• Etusivu
  • Rakentaminen

KotiOptimi ystävänpäivälahjaksi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.02.2011
20112_24361.jpg

Ystävänpäivää vietetään ensi viikolla 14.2. Uuden kodin rakentamista suunnittelevaa ystävää on helppo ilahduttaa ostamalla hänelle lahjaksi KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma.

KotiOptimi-kustannusarvio-ohjelma toimii uuden talon rakentamista suunnittelevan apuna. Ohjelmalla voidaan vertailla erilaisten tila- ja materiaaliratkaisujen vaikutuksia kokonaiskustannuksiin. Ohjelma mahdollistaa myös aktiivisen kustannusseurannan, minkä avulla näkee onko arvio ylittymässä vai alittumassa.

KotiOptimi aktivoidaan käyttöön lisenssinumerolla ja se latautuu käyttäjän omalle koneelle.

Tilaa ystävänpäivälahjaksi 28 € (norm. 50 €)

20112_24360.jpg

Ystävänpäivän kunniaksi KotiOptimi-ohjelma vain 28 € (norm. 50 €).
Hyödynnä tarjous heti!

Toimi näin:
1. Osta KotiOptimi-lisenssi Rakentaja.fi-Jäsentukusta ja nimeä se samalla ystävällesi.
2. Jäsentukku lähettää ystävällesi ystävänpäivänä lahjakortin, joka sisältää ohjelman käyttöön oikeuttavan lisenssin.

Tilaa KotiOptimi Jäsentukusta -->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

26_P_26383.jpg
Kotitapaturmien ehkäisykampanja
Varmista lasten lomaturvallisuusLasten turvallisuusasiat kannattaa laittaa kuntoon heti lomakauden alkaessa. Lasten kanssa käydään yhdessä läpi vaaranpaikat kesäkodissa ja sen ympäristössä. Samalla heitä opastetaan toimimaan turvallisesti eri tilanteissa, myös matkoilla. On tärkeää sopia, mitä lapset saavat tehdä keskenään, missä asioissa tarvitaan aikuisen lupa ja milloin aikuinen seuraa mukana.Hyvä järjestys luo turvallisuutta. Vaaralliset aineet pidetään lukkojen takana tai muuten pois lasten käsiltä. Lääkkeiden paikka on lukitussa lääkekaapissa. Alkoholijuomat ja tupakat säilytetään lukkojen takana, samoin puhdistusaineet ja kemikaalit. Terävät ja vaaralliset esineet pidetään lasten ulottumattomissa, samoin tulitikut, tupakansytyttimet ja muovipussit. Kesäsaunan kuuma vesipata on lapsille vaarallinen, joten saunan ovi on syytä pitää lukossa.Vanhemmille lapsille opetetaan tulen oikea käsittely mökkioloissa. Lapsille opetetaan myös, miten menetellä, jos syttyy tulipalo. Tulipalon syttyessä ei saa mennä piiloon, vaan nopeasti ulos turvaan. Hätänumeron 112 käyttö kerrataan perheen kanssa. Ainakin jonkun perheessä on hyvä olla ensiaputaitoinen, jos kotona tai mökillä sattuu jotain. Lisäksi kannattaa pitää ensiapuvälineet mukana mökillä ja matkalla.Kesällä lapsille hankitaan usein leluja ja harrastevälineitä. Ennen ostopäätöstä on hyvä tutkia lelujen turvallisuus, mistä materiaalista lelu on valmistettu, minkä ikäiselle ja mihin käyttöön se on tarkoitettu. Irtoavat osat ja pikkuruiset tavarat joutuvat helposti suuhun ja aiheuttavat tukehtumisvaaran. Lelujen muovikääreitä ei saa koskaan jättää pienten lasten käsiin. Käyttöohjeisiin pitää aina perehtyä.
201711_50767.jpg
Kirkko, Koski Tl
Koski Tl:n kirkko sai loistonsa takaisinKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen Kateasennus OyPienen varsinais-suomalaisen maalaispitäjän Koski Tl:n kirkko on useita viime vuosia maastoutunut keskustan mäntymetsään. Tähän syksyyn asti. Nyt ei keskustan läpi voi ajaa ihastelematta kaunista valkoista kirkkoa ja sen uutta punaista tiilikattoa!
20092_14859.jpg
Risto Kyhälä vuoden 2008 asuntovaikuttaja
Asuntomarkkinoiden tärkeimmät toimijat kokoontuivat jokavuotiseen huippuseminaariinsa 29. tammikuuta. Perinteiseen tapaan tilaisuudessa julkistettiin edellisen vuoden asuntovaikuttaja, jota koskeva äänestys oli avoinna Suomen Asuntotietokeskuksen sivuilla. Äänestyksen perusteella vuoden 2008 asuntovaikuttajaksi valittiin Realia Group Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Realia Oy on pohjoismaiden suurin kiinteistönvälitys- ja kiinteistönjohtamispalveluja tarjoava yritysryhmittymä.Kyhälän erityisiksi ansioksi laskettiin määrätietoinen kehitystyö niin kiinteistönvälityksen kuin isännöinnin piirissä sekä näiden kahden liiketoiminnan tuloksellinen ja kaukonäköinen yhdistäminen. "Tunnustus johtunee ainakin osittain siitä, että Huoneistokeskus, SKV Kiinteistönvälitys ja SKV Isännöinti tekevät hyvää työtä", Kyhälä itse arvelee. " Niissä työskentelevät ihmiset ovat kehittäneet tätä alaa kovasti ja saaneet aikaan myönteisiä asioita."Kyhälä on toiminut aktiivisesti myös alan järjestökentässä: "Saatiin perustettua Kiinteistönvälittäjien Keskusliitto, jossa ovat mukana kaikki suuret toimijat. Aikanaanhan oli sellaisen systeemi, että pankkisidonnaisiksi katsotut kiinteistönvälitysyritykset jäivät kokonaan järjestötoiminnan ulkopuolelle. Nyt se asia on korjattu. Siinä on upeaa olla mukana."
14_P_55152.jpg
Uudet energiamääräykset on annettu
Uudisrakentamisessa siirrytään 1.7.2012 alkaen kokonaisenergiatarkasteluunYmpäristöministeriö on 30. maaliskuuta antanut uudet energiatehokkuutta parantavat rakentamismääräykset. Alan toimijoilla on vuosi ja kolme kuukautta aikaa valmistautua uusiin määräyksiin, jotka tulevat voimaan 1.7.2012.Määräykset koskevat vain uudisrakentamista ja niiden tuoma keskeinen muutos on siirtyminen kokonaisenergiatarkasteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että rakennuksen kokonaisenergiankulutukselle määrätään rakennustyyppikohtainen yläraja, joka ilmaistaan niin sanotulla E-luvulla. E-luvun laskennassa huomioidaan rakennuksen käyttämän energian tuotantomuoto. Pientalojen E-luvun yläraja riippuu lisäksi pinta-alasta: vaatimukset ovat lievemmät pienille pientaloille."Kyseessä on historiallinen siirtymä: tämän jäsentämistavan muutoksen myötä määräystemme rakenne muuttuu yleiseurooppalaiseksi. Muutos myös mahdollistaa paremmin vaiheittaisen siirtymisen kohti EU-direktiivien edellyttämää lähes nollaenergiarakentamista", asuntoministeri Jan Vapaavuori sanoo.Katso video tiedotustilaisuudestaKatso tiedotustilaisuuden Powerpoint-esitys
200911_19415.jpg
Varmalla parempaan pintaan
Maalaustyötä suunniteltaessa huomio kiinnittyy usein vain pintamaalin valintaan. Onnistunut lopputulos edellyttää kuitenkin myös hyviä pohjatöitä. Tikkurilan akrylaattiperheen uusin jäsen, Varma-pohjamaali, parantaa lopputulosta pohjasta pintaan.Varma on pitävä pohjamaali uudis- ja huoltomaalaukseen. Se sopii erityisesti Tikkurilan akrylaattimaalien kuten Harmonyn, Jokerin, Remontti-Ässän ja Lumi-sisustusmaalin pohjaksi rappaus-, betoni-, tasoite-, kipsi-, lastulevy- ja puukuitulevypintojen pohjamaalaukseen. Hyvän pitokykynsä ansiosta Varma toimii myös tapettien alla. Se ei pehmene veden vaikutuksesta, joten tapetti pysyy siinä hyvin kiinni.Varma tarttuu tiukasti alustaansa tasaten huokoistenkin pintojen imevyyttä, jolloin myös pintamaali tarttuu paremmin. Hyvän tartuntakykynsä ansiosta Varmaa voidaan käyttää sisätiloissa myös sinkityillä pinnoilla. Varma pidentää pintamaalin aukioloaikaa, jolloin pintamaalilla maalaaminen on helpompaa. Pitkä aukioloaika varmistaa, että lopputuloksesta tulee tasainen ja siisti. Varmalla onnistut varmemmin!
20223_77215.jpg
WTF - oikean liiman valinta onkin helppoa
Lista irvistää betoniseinästä. Ryntäät kiireessä rautakauppaan hakemaan kunnollista liimaa. Tarjolla on hyllymetreittäin mikä mihinkin sopivaa liimaa ja massaa. On elastista, heti pitävää, vain tietyille materiaaleille soveltuvaa, sitä sille ja tätä tuolle. Eikä tietenkään sitä, jota olet jo tottunut käyttämään. Mitä tässä nyt pitäisi ostaa? WTF! Ja juurikin niin! WTF® eli Worlds Toughest Fix tuoteperheestä löydät helposti oikean liiman ja markkinoiden parhaan tartunnan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton