, Turku (Värisilmä)
Laattamaailma, Quayside-sarja 10x20 cm, sekä kalkkimaalipintainen MAY- sarja koossa 10x20 cm.
Laattamaailma, Quayside-sarja 10x20 cm, sekä kalkkimaalipintainen MAY- sarja koossa 10x20 cm.
Huomio

Huomio

Jätä oma sisustuskysymyksesi Eevalle!

Onko sinulla kysymyksiä sisustukseen liittyen? Jätä kysymyksesi sisustussuunnittelija Eeva Hauta-Heikkilälle Kysy, vastaamme -palvelussa. Eeva vastailee kysymyksiin viikottain.

Kuvat ja haastattelut: ATV Turku, Laattamaailma, Pukkila ja RTV.

Sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20173_48469.jpg
Ota kesämökki ympärivuotiseen käyttöön
Kesämökin aktiivisen käyttökauden pidentäminen alkukeväästä pitkälle syksyyn ja jopa talvikeleille asti onnistuu helposti lämmöneristämällä rakenteet tehokkailla polyuretaanieristeillä. Asennustyö hoituu nopeasti ilman erikoistyökaluja ja aiempaa kokemusta. Valmistunut rakenne pitää mökin lämpimänä viileillä keleillä eikä takan lämpö mene hukkaan.
20115_25991.jpg
Mitä nyt pitäisi tehdä?
Kysymys:Hei! Naapuri tontille rakennettiin viime vuonna talo ja autotalli. Nyt huomasimme, että naapurin autotalli on puoliksi meidän tontilla. He ovat rakennusvaiheessa katsoneet väärää rajapyykkiä. Aloimme suunnitella omaa autotallia ja se ei nyt mahdukaan suunnitellulle paikalle. Miten tällaisissa tapauksissa yleensä menetellään? Voimmeko vaatia esim. rakennuksen siirtoa/purkua pois meidän tontilta?
20224_77870.jpg
Kattoremontti tulossa? Valitse suomalainen teräskatto, jolla on 50 vuoden takuu
Kattoremontti on yksi omakotitaloasujan isoimpia ja tärkeimpiä remontteja. Kotimainen GreenCoat® on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen sijoitus, jolla hankit kodillesi vuosikymmeniksi laadukkaan ja huolettoman katon.
20231_80655.jpg
LK Systems – LVI-tuotteet ja -järjestelmät kaikenlaisiin kohteisiin ammattitaidolla jo vuodesta 1910
LK Systems Oy on yksi Pohjoismaiden johtavista LVI-tuotteiden ja -järjestelmien toimittajista. Yrityksellä on pitkä, yli 100 vuoden, kokemus LVI-alalta. Se on toiminut vuodesta 1910 lähtien. LK Systems on kansainvälinen toimija, jonka keskusvarasto sijaitsee markkinajohtajamaan Ruotsin Ulricehamnissa. Malmöstä LVI-tuotteita toimitetaan ympäri Eurooppaa, mutta Suomen asiakkaita palvellaan keskitetysti suoraan Keravan varastolta.
Seinän tasoitus
Laatoitus ja märkätilojen vedeneristykset
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtainen kurssi tällä hetkellä on esimerkiksi laatoitus- ja märkätilojen vedeneristyskurssi.Tutustu koulutuskalenteriin
20224_77711.jpg
Autotallin rakentamisen vaiheet - Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty
Sanonnassa on enemmän viisautta kuin saattaa uskoakaan. Onpa kyseessä mikä rakennusprojekti tahansa, sen huolellinen suunnittelu selkeyttää, jouduttaa ja helpottaa koko rakennusprojektin läpivientiä. Tähän artikkeliin on koottu pääkohdat, joiden avulla hahmotat rakennusprojektin kokonaisuuden paremmin ja olet huomattavasti valmiimpi toteuttamaan rakennusprojektisi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton