• Etusivu
  • Rakentaminen

Kannattaako remontti tehdä lainarahalla?

Ota huomioon nämä seikat miettiessäsi remonttilainaa

Rakentajan toimitus
Päivitetty 02.06.2022
20225_78242.jpg

Remonttilainaa haetaan hyvin monista syistä. Joskus remontin tarve saattaa vain yllättää. (Kuva: Shutterstock)

Jokaiselle tulee jossakin vaiheessa elämää eteen tilanne, kun kodin pinnat kaipaavat ehostusta tai jokin pitkäikäiseksikin ajateltu sijoitus hajoaa. Aina ei kuitenkaan ole sukanvarressa tarpeeksi rahaa äkillisiinkin muutoksiin, jolloin remonttilainan ottaminen voi tulla kyseeseen. Olipa kyseessä sitten pintaremontti tai asunnon peruskorjaus, remonttilainaa on saatavissa monessa eri muodossa. Remonttilainan voi saada yhdistettynä asuntolainaan tai erillisenä vakuudellisena tai vakuudettomana luottona. Tutustu erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin ajan kanssa.

Elämä saa näkyä kodin pinnoissa, mutta ajoittain voi kaivata pientä muutosta ja arjen luksusta omaan soppeensa. Talon julkisivu saattaa kaivata päivitystä tai putkiremontti voi olla ajankohtainen. Yleisimpiä syitä remontin tarpeeseen ovatkin talon erilaiset saneerausprojektit tai peruskorjaukset. Tällöin kannattaa miettiä, olisiko remonttien yhdistäminen järkevää.

Käytä aikaa remontoinnin suunnitteluun ja budjetointiin

Kun alat suunnitella asunnon remontointia, ota esiin paperia ja kynä ja kirjaa ylös mitä muutoksia haluat asuntoon tehdä, millaisella ajanjaksolla (nyt, vuoden päästä, viiden vuoden päästä) ja huomioi myös osaatko tehdä korjaukset itse vai tarvitsetko ammattilaisen konsultaatiota ja apua. Esimerkiksi kylpyhuoneremonttia ajatellessa, wc-istuimen siirto voi tuntua pieneltä työltä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Ole siis realistinen haaveidesi, budjettisi ja osaamisesi suhteen.

Putkiremontti on yksi niistä kodin remonteista, joihin ei aleta omin päin. Putkiremontti on paljon muutakin kuin putkenpätkien asentamista ja siihen liittyy myös yleensä rakenteiden, kuten seinien purkaminen. Putkiremontti on kuitenkin pakko tehdä aika ajoin. Keittiöremontti on yksi suomalaisten kotien suosituimmista remonteista, joka monesti yhdistetään putkiremontin yhteyteen.

Yksi tila koetaan asunnossa yhä kalleimmaksi remontoida, ja siksi sen remontointia lykätään yleensä mahdollisimman kauan ‒ nimittäin kylpyhuone. Se saattaa jäädä alkuperäiseen kuntoonsa, vaikka muu asunto olisi jo remontoitu. Kylpyhuoneeseen liittyy aivan poikkeuksellisia vesieristykseen ja vesivahingon estämiseen liittyviä seikkoja, jotka vain asiantuntija osaa ottaa huomioon, siksi kylpyhuoneremontti tuleekin usein jättää ammattilaiselle.

On monia kodin remontteja, joissa kannattaa pyytää kattava tarjous ammattilaisilta. (Kuva: Shutterstock)
On monia kodin remontteja, joissa kannattaa pyytää kattava tarjous ammattilaisilta. (Kuva: Shutterstock)

Kun lopputulos on selkeänä mielessä, kannattaa perehtyä palveluntarjoajiin huolella ja varmistua myös siitä, että heidän tekemästään työstä saa kotitalousvähennyksen, mikäli mahdollista. Tämän jälkeen on aika löytää halvin remonttilaina, esimerkiksi netistä löytyvien vertailusivustojen avulla. Kun rahoitus ja työntekijät ovat selvillä, on aika tehdä ajallinen suunnitelma ja valmistella koti remonttia varten. Varmista myös, että kaikki materiaalit ovat paikalla oikeaan aikaan. Näin remontti sujuu mahdollisimman näppärästi.

Remonttilainan ottaminen kannattaa, koska remontilla on usein positiivisia vaikutuksia kodin tai esimerkiksi mökin viihtyvyyteen ja arvoon esimerkiksi myyntitilanteessa. Mikäli remontoiminen omalla pääomalla ei onnistu vaikkapa sen vuoksi, että rahaa ei ole, on lainaraha hyvä keino rahoittaa remontti. Remonttilainalla remontti hoituu stressittömästi ja samalla oma talous pysyy hallinnassa, kun lainanlyhennykset on omaan talouteen sopivat ja tasasuuruiset.

Remonttilainan plussat ja miinukset

+ Remonttilainan avulla

  • sijoitat kodin tai esimerkiksi mökin viihtyvyyteen.
  • nostat asunnon arvoa myyntitilanteessa.
  • rahoitat helposti remontin, mikäli oma pääoma ei riitä kaikkiin, yllättäviinkin kustannuksiin.

Remontista aiheutuvia kuluja voi vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Remontista aiheutuneet kulut ja tehdyn työn osuus ovat vähennettäviä kuluja ja toisinaan myös remonttilainan kulut voi vähentää.

- Remonttilaina

  • on yleensä vakuudeton laina ja yleensä pienempi ja lyhytaikaisempi kuin esimerkiksi asuntolaina. Remonttilainassa vakuutta ei anneta vaan lainan saaminen riippuu täysin siitä, kuinka hyväksi pankki tai rahoitusyhtiö arvioi asiakkaan maksukyvyn.
  • on suhteellisen pieni, eikä välttämättä riittävä kertalaina, jos remontin riskejä ei ole otettu tarpeeksi tarkkaan huomioon ja jotakin yllättävää tapahtuu.

Remonttilainaa voi hakea kuka vain täysi-ikäinen ja täysivaltainen Suomessa asuva henkilö. Remonttilainan saaminen vaatii puhtaat luottotiedot eli maksuhäiriömerkintöjä ei voi olla. Lainan saamiseksi tulee esittää todiste säännöllisistä työ- tai esimerkiksi eläketuloista ja lainan kokonaissumma ja korko määritellään arvioidun takaisinmaksukyvyn perusteella.

Tee sinäkin haaveistasi totta jo tänään. Lue remonttilainan mahdollisuuksista.
Tee sinäkin haaveistasi totta jo tänään. Lue remonttilainan mahdollisuuksista.
Info

Info

Remonttilaina avuksi stressittömään remontointiin

Remonttilainan avulla remontin rahoitus voi hoitua stressittömästi ja joutuisasti. Sinun ei tarvitse esimerkiksi odottaa palkkapäivää aloittaaksesi seuraavan työvaiheen. Remonttilaina sopii niin pieniin kuin suuriinkin kodin remontteihin. Kilpailuttamalla remonttilainan Zmartan kautta säästät aikaa ja rahaa.

Lainojen kilpailuttaminen on usein kannattavaa. Zmartan lainavertailun avustuksella voit samalla hakemuksella kilpailuttaa yli 25 pankkia ja luotonmyöntäjää. Tällä tavalla saat vertailtua helposti lainapäätöksiä ja valittua sinulle sopivimman lainatarjouksen. Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja lainahakemus ei sido sinua mihinkään.

Vertaile vakuudettomia lainoja ja täytä maksuton hakemus >>>

Rakentaminen
rahoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20209_66619.jpg
Öljylämmityksen vaihtoavustus suuressa suosiossa - tukea vielä reilusti jäljellä
Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan öljylämmitteisten pientalojen omistajat ovat halukkaita vaihtamaan lämmitysjärjestelmänsä kestävämpiin ratkaisuihin.
20218_72040.jpg
Remonttipalveluiden kotitalousvähennystä ei koroteta - mitkä ovat vaikutukset?
Hallituksen budjettiesitys oli pettymys Rakennusteollisuudelle ja LVI-alalle.
20216_70962.jpg
Maksetaanko tukia turhaan? Asiaan perehtynyt tutkija väittää, että lämpöpumput myisivät muutenkin
Ilmalämpöpumppujen hankintaan tarjotaan investointitukea, mutta voisiko rahat käyttää fiksummin? Tutkijatohtorin mielestä voisi.
20206_65270.jpg
Hallitukselta päätös täydennysrakentamisen tukemisesta
Ympäristöministeriön (YM) tiedote 11.6.2020Valtioneuvosto on tänään päättänyt maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksiin kuuluvista, valtion asuntorahaston varoista myönnettävistä lähivuosien kunnallistekniikka-avustuksista. Vuosina 2020–2023 avustusta myönnetään yhteensä 60 miljoonaa euroa ja sillä tuetaan erityisesti täydennysrakentamista.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: OKT-tontti yksityiseltä?
Kysymys:Hei!Olen suunnitellut okt- tontin ostoa ja olen nyt löytänyt itselleni täydellisen tontin. Itse olen täysin tietämätön näistä kaikista tontti asioista. -tontti on yksityiseltä -tontille menee ajokelpoinen hiekkatie -sähkö- ja vesiliittymät lähellä tonttia -tontti on kaadetulla metsä alueella -omakotitalo tonttiSiinä oli asioita jotka käy ilmi myynti-ilmoituksesta. Mitä kaikkea minun tulisi ottaa huomioon? Mitä kaikkea vielä pitää kysyä myyjältä?
20234_72285.jpg
Viisi vinkkiä lämmityskautta aloittavalle
Kevään ensimmäiset aurinkoiset ilmat ja räystäästä tippuvat vesitipat tarkoittavat monelle vapaa-ajan asunnon omistajalle kutsua mökkeilyyn. Vastaavasti kellastuvat lehdet ja sienien tupsahtaminen esille syksyn merkiksi muistuttaa yleensä lämmityskauden lähenemisestä.Mökki- sekä lämmityskauden alkaessa on hyvä muistaa muutama vinkki takan lämmittämisen suhteen. Takan lämmityskauden aloitus vaatii hieman valmistelua. Usein ensimmäiset tulet takassa saakin palovaroittimet soimaan napakkaa säveltään. Takka nimittäin lähtee kyllä vetämään, mutta hetken kuluttua savut tulevatkin sisälle täysin kutsumatta.Kylmää tulisijaa ja hormia ei kannata ottaa käyttöön ilman, että huomioit nämä esille tuotavat asiantuntijan vinkit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton