• Etusivu
  • Rakentaminen

Japanilaishenkinen Honka Haiku on harmoninen hirsikoti, jonka syleilyssä on suojaisa atriumpiha

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 02.11.2023
20227_78987.jpg

Honka Haikun saunaosaston kylpylästä avautuu näkymä mäntymetsään. Suojaisalla atriumpihalla ihastuttaa japanilainen puutarha.

Naantalin asuntomessuilla ihastuttanut Honka Haiku on moderni skandinaavinen atriumtalo japanilaisella twistillä. Talo on sovitettu tontille herkkää kivikkoista luontoa kunnioittaen, erityisesti sen puita ja kalliota varjellen. Sisustuksessa on käytetty rohkeasti puuta, suojaisalla atriumpihalla on japanilainen puutarha ja saunaosastolla rauhoittava kylpylä, joka on kuin onsen, kuuma lähde. Vähäpäästöiset M1-luokan materiaalit, innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä sekä älykkäät tekniset ratkaisut pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja tukevat kestävää tulevaisuutta. Honka Haiku onkin A-energialuokan talo.

Honka Haikun ovat suunnitelleet tiiviissä yhteistyössä arkkitehti Marko Simsiö, sisustussuunnittelija Maru Hautala ja pihasuunnittelija Asako Hashimoto. Kolmen suunnittelijan kokonaisvaltainen yhteistyö ammentaa japanilaisesta harmoniasta ja pohjoisen puhtaasta metsästä.

Marko Simsiö on palkittu nuori arkkitehti, joka on erikoistunut kestävää kehitystä edistävään suunnitteluun. Honkarakenteelle piirretty asuntomessukohde on moderni, yksikerroksinen hirsitalo, jonka syleilyssä on suojaisa atriumpiha.

Honka Haikun japandihenkisen sisustuksen on suunnitellut hirsitaloihin perehtynyt Maru Hautala. Pihan suunnittelusta on vastannut japanilaissyntyinen suunnittelija ja arkkitehti Asako Hashimoto, jonka suunnitelma Hyvinkään asuntomessualueelle sai ympäristörakennepalkinnon vuonna 2014.

Messutalon toteuttavat paikalliset osaajat Naantalin seudulta, ja esimerkiksi kiintokalusteet tekee turkulainen puuseppä Ville Aakula. Kohteen lähtökohtana ovat suomalaista ja japanilaista mielenmaisemaa yhdistävät tekijät – luontoyhteyden kunnioittaminen sekä ekologisen, hyvän elämän arvostus. Samalla Honka Haiku on kunnianosoitus Honkarakenteen pitkäaikaisimmalle vientimaalle Japanille.

Honka Haikussa on kolme makuuhuonetta ja suuri keittiö-, ruokailu- ja oleskelutila yhdessäoloa varten. Sisustuksessa käytetään rohkeasti puuta. Messutalon sisäkuvat: Minna Kivinen
Honka Haikussa on kolme makuuhuonetta ja suuri keittiö-, ruokailu- ja oleskelutila yhdessäoloa varten. Sisustuksessa käytetään rohkeasti puuta. Messutalon sisäkuvat: Minna Kivinen

Talo, joka on sopusoinnussa ympäristön kanssa

Naantalin asuntomessualueen suunnittelussa saaristoluonnon ja kalliomaaston huomioiminen on ollut keskeistä. Honkarakenne on saanut messuorganisaatiolta kiitosta luontoa kunnioittavasta tavasta, jolla Honka Haiku on istutettu Saaristomeren ympäristöön.

"Pihaa kehystävät kauniit puut, ja rakennuksen ympäri kulkevat terassit mukailevat kallion vaihtelevaa pintaa."

– Talo on suunniteltu ympäröivän luonnon ehdoilla, ja olemme suojelleet tontin puustoa ja alueelle tyypillistä kalliota niin paljon kuin mahdollista. Pihaa kehystävät kauniit puut, ja rakennuksen ympäri kulkevat terassit mukailevat kallion vaihtelevaa pintaa. Pidän tätä arvokkaana osoituksena siitä, miten rakentaminen voi tapahtua sopusoinnussa ympäristön kanssa, sanoo Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Atriumtalon suojaisalle sisäpihalle avautuvat lasiliukuovet spa-tilasta, viherhuoneesta ja olohuoneesta. Suuret ikkunat ja taloa kiertävä terassi tuovat ulkotilan osaksi sisätilaa.
Atriumtalon suojaisalle sisäpihalle avautuvat lasiliukuovet spa-tilasta, viherhuoneesta ja olohuoneesta. Suuret ikkunat ja taloa kiertävä terassi tuovat ulkotilan osaksi sisätilaa.

Terve ja kestävä rakentaminen luo turvaa tulevaisuuteen

Hirsitalon sisäilma on tutkitusti puhdas ja hyvä. Asuntomessutalossa Honkarakenne tutkii sisäilman laatua ja siksi hirren rinnalle rakennusmateriaaleiksi on valittu turvallisia luonnonmateriaaleja ja vähäpäästöisiä M1-luokan tuotteita. Älykkäät tekniset ratkaisut varmistavat talon energiatehokkuuden ja pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä.

Uuden polven innovatiivinen aurinkosähköjärjestelmä tuottaa energiaa talon omaan käyttöön. Katolle on asennettu kevyet, kestävät ja huomaamattomat ohutkalvopaneelit, ja pilvisten päivien varalle aurinkosähkö varastoidaan virtuaaliakkuihin.

Talon kosteusturvallisuutta ylläpitävät anturit, joita on sijoitettu niin kosteisiin tiloihin kuin hirsirakenteisiinkin. IoT-järjestelmällä voidaan ehkäistä piileviä kosteusvaurioita ja seurata talon kosteuden muutoksia. Lisäksi Honka Haikuun luodaan älykkään kodin ratkaisu, joka mahdollistaa muun muassa valaistuksen ja sähkölaitteiden ohjauksen sekä kulutuksen seurannan ja hallinnan.

– Honka Haikussa olemme mielestäni onnistuneet kahdestakin syystä. Talo on oivallinen messukohde, sillä se osoittaa ekologisen ja vastuullisen puurakentamisen suuntaa. Yhtä aikaa se on luonnonläheinen, arkkitehtuuriltaan kiinnostava ja kokonaisvaltaisesti toimiva koti, joka täyttää modernit asumisen vaatimukset kestävällä tavalla, tiivistää pääarkkitehti Anne Mäkinen.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
hirsitalot
asuminen
hankkeen aloitus
rakennukset
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20235_81703.jpg
Aito ja alkuperäinen painumaton hirsi on testattu tuhansissa taloissa
Honkarakenteen hirsinööritTM kehittivät 20 vuotta sitten hirren, joka ei painu. Hongan painumaton hirsi mullisti hirsiarkkitehtuurin ja -rakentamisen.
202210_79794.jpg
Tutkimuksetkin sen todistavat - hirsitalossa on terveellistä asua
Lukuisat tutkimustulokset puoltavat asukkaiden omakohtaisia havaintoja hirsikodin viihtyisyydestä ja positiivisista terveysvaikutuksista. Honkarakenne selvitti alan tutkijoilta ja asiantuntijoilta, mihin kokemukset virallisesti perustuvat. Tutustu nyt myös Hongan kevään 2023 uutuusmallistoon, jossa on vahva hyvinvoinnin teema.
Honka Huomen
Honka hirsitalojen uutuusmallisto – löydä oma suosikkisi!
Kun etsit ideoita ja inspiraatiota tai jopa valmista hirsitalomallia uuteen kotiin, on Honka hirsitalojen talvimallisto ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Tarjolla on niin täysin uusia talomalleja kuin vanhan ja hyväksi todettujen mallien vieläkin paremmaksi kehitettyjä malleja. Mikä on Sinun suosikkisi?
20198_59652.jpg
Keraaminen kennoharkko pientalorakentamisessa
Kennoharkot valmistetaan luonnonmateriaaleista pääraaka-aineena savi. Massiivinen, hengittävä runkorakenne on energiataloudellinen ja kosteusteknisesti turvallinen.
20232_80822.jpg
Parhaan pientalotontin valinta arkkitehdin ohjeilla
Rakentaminen on suuri projekti, joka alkaa tontin valinnasta. Tontin valinta on kriittinen vaihe, joka määrittää monia tulevia päätöksiä, kuten talon suunnittelun, rakennusmateriaalien valinnan ja jopa elämäntavan. Miten arkkitehti voi auttaa sinua oikean tontin valinnassa?Arkkitehdin asiantuntemus ja kokemus voivat olla korvaamattomia tontin valinnassa. He ymmärtävät, kuinka maaston muodot, valon suunta, näkymät ja muut tekijät vaikuttavat lopulliseen rakennukseen. Arkkitehti voi myös auttaa sinua ymmärtämään kaavoitusmääräykset, ympäristövaikutukset ja muut tekniset seikat, jotka voivat vaikuttaa tontin valintaan.Doventus Oy:n arkkitehti SAFA Tero Seppänen opastaa sinut läpi prosessin ja antaa vinkkejä siitä, kuinka tehdä parhaat mahdolliset päätökset tonttikauppojen osalta.
havainnekuva minitalo Varjosta. kuvassa kontin kokoinen talo jossa näkyy julkisivulla suuri ikkuna ja etuovi
Talo Varjo: Uusi aikakausi minitalon rakentamisessa on alkanut
Rakentamisen uusi aikakausi on täällä, kun Aulis Lundell Oy ja arkkitehti Matti Kuittinen yhdistävät voimansa esitelläkseen Minitalo Varjon – konseptitalon, joka ei ainoastaan ole askel eteenpäin kestävyydessä, vaan astuu rohkeasti kiertotalouden ja hiilineutraaliuden eturintamaan. Tervetuloa tutustumaan rakennusinnovaatioon, joka ei pelkästään rakenna tulevaisuutta, vaan kunnioittaa myös ympäristöä ja haastaa perinteiset rakentamisen normit.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton