• Etusivu
  • Talo

Kiinnostavatko keittiöt?

Katso ratkaisut asuntomessujen keittiöissä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.07.2014
20147_40271.jpg

Keittiön sijoittuminen muihin huoneisiin nähden kannattaa miettiä keittiötä suunniteltaessa. Kohteessa 14 keittiö onkin suoraan yhteydessä oleskelutiloihin.

Keittiö on yksi kodin tiloista, jonka suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa. Ratkaisuja ei kannata tehdä hetken mielijohteesta, vaan miettiä käyttöä ja keittiön käytännöllisyyttä pitkäksi ajaksi eteenpäin.

Keittiötä suunniteltaessa on helpointa lähteä miettimään suunnitelmaa keittiön toimivuuden kannalta. Lähtökohtana on sijoittaa kodinkoneet sekä lasku- ja säilytystilat omille paikoilleen. Keittiötyyppejä on olemassa useita erilaisia yhdelle seinälle sijoitetusta aina saarekekeittiöihin. Se, millainen omaan kotiin parhaiten soveltuu, riippuu tilasta johon keittiö rakentuu.

Hyvä perusta keittiön suunnittelulle onkin lähteä miettimään, mitä keittiöönsä tarvitsee ja miten keittiötään käyttää: paljonko säilytystiloja tarvitaan, minne kaikkialle tarvitaan laskutilaa ja minne tarvitaan kattaustilaa. Mikäli olet uudistamassa vanhaa keittiötäsi, mieti mikä vanhassa keittiössäsi oli hyvää ja mikä ei - kun toiveet on listattu paperille, on helpompi lähteä suunnittelemaan unelmien keittiötä yhdessä ammattilaisen kanssa.

Keittiötä suunniteltaessa ei sovi unohtaa myöskään ottaa huomioon sähköistämistä sekä valaistusta. Nykypäivän keittiöt sisältävät useita erilaisia sähkölaitteita, joten on syytä varmistua siitä, että jokaiselle koneelle on pistorasia kyllin lähellä.

Keittiössä tarvitaan lisäksi tehokas valaistus työskentelyä varten sekä mahdollisuus tunnelmavalaistukseen silloin kun keittiössä vietetään aikaa esimerkiksi ystävien kesken. Tunnelmavaloja voidaan nykyisin sijoittaa helposti esimerkiksi välitilaan, sokkeliin tai vaikkapa saarekkeeseen.

Katso miten asuntomessujen keittiöt on toteutettu

Hae Asuntomessujen keittiöistä ideoita oman keittiön säilytysratkaisuihin sekä laskutilojen sijoitteluun.
Asuntomessukohteiden keittiöissä pääset näkemään niin voimakkaita ja rohkeita väriratkaisuja kuin aivan puhtaan valkoista ja minimalistista. Erilaisiin keittiötasojen materiaaleihin kannattaa myös kiinnittää huomiota, sillä kohteista löydät mm. betonista valmistetun keittiötason.

Kiinnitä huomiota myös keittiöiden valaistussuunnitelmiin ja siihen, miten valaistukset on suunniteltu sekä tunnelman että työskentelyn kannalta.

2430_36115917_201471893513.jpg
Kohde 3, Elämän Lanka. Elämän Langan keittiöstä löytyy mm. voimakasta punaista ja mustaa. Vesipisteitä on keittiössä yhteensä kaksi.
Info

Info

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73471.jpg
Suomalaiskotien vaarallisin laite löytyy keittiöstä
Ruuanlaiton jälkeen päälle unohtuneesta liedestä tai vahingossa päälle pyörähtäneestä keittolevystä aiheutuu vuosittain satoja tulipaloja, kertoo LähiTapiola.
20103_20740.jpg
Asuntojen hinnoissa ilmaa?
Asuntokauppa puhuttaa - hyvinä ja huonoina aikoina, mutta mielenkiintoisia piirteitä se saa aina talouden taitekohdissa; kun nähdään, että taantuma on tulossa ja vastaavasti, kun ensimmäiset ennustajaeukot näkevät positiivista värinää maailmatalouden taivaanrannalla. Erityisen ahkeria ovat ne suomalaisen asuntotuotannon, -politiikan ja -kaupan ammattilaiset, jotka itse asiassa eivät edusta mitään edellä mainittua tahoa. Viesti on kuitenkin painoltaan ex-mäkihyppääjäämme lainaten fifty-sixty -osion jälkimmäinen puoli. Tuntuuko tutulta: "Älkää hyvät ihmiset vaan asuntoa ostako, kohta ne ovat vielä halvempia", tai "asuntojen hinnat ovat kyllä nousussa, mutta se on vain väliaikaista, kannattaa odottaa."
20117_27027.jpg
Puzer tuo Aino-keskuspölynimureihin 5-asteisen tehonsäädön
Imurointi on harvojen lempipuuhaa. Tehokkaat ja käytössä mukavat laitteet helpottavat ja tehostavat työtä. Puzer Aino-mallin suunnittelusta ovat vastanneet muotoilijat ja insinöörit yhdessä. Nyt lanseerattava 5-asentoinen tehonsäätö tuo Ainon ergonomisesti muotoiltuun kahvakäynnistykseen lisää toiminnallisuutta.
20149_40742.jpg
Yksi kattoluukku kaikille tiili- ja peltikatteille
Vaasalainen kiinnitys-, ilmanvaihto- ja erikoiskattotarvikkeita kehittävä ja valmistava SK Tuote Oy on tuonut markkinoille uuden innovatiivisen VILPE® UNIROOF –kattoluukkuratkaisun. VILPE® UNIROOF –kattoluukku on markkinoiden ensimmäinen yleiskattoluukku, joka sopii kaikille tavallisille tiili- ja peltikatoille. VILPE® UNIROOF valmistetaan polypropeenista käyttäen muista markkinoilla olevista ratkaisuista poiketen ruiskupuristustekniikkaa, joka tekee tuotteesta kauttaaltaan tasalaatuisen ja kestävän.
20088_12719.jpg
Autotallin rakennusseuranta alkaa
Hankkeen valmistelu alkoi jo vuoden 2008 alussa, jolloin kartoitettiin tilantarve. Aluksi mietinnässä oli talli ja siihen liittyvä katos, mutta kun lämpimästä varastotilasta oli pulaa, piti löytää ratkaisu, jossa on sekä autoille että tavaroille säilytystilaa. Kun vielä säilytettävänä on kaksi moottoripyörää ja skootteri, alkoi talli tuntua pieneltä. Lopulta päädyttiin kahteen talliin ja lisäksi lähes tallin kokoisen varaston rakentamiseen.Vaihtoehdoista oli ensin mielessä pitkästä tavarasta rakentaminen, mutta kun tutustuttiin myös erilaisiin tallipaketteihin, löytyi Koskisen Oy:n mallistosta varsin sopivan kokoinen ratkaisu, joka sisälsi tarvittavan puutavaran, mm. NR-kattoristikot, runkotarvikkeet, vesikaton puutavarat, pohjamaalatun ulkoverhouslaudan ja lisäksi lupapiirustukset sekä työohjeet rakennekuvineen.
20173_48621.jpg
Valmet Kotilämpö vaihdettiin päivitettyyn versioon
Ilmalämmitys on yksi tapa lämmittää kotia. Varsinkin 1970-luvun taloissa tämä lämmitystapa on ollut käytetty. Valmet Kotilämpö-järjestelmä löytyy monesta ilmalämmitystalosta.Järjestelmä toimii niin, että ilmalämmityskoneen sisällä oleva nestepatteri lämmittää kiertoilmapuhaltimen laitteen läheisyydestä ottaman ilman. Puhallin puhaltaa lämmitetyn ilman ikkunoiden alla olevista säleiköistä asunnon huoneisiin. Järjestelmään kuului myös 1970-luvulla varsin edistyksellinen ilmanvaihto-osan lämmön talteenotto. Ulkoa tuleva raitis ilma lämmitettiin märkätiloista poistetulla lämpimällä ilmalla, joka jaettiin kiertoilman mukana koko asuntoon. Jos ilmanvaihto-osaa hennottiin pitää päällä, 1970-luvun tiiviiksi rakennettu ilmalämmitystalo oli tunnettu raikkaasta sisäilmasta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton