• Etusivu
  • Rakentaminen

Kaisa Maria, aviomies Sami ja uusi upea koti harjoittelumotivaation lähteinä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 06.11.2023
20072_3320.jpg

Taina ja Sami Kolkkalan n. 170m2 kokoinen talo valmistui 2004.

Keihäänheittäjänä tunnettu Taina Kolkkala (o.s. Uppa) jatkaa uudella innolla kohti MM-taistoa. Tavoitteet ovat korkealla Yleisurheilun MM-kisoissa, Japanin Osakassa. Harjoittelumotivaatio on kohdallaan ja perhe-onni tukee entistä enemmän myös henkisiä arvoja.

Tavoitteet selvillä

Taina Kolkkala työskentelee Porin poliisilaitoksen järjestyspoliisina ja opiskelee Tampereen Yliopistossa turvallisuusalaa. Tuoreena äitinä hän on vielä hoitovapaalla, mutta keihäänheiton tulevaisuuden suhteen suunnitelmat ovat selvät: tavoitteena on osallistua ja tietysti menestyä Osakan MM-kisojen lisäksi vuoden 2008 Olympialaisissa Pekingissä. "Olen asettanut urheiluun kovia tavoitteita ja aion tehdä töitä niiden saavuttamiseksi. Oikotietä onneen ei ole", Taina kertoo suunnitelmistaan.

Elämän perusarvot tärkeitä

"Saavutin elämässäni suuren haaveeni 14.2.2006 Kaisa-tyttäreni syntymän johdosta. Arvostan suuresti elämän perusarvoja: perhettä, lähimmäisiä ja ystäviä. On hienoa, jos saan säilyttää terveyden ja nauttia tulevista vuosista tärkeiden ihmisten seurassa. Minusta on mahtavaa, että perusarvojen lisäksi voin nauttia urheilemisesta, mikä täydentää tuota kaikkea.", Taina jatkaa.

Taina Kolkkala asuu miehensä Samin sekä vajaan vuoden ikäisen tyttärensä kanssa Porissa. Lisäksi perheeseen kuuluu Otto-koira. Talon sisustus on valoisa ja avara, mutta silti romanttinen. Valinnat ovat selkeästi harkittuja ja toisiinsa sointuvia, lattiapinnoista aina verhojen väreihin. Omakotitalon upea sisustus on Tainan käsialaa, ja hän tunnustaakin sisustamisen olevan eräs mieliharrastuksistaan.

Vaikuttava saavutusten lista

30-vuotias Taina on menestynyt nuorena useissa eri kisoissa. Hän on kilpaillut yhtä aikaa sekä junioreissa että aikuisten sarjassa. Aiemmin valmennuksessa keskityttiin lähinnä fyysiseen osaamiseen, mutta silti Tainan lista saavutuksista on vaikuttava: kaksi EM-kultaa, koululaisten EM-hopea, nuorten MM-kulta, kaksi Eurooppacupin voittoa, pohjoismaiden mestaruus, kuusi osallistumista arvokisojen finaalissa, GP-finaalin neljäs sija, maaotteluvoittoja sekä SM-mitaleja. Lisäksi hänet valittiin Ateenan Olympialaisissa parhaaksi suomalaiseksi naisurheilijaksi. Ennätyksiäkin on tehty: vanhalla mallilla, 600 gr, tuloksena 66,00m sekä uudella mallilla, 600 gr, tuloksena 64,04m.

Henkinen valmennus perinteisen valmennuksen rinnalle

Nykyään uutta osaa valmennuksessa näyttelee henkinen valmennus, josta pitää huolen Juri Hanin. Henkinen valmennus onkin vähintään yhtä tärkeää kuin fyysisen kunnon ylläpito, sillä keihäänheitto on lajina niin herkkä, ettei henkisen puolen osuutta ole syytä väheksyä. "Keihäänheitto on vienyt paljon aikaani, mutta silti sydän edelleen sykkii lajille kilpailumielessä.", Taina kertoo.

Vuosien kokemus ja menestys, intohimo lajia kohtaan, perheen ja ystävien tuki sekä valmentajien tsemppi auttavat varmasti Tainaa saavuttamaan tavoitteensa.

20072_3321.jpg
Rakentaminen
asuminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
20101_20061.jpg
Taloyhtiön kunnossapito- ja muutostyöt
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken asunto-osakeyhtiölain 4. luvun ja 2 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta. Asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
201911_61304.jpg
Kierrätä ja lajittele oikein joulunakin
Jouluna totutusti tulee enemmän roskaa ja jätettä. Osan tästä pystyisi jo alun alkaen välttämään mutta muodostuneesta jätteestä voit askarrella uutta tai kierrättää uusiokäyttöön kuten kinkkurasvan. Kaikkea mitä et pysty käyttämään uudelleen, muista hävittää ne asianmukaisesti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton