• Etusivu
  • Rakentaminen

Kuntien vapaat tontit

Rakentajan toimitus
Päivitetty 04.07.2008
200711_7564.jpg

Kuntien tonttitarjonta –palvelun kautta Rakentaja.fin käyttäjät voivat tutustua eri kuntien vapaana olevien tonttien tarjontaan. Palvelun kuntakohtaisista korteista on linkitys sekä kunnan Internet-sivulle että suoraan kunnan tonttitarjontasivulle. Myös kunnan ja sen tonttivastaavan yhteystiedot löytyvät kuntakortista kätevästi.

Palvelu löytyy vasemman valikon kohdasta kiinteistö ja juridiikka.

Tutustu kuntien tonttitarjontaan...

Mukaan palveluun

Kuntia päivitetään listaan koko ajan lisää. Jos kunta haluaa linkittää tietonsa tonttitarjontapalveluun, voi ottaa yhteyttä sähköpostitse kirsi.saarnivuo@rakentaja.fi tai puhelimitse 041 4664 595.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66743.jpg
Ensirakentajan matka kohti valmista hirsiunelmaa - ota kuunteluun uusi podcast
Radiotoimittajana ja juontajana työskentelevä Juuso Mäkilähde on tuleva hirsikotiasuja. Uuden hirsikodin rakennustyöt starttaavat tänä syksynä, ja ensi vuonna nelihenkinen perhe muuttaa pääkaupunkiseudulle luonnonläheiseen Honka-hirsitaloon. Oman taloprojektinsa innostamana Juuso Mäkilähde luotsaa hiljattain julkaistua Hirsipodi-podcastia, joka tarjoaa tiiviin tietopaketin hirsirakentamisesta ja oman talounelman toteuttamisesta.
20233_81066.jpg
Mitä hyötyä viherkatosta on Suomessa?
Viherkatto miellyttää monen silmää ja oikein toteutettuna se sopii hyvin suomalaiseenkin talonrakentamiseen ja ilmasto-olosuhteisiin. Se suojaa vesikattoa ja eristää sekä kylmältä että kuumuudelta. Viherkatto toimii myös pölyttäjähyönteisten elintilana ja hiilinieluna.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Seurantakohteista arvokasta tietoa
Rakentaja.fi-seurantakohteita on muutaman vuoden aikana kertynyt jo yli sata. Valikoimasta löytyy kokonaisseurantoja pientalojen rakentamisesta, osaseurantoja esimerkiksi perustuksista sekä tietysti remontointikohteita.
20173_48621.jpg
Valmet Kotilämpö vaihdettiin päivitettyyn versioon
Ilmalämmitys on yksi tapa lämmittää kotia. Varsinkin 1970-luvun taloissa tämä lämmitystapa on ollut käytetty. Valmet Kotilämpö-järjestelmä löytyy monesta ilmalämmitystalosta.Järjestelmä toimii niin, että ilmalämmityskoneen sisällä oleva nestepatteri lämmittää kiertoilmapuhaltimen laitteen läheisyydestä ottaman ilman. Puhallin puhaltaa lämmitetyn ilman ikkunoiden alla olevista säleiköistä asunnon huoneisiin. Järjestelmään kuului myös 1970-luvulla varsin edistyksellinen ilmanvaihto-osan lämmön talteenotto. Ulkoa tuleva raitis ilma lämmitettiin märkätiloista poistetulla lämpimällä ilmalla, joka jaettiin kiertoilman mukana koko asuntoon. Jos ilmanvaihto-osaa hennottiin pitää päällä, 1970-luvun tiiviiksi rakennettu ilmalämmitystalo oli tunnettu raikkaasta sisäilmasta.
20182_51537.jpg
Miten ilmalämpöpumppu valitaan? Kuka sen saa asentaa?
Talvikuukausina koti kaipaa usein lisää lämpöä – nopeasti, tehokkaasti ja mielellään myös edullisesti. Ilmalämpöpumppu onkin tässä tarkoituksessa hyvä valinta lähes taloon kuin taloon. Erityisen suosittu se on sähkölämmitteisten talojen lisälämmönlähteenä.
20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton