• Etusivu
  • Talo

Kotipiha kauniiksi luonnonkivillä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.12.2006
200612_2247.jpg

Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.

Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.

Laaja valikoima


Tulikiven pihakivimallistossa on monenlaista muotoja ja kauniita luonnonmukaisia värejä. Pihakivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen, kauniisti rytmitetty ja näyttävä kokonaisuus.

Tulikiven pihakivet – kuten laatat, muurit sekä noppa- ja reunakivet - on suunniteltu väreiltään ja muodoiltaan yhteensopiviksi, joten niillä on helppo rakentaa harmonisia kokonaisuuksia.

Pihatiet, käytävät ja reunukset


Tulikiven noppa- ja reunakivien luonnonmukainen lohkottu pinta antaa pitoa piha-alueille ja käytäviin. Kivistä on helppo tehdä kaarevia muotoja. Reunakivillä puolestaan saadaan pihaan ryhtiä ja pidetään nurmikon ja istutusten välit siistinä. Noppakivillä voi päällystää isoja alueita, ja niitä voidaan käyttää myös tehosteraitana tai istutusten rajaajana.

Muurit, sokkelit ja aidat


Tulikiven lohkopintainen, graniittinen muurikivi sulautuu upeasti ympäristöönsä värimaailmansa ja luonnonmukaisen pintansa ansiosta. Muurikivivalikoimassa on värivaihtoehtoina vaalean ja tumman harmaa sekä punainen. Muurikivellä voi verhota muureja, sokkeleita ja aitoja. Kiveä voi käyttää myös pihojen pengerryksiin ja istutusaltaiden rakentamiseen. Ne sopivat niin rinnepihaan kuin tasamaalle.

200612_2248.jpg
200612_2249.jpg
200612_2250.jpg
200612_2251.jpg

Valitse näköisesi pihakivet


Tulikivi-mallisto on kattava, mutta jos vakiomallistosta ei löydy mieleistä ratkaisua, pihakivet voidaan toteuttaa mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden mukaisesti. Pienillä yksityiskohdilla, kuten ladontatavalla, saadaan helposti aikaan yksilöllinen leima. Suunnittelemme asiakkaan kanssa yhteistyössä vaikka kiviportaita, tukimuureja, suihkukaivorakenteita sekä muita erikoisrakenteita.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201511_44864.jpg
Takkaimuri vie savut ulos nopeasti
Takkaimuri vie savut ulos varmistaen, että veto saadaan aikaan nopeasti. Sen avulla voidaan takkojen, kamiinoiden, puuliesien ja uunien vetoa säätää portaattomasti. Tulisija toimii ihanteellisella hyötysuhteella, eikä savu kulkeudu sisätiloihin ongelmallisissakaan käyttötilanteissa.Imurin tehoa säädetään porrasmuuntajalla tai tyristorisäätimellä, mikä voidaan asentaa mahdollisimman lähelle tulisijaa. Koska imuri asennetaan savupiipun suulle eristelevyn päälle, on sen oltava aina käytössä kun tulisijassa on tuli. Myös jälkituuletus on suotavaa tulen sammuttua.Osta takkaimuri verkkokaupasta!
20144_38994.jpg
Helpomman arjen kylpyhuoneoivalluksia
IDO Smart tarjoaa kylpyhuoneeseen fantastisen toimivia oivalluksia, jotka tekevät kylpyhuoneestasi monin tavoin mukavamman.Miksi IDO Smart?helpottavat siivoustatehostavat toimivuuttaauttavat pitämään tavarat hyvässä järjestyksessäMonet ratkaisut parantavat myös kotisi turvallisuutta, oli sitten kyse vesivahingoilta suojautumisesta tai turhien puhdistuskemikaalien välttämisestä.
20223_77215.jpg
WTF - oikean liiman valinta onkin helppoa
Lista irvistää betoniseinästä. Ryntäät kiireessä rautakauppaan hakemaan kunnollista liimaa. Tarjolla on hyllymetreittäin mikä mihinkin sopivaa liimaa ja massaa. On elastista, heti pitävää, vain tietyille materiaaleille soveltuvaa, sitä sille ja tätä tuolle. Eikä tietenkään sitä, jota olet jo tottunut käyttämään. Mitä tässä nyt pitäisi ostaa? WTF! Ja juurikin niin! WTF® eli Worlds Toughest Fix tuoteperheestä löydät helposti oikean liiman ja markkinoiden parhaan tartunnan.
20193_57051.jpg
Vie mökkeily uudelle tasolle
Suomi, kesä ja mökki ovat kuin luodut toisilleen. Mökkeilykausi kestää vain pienen hetken, joten mökillä vietetystä ajasta halutaan ottaa kaikki irti. Muuttuvien sääolosuhteiden vuoksi ulkona istuskelu, ruokailu ja muu oleskelu saattavat toisinaan olla haastavia. Tuuli ja sade kuuluvat normaaliin kesäämme.Mökin tai vapaa-ajanasunnon terassi on suosittu ajanviettopaikka. Avoin terassi ei aina kuitenkaan suojaa sateelta ja tuulelta. Sade kastelee terassin ja tuuli kuljettaa roskia. Sadesää pakottaa viettämään aikaa sisätiloissa. Lasiterassista saa mökille tuulensuojaisan ja mieluisen lisätilan moneen käyttöön. Lasituksen ansiosta terassille ei myöskään pääse vettä eikä lunta ja mökin terassikalusteet ovat turvassa.
Sokkelin pinnoitusta weberin kivipinnoitteella
Miten sokkelin voisi pinnoittaa?
Olennaisena osana kodin julkisivuun kuuluu myös sokkeli. Jotta sokkelin rakenne sekä pinnoitus pysyisi kunnossa pitkään, edellyttää se oikein toteutettua salaojitusta, kosteuseristystä sekä veden ohjausta pois sokkelin vierustalta. Suuri merkitys on myös oikeanlaisten materiaalien valinnalla. – Varta vasten sokkeleihin kehitetyt kiviaineiset tuotteet viimeistelevät julkisivun sekä suojaavat rakennetta sään vaihteluilta vuodesta toiseen.Tässä esittelemme neljä erilaista tapaa pinnoittaa sokkeli.
20233_81298.jpg
Miksi mitata ja tilata kattopellit itse? Entä mikä on yleisin virhe mittauksessa?
Tilaamalla itse kattopellit ja kattoturvatuotteet voi säästää kattoremontin kustannuksissa. Tässä artikkelissa käymme läpi mitä huomioida kattopeltien mittauksessa ja tilaamisessa. Mikä on esimerkiksi yleisin virhe kattopeltien mittauksessa? Entä mitä on hyvä huomioida erityisesti huopakaton kohdalla? Kysymyksiin vastaa kattopeltien ja kattoturvatuotteiden asiantuntija Jaakko ItkonenMetehe Oy:stä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton