• Etusivu
  • Talo

Kerrostaloyksiön remontointi - keittiö

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.06.2008
20086_11310.jpg

Vanha keittiö oli kipeästi remontin tarpeessa.

Keittiöremontti aloitettiin purkamalla kaikki vanha alta pois. Avaruuden ja toimivuuden lisäämiseksi keittiön ja olohuoneen välistä poistettiin myös väliovi. Keittiön seinät maalattiin valkoiseksi ja hauskana yksityiskohtana keittiöön maalattiin myös magneetti-/liitutaulu. Välitiloihin ei haluttu laatoitusta, vaan ne maalattiin erikoismaalilla. Keittiön lattiaan laitettiin tyylikäs, valkotamminen laminaatti. Keittiöön hankittiin myös laadukkaat kalusteet ja kodinkoneet.

Uusi keittiö on toimiva ja kaunis kokonaisuus.
Uusi keittiö on toimiva ja kaunis kokonaisuus.

Kustannusarvio RemonttiOptimilla huonetiloittain

Ennen remontin alkua haluttiin selvittää remonttikustannukset laskemalla kustannusarvio RemonttiOptimi-kustannusarvio-ohjelmalla. Ohjelman avulla remontointikulut voi laskea huonetiloittain. Alla olevissa taulukoissa on esitetty keittiön osalta RemonttiOptimilla tehty kustannusarvio ja todelliset kustannukset remontin valmistuttua.

Ote RemonttiOptimin kustannusarviosta. Keittiön kustannuksiksi on arvioitu 4013,9 €.

20086_11306.jpg

Keittiöremontin toteutuneet kustannukset ovat 4687,9 €.

20086_11308.jpg

Kustannusarvion ja toteutuneiden kustannusten vertailu

RemonttiOptimilla lasketussa arviossa keittiön remonttikustannuksiksi saatiin yhteensä 4013,9 €. Toteutuneet remonttikustannukset olivat 4687,9 €. Eroa arvion ja toteutuneiden kustannusten välille syntyi 674 €, josta materiaalikustannusten ero oli 611 € ja työkustannusten ero 63 € .

Keittiön pieneen tilaan nähden materiaalikustannusten ero on melko suuri, mutta tarkempi tutkimus osoittaa, että hintaerolle löytyi luonnollinen syy.

Materiaalikustannukset:
Arvio 3460,9 € --> Toteutuneet 4071,9 €

Kun remonttia suunniteltiin, oli ajatuksena valita keittiöön perushintaiset kaapistot. Remontin edetessä kuitenkin "nälkä kasvoi syödessä", ja keittiöön haluttiin panostaa alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Keittiöön valittiin laadukkaat Puustellin kaapistot. Erityisesti tästä johtuen, keittiön materiaalikustannukset eroavat toisistaan. Myös laminaatin kohdalla remontoijan silmää miellytti enemmän alkuperäissuunnitelmasta poikkeava laminaatti, mutta tämä puolestaan sattui olemaan edullisempaa kuin kustannusarvioon merkitty laminaatti. Laminaatista syntyneet materiaalisäästöt tasaantuivat, kun keittiön seinään päätettiin maalata yksityiskohta magneettimaalilla.

Työkustannukset:
Arvio 15,8 h --> Toteutuneet 17,6 h

Työtunteja keittiöremontissa kertyi hieman arvioitua enemmän. Lattian purkutyötä ei oltu otettu huomioon kustannusarviota tehdessä. Lisäksi kaapistojen välitilan maalaus sekä seinään maalattu magneettitaulu veivät normaalia maalaustyötä enemmän työaikaa.

Remontoinnissa ja uuden talon rakentamisessa käy useasti niin, että matkan varrella halutaankin panostaa johonkin asiaan alkuperäistä suunnitelmaa enemmän. Kohteen keittiön osuudella kävi juuri näin. Ilman keittiöön tehtyä panostusta RemonttiOptimilla tehdyn kustannusarvion lopputulos keittiökustannusten osalta olisi ollut lähes sama toteutuneiden kustannusten kanssa.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61271.jpg
Kun väliovi ajatellaan uusiksi
Tiesitkö että väliovi voi olla taideteos tai se voi liukua näkymättömiin? Kotimaiset Liunen ovet mullistavat tilankäytön ja antavat vapauden sisustaa kodin kaikki tilat.
20097_17608.jpg
Valkeakosken asuntomessuilta vinkkejä piharakentamiseen
Heinäkuun 10. päivä avautuvilla asuntomessuilla nähdään väljiä pihoja, joissa on tilaa niin lasten leikeille, oleskelulle kuin hyötykasvillisuudelle. Messukävijät voivat hakea vinkkejä paitsi messutalojen pihoilta myös maksuttomalta pihaklinikalta ja terassien rakentamistyönäytöksistä.– Messututkimuksistamme ilmenee, että yhä suurempi osa asuntomessukävijöistä on kiinnostunut erityisesti piharakentamisesta. Lähes viidennes messuvieraista ilmoittaa messuille tulonsa syyksi piharakentamisen. Haluamme vastata kävijöiden tarpeisiin, joten asuntomessuilla tarjotaan tänä vuonna muun muassa ensimmäistä kertaa piharakentamisen neuvontapalvelua. Maksuttomalta pihaklinikalta saa vinkkejä niin uuteen kuin vanhaankin pihaan. Keskiviikkoisin ja lauantaisin messuilla järjestetään puolestaan terassien rakentamistyönäytöksiä, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.Uutta on myös Viherympäristöliitto ry:n, Viheraluerakentajat ry:n ja Viheraluesuunnittelijat ry:n kanssa yhteistyössä kehitetty pihakonsepti, joka on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön osassa tämän vuoden messukohteita. Konseptia sovelletaan kohteissa 1 (Kodikas), 10 (Valokaari 119), 25 (Mustarastas) ja 37 (Onska), joiden pihanäytteilleasettaja esittelee kohteiden piharatkaisuja ulkonäyttelyalueella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
40-vuotias Vallox investoi tuotantoon
Ilmanvaihtokonevalmistaja Vallox Oy:n tuotantolaitoksen laajennus valmistuu vuoden 2011 lopulla Loimaalla. Laajennuksen ansiosta yrityksen tuotantokapasiteetti lisääntyy yli 50 prosentilla. Tuotannonlisäystä yritys tarvitsee erityisesti kasvaneen viennin tarpeisiin.
20219_72706.jpg
Akkutyökalut testissä - lue testaajien kokemuksista
Kolme testaajaa pääsi kokeilemaan HiKOKIn akkutyökaluja. Testiin valittiin runkonaulain, viimeistelynaulain sekä akkukonesarja, joka sisälsi iskevän ruuvinvääntimen, pyörösahan ja porakoneen. Alta pääset tutustumaan testaajien tunnelmiin.
20214_69933.jpg
Rakentaja.Fin toimisto muuttaa 13.4. - käyttö­katko sivullamme tiistaiaamuna
Toimistomme Porissa muuttaa uusiin tiloihin tiistaina 13.4. Palvelimien siirto aiheuttaa käyttökatkoksen sivustoillamme Rakentaja.fi, Omataloyhtiö.fi, Puutarha.net ja Rakentaja PRO. Sivustomme ovat sen vuoksi tiistaiaamuna pois käytöstä. Mutta älä huoli, yritämme hoitaa asian pikaisesti ja saada kaiken valmiiksi mahdollisimman nopeasti! Käyttökatko ei vaikuta Talovertailuun eikä Rakentaja.fi-verkkokauppaan, vaan ne palvelevat normaalisti.Voit lukea uudesta toimistostamme lisää tästä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kattovillat homeessa, onko myyjällä vastuuta?
Kysymys:Mökin keittiöremontin yhteydessä avasimme muutaman paneelin verran keittiön sisäkattoa. Paneelin alta paljastui muovi ja sen jälkeen villat jotka olivat ihan mustanharmaat ja haju oli omituinen. Mökkiä ostaessamme oli papereissakin maininta piipun sauman vuotamisesta, joka oli korjattu myyjän toimesta. Jos hometta on enemmänkin, niin onko myyjä vielä vastuussa asiasta? Voimmeko vaatia korvauksia tulevasta kattoremontista? Mökkikaupat on tehty kaksi vuotta sitten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton