• Etusivu
  • LVI

Keskuspölynimurilla todistetusti puhtain sisäilma

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Allaway Oy
Julkaistu 04.05.2023
20235_81667.jpg

(Kuva: Allaway)

Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Viettäessä yli 90 prosenttia ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus.

Sirate Oy:n toteuttamassa, eri imurityyppejä vertailevassa tutkimuksessa voitiin todeta, että imurityypillä on merkittävä vaikutus sisäilman hiukkaspitoisuuksiin. Tutkimuksen aikana mahdollisimman hyvin vakioiduissa olosuhteissa ylivoimaisesti pienemmät pölypitoisuudet mitattiin keskuspölynimurilla verrattuna muihin imurityyppeihin.

Keskuspölynimurin poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi keskuspölynimuritalouksissa sisäilma pysyy puhtaampana ja huoneilmassa olevat, muun muassa hengitystieoireita aiheuttavat allergeenit, vähenevät ja ilma tuoksuu raikkaalta. Myös pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee, koska imurointi ei aiheuta huonetilaan voimakasta, pölyjä ilmaan levittävää, ilmavirtausta.

Keskuspölynimurin ei tarvitse olla ruma – saatavilla skandinaavisen tyylikäs keskusyksikkö

Allawayn keskuspölynimureiden yksiköt ovat suomalaista designia ja tyylikäs ilme sopii jokaiseen kotiin. Ulkoasultaan ajattomat uudet keskusyksiköt ovat ulkomuodoltaan moderneja ja sulautuvat kotiin kuin kotiin. Imurin ei tarvitse olla enää ruma vaan myös tekniikka voi olla modernia ja ajatonta. Imurivalitsimemme avulla löydät kotiisi sopivan keskusyksikön vain muutamalla klikkauksella.

Järjestelmän asentaminen on yksinkertaista ja onnistuu usein myös valmiiseen kotiin. Asiakaspalvelumme sekä asiantuntevat Allaway jälleenmyyjät auttavat sinua löytämään sopivan ratkaisun kohteeseesi. Useimmat jälleenmyyjämme tarjoavat myös asennuspalvelua.

Z-sarjan keskuspölynimurin keskusyksikkö (kuva: Allaway)
Z-sarjan keskuspölynimurin keskusyksikkö (kuva: Allaway)
Allaway Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201510_44508.jpg
Terveellisempää ja viihtyisämpää siivousta keskuspölynimurilla
Sisäilman huono laatu on tutkimusten mukaan yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä. Vietämme ajastamme yli 90 % sisätiloissa, joten ei ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Keskuspölynimurilla poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi se on suositeltava valinta jokaiseen kotiin.
20164_46167.jpg
Keskuspölynimuri takaa hyvän ja raikkaan sisäilman
Nykyään lähes kaikkiin uusiin omakotitaloihin Pohjoismaissa asennetaan keskuspölynimurijärjestelmä tai valmius keskuspölynimurille. Kotimainen Allaway on tuotekehittänyt integroidun kokonaisjärjestelmän, jossa kaikki järjestelmän osat on suunniteltu ja testattu toimimaan keskenään. Tämä takaa käyttäjälleen pitkäikäisen ja kestävän järjestelmän.Valikoimasta löytyy kattavat ratkaisut omakotitaloihin, rivi-, kerrostalohuoneistoihin sekä muihin erikoiskohteisiin (veneisiin, linja- ja asuntoautoihin). Lisäksi Allawaylta löytyy ammattilaisjärjestelmät ammattikohteisiin kuten hotelleihin ja päiväkoteihin.
20164_46347.jpg
Keskuspölynimurin voi hankkia kotiin myös jälkiasennuksena
Keskuspölynimuri soveltuu jokaiseen kotiin, se voidaan suunnitella ja asentaa rakennusvaiheessa tai jälkiasennuksena. Keskuspölynimuri soveltuu niin omakoti-, pari-, rivi- kuin kerrostaloon.
201210_32616.jpg
Boschin suositut PMF-monitoimityökalut uudistuivat
Bosch on uudistanut rakentajien ja remontoijien suosimat monitoimityökalut. Uusilla PMF 250 CES ja PMF 190 E –malleilla esimerkiksi hionta, jyrsintä, kaavinta, leikkaus ja sahaus hoituvat entistä tehokkaammin. PMF 250 CES:n terät vaihtuvat kädenkäänteessä ilman työkalua Boschin kätevän SDS-järjestelmän ansiosta.Tilaa Jäsentukusta!
20231_80595.jpg
Olkilevyn aikakausi on täällä - mutta mikä on olkilevy ja mihin sitä käytetään?
Uuden rakennuslevyn aikakausi on tullut. Tšekeissä valmistettu Ekopanely:n tuottama olkilevy haastaa kipsilevyn luonnollisuudellaan, ekologisuudella, energiatehokkuudellaan ja monikäyttöisyydellään. Olkilevyn paloturvallisuus on omaa luokkaansa ja äänieristys vastaa äänieristettyä ovea. Tässä artikkelissa tutustaan tarkemmin olkilevyyn, mitä se oikeastaan on ja mihin sitä voi käyttää.
200911_19402.jpg
Kastellin uusi CityEconomy -mallisto on ilmestynyt
Kastellin uudet CityEconomy-mallit täydentävät todella edullista ja huippusuosittua Economy-mallistoa. Laadukkaasti rakennetut CityEconomyt ovat aitoja Kastelli-koteja, jotka ihastuttavat nyt trendikkyydellään ja modernilla julkisivullaan. Sisätiloista löydät Kastellin taattua toimivuutta ja Virpi Illmannin suunnittelemat tyylikkäät sisustuskokonaisuudet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton