• Etusivu
  • Talo

Kattopaneeli viimeistelee sisustuksen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.01.2008
20081_8163.jpg

Paneloitu katto tekee tyylikkään ja viimeistellyn vaikutelman. Tarjolla on paljon erilaisia materiaalivaihtoehtoja sisäkaton panelointiin. Esimerkiksi puupintaiset ja melamiinikalvopintaiset kattopaneelit ovat näyttäviä ja monikäyttöisiä. Panelointi sopii hyvin omatoimiselle rakentajalle ja remontoijalle, sillä niillä on helppo toteuttaa omia ideoita ilman kalliita erikoistyökaluja.

Kattopaneelit on käsiteltävä vesihöyryä läpäisevillä pintakäsittelyaineilla sisäilman laadun varmistamiseksi. Jos kalvo on liian tiivis, se heikentää puupintojen kykyä "hengittää" ja ne lakkaavat toimimasta huonetilan kosteudentasaajina. Kätevimpiä ovat valmiiksi pintakäsitellyt paneelit. Puulajin suhteen vaihtoehtoja on lukemattomia - kotimaisesta männystä ja kuusesta aina mahonkiin ja tiikkiin.

Kannattaa muistaa, että aidossa puussa puunsyykuviot ja väri vaihtelevat aina jonkin verran. Jos sävyyn haluaa itse vaikuttaa, viilutetun paneelin voi itse vahata, öljytä tai petsata haluttuun sävyyn. Yksilöllisyyttä haluavat voivat tilata paneeleita myös halutulla viiluvaihtoehdolla pinnoitettuna.

Etenkin vaaleat melamiinipinnat ovat erittäin suosittuja katon paneloinnissa. Paneelit on mahdollista asentaa myös kattolämmityskohteisiin. Laadukkaiden kattopaneeleiden kanssa voidaan käyttää myös halogeenilamppuja ilman paneelin värimuutoksia.

Paneelin voi asentaa yhtä hyvin pystyyn kuin vaakaan. Mieti, mikä toimii parhaiten juuri sinun kodissasi. Paneeleita voi käyttää sekä uudis- että remonttikohteissa. Ne toimivat hyvin myös kivipinnalle liimattuna. Katon ja seinien paneloinnin lisäksi paneeleista saa persoonallisia sisustuselementtejä vaikkapa sängynpäätyyn tai taulutelevision taustaksi.

Äänimaailma on osa huoneen viihtyisyyttä. Sisäpintojen materiaalilla on suuri merkitys myös tilan akustiikan kannalta. Paneloidut pinnat saavat aikaan miellyttävän akustiikan ja ehkäisevät epämiellyttävää kaikua.

20081_8164.jpg
20081_8165.jpg
Talo
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20154_43009.jpg
Takkamaista tunnelmaa saunaan
Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyvät Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.
20076_5564.jpg
Suomen ostetuin talomerkki
Kastelli-talo on kehittänyt ns. PRE-CUT -menetelmästä toimivan rakentamistavan tavallisille rakentajille. Esivalmistetuilla, määrämittaisilla ja lovetuilla, puuosilla ja tarkasti lasketuilla materiaaleilla pystytys käy joustavasti ja laadukkaasti eikä tarpeetonta hukkaa synny.Rakentajat ovat vuodesta toiseen arvioineet Kastellin kokonaislaadultaan Suomen parhaaksi talomerkiksi. Rakentajien suosio on näkynyt myös toimitusmäärissä; Kastelli on ollut jo vuodesta 1994 maan ostetuin talomerkki.
20085_11221.jpg
Maalämpö ja Vallox - energiatehokas yhdistelmä
Vallox Oy on teettänyt VTT:llä mittauksen siitä, kuinka paljon sen kehittämän maalämpökytkennän avulla voidaan parantaa ilmanvaihtokoneen energiatehokkuutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton