• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihto on elämänlaatua

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 10.11.2023
Vallox 125 MV

Raikas ilma uuteen tai vanhaan kotiin

Vallox Oy on 30 vuoden kokemuksella tehnyt toimivia sovelluksia ympäristöihin, joissa ilmanvaihdolta vaaditaan yksilöllisyyttä ja helppokäyttöisyyttä. Pien- ja rivitalojen uudisrakentamisen ohella Valloxin järjestelmät sopivat myös saneerauskohteisiin, kerrostaloasuntoihin, kouluihin ja laitoksiin sekä toimistotiloihin.

Tehokas kosteudenpoisto

Hyvä sisäilma on puhdasta. Sen kosteusprosentti on oikea ja lämpötila miellyttävä. Hapen ja hiilidioksidin suhde on luonnollinen. Ilmanlaadun muutokset vaikuttavat asumisviihtyisyyteen. Sisäilman laadun vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin on merkittävä. Hyvä sisäilma helpottaa myös allergikkojen elämää ja parantaa kaikkien yöunen laatua. Sisäilman tasainen ja oikea kosteuspitoisuus on terveellisen asumisen perusedellytyksiä. Valloxin ilmanvaihtojärjestelmät estävät peseytymisestä, saunomisesta ja pyykinpesusta aiheutuvan liiallisen kosteuden leviämisen kodin muihin tiloihin. Valloxin Digit-ilmanvaihtokoneeseen on saatavissa älykäs automatiikka joka valvoo jatkuvasti sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuutta ja ohjaa ilmanvaihtoa.

200611_1865.jpg

Hiljainen, huomaamaton

Hiljainen ilmanvaihto on osa asumisen mukavuutta. Vallox-järjestelmissä kanaviston äänenvaimentimet ja oikein mitoitetut venttiilit varmistavat ilmanvaihdon hiljaisen toiminnan. Parhaimmillaan ilmanvaihtojärjestelmä onkin silloin, kun sen toimintaa ei edes huomaa.

Raikas ilma – hyvä talous

Ilmanvaihdon oikealla käytöllä pidetään sisäilma hyvänä energiataloudellisesti. Energiataloudellisen talon tulee olla tiivis. Vanhoissa rakennuksissa asumistottumusten muutos vaatii ilmanvaihdon uudeleenjärjestelyä. Myös rakenteista irtoava pöly ja hajut ovat viihtyisyyttä alentavia seikkoja. Vallox-ilmanvaihtojärjestelmät sopivat hyvin peruskorjattaviin taloihin. Lämmöntalteenotolla esilämmitetty tuloilma vähentää myös vanhoja rakennuksia tyypillisesti vaivaavaa vedontunnetta. Poistoilmaan sitoutunut lämpö kannattaa ottaa talteen. Valloxin koneissa on tehokas lämmöntalteenotto, joka toimii jopa 75 %:in hyötysuhteella (70-sarjan malleissa). Vallox-ilmanvaihto- koneet ottavat poistoilmaan sitoutuneen lämmön talteen ja käyttävät sitä tuloilman lämmittämiseen.

Vain herkullisia tuoksuja

Ruoanvalmistuksen yhteydessä syntyvien käryjen tehokas poisto vaikuttaa asumisviihtyisyyteen. Hyvä kärynpoisto toteutetaan erillään muusta ilmanvaihdosta. X-Line-liesikuvut ja -tuulettimet poistavat likaisen ilman ja antavat samalla valoa lieden työskentelyympäristöön. Hyvä, pestävä rasvasuodatin estää rasvan pääsyä kanavistoon.

Vallox Digit-ilmanvaihtokoneeseen on saatavissa älykäs automatiikka, joka valvoo jatkuvasti sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuutta ja ohjaa ilmanvaihtoa.
Vallox Digit-ilmanvaihtokoneeseen on saatavissa älykäs automatiikka, joka valvoo jatkuvasti sisäilman kosteus- ja hiilidioksidipitoisuutta ja ohjaa ilmanvaihtoa.

Vallox Digit -sarjan vakio-ominaisuudet

- Max. ilmavirta 130 l/s (50 Pa)
- Elektroninen ohjaus
- Poisto- ja tuloilmapuhaltimet
- Tehokas lämmöntalteenotto
- Tuloilman suodatus EU3 + EU7
- Poistoilman suodatus EU3
- Jäätymisenestoautomatiikka
- Elektronisesti ohjattu huurtumisenesto
- Sähkö- tai nestekiertoinen jälkilämmitys
- Kondenssiveden poistoputki ja vesilukko
- Kone myös sisäpuolelta maalattu
- Asennusystävälliset Ø 160 mm kanavayhteet (sisäasennus)
- Irralliset liitinyhteet (kanaviston voi yhdistää koneeseen kanavalla tai kanavan osilla)

Ilmava 100 -sarjan vakio-ominaisuudet

– Max. ilmavirta 100 l/s (80 Pa)
– Poisto- ja tuloilmapuhaltimet
– Tehokas lämmöntalteenotto
– Tuloilman suodatus EU1 + EU3 + EU7
– Poistoilman suodatus EU1
– Jäätymisenestoautomatiikka
– Sähkö- tai nestekiertoinen jälkilämmitys
– Kondenssiveden poistoputki ja vesilukko
– Kone myös sisäpuolelta maalattu
– Tiivisteelliset kanavayhteet

Ilmava 70 -sarjan vakio-ominaisuudet

- Max. ilmavirta 65 l/s (50 Pa)
- Poisto- ja tuloilmapuhaltimet
- Tehokas lämmöntalteenotto
- Tuloilman suodatus EU1 + EU7
- Poistoilman suodatus EU1
- Jäätymisenestoautomatiikka
- Sähköjälkilämmitys
- Etulämmitysmahdollisuus
- Kondenssiveden poistoputki ja vesilukko
- Kone myös sisäpuolelta maalattu

Malliratkaisu uuteen ja vanhaan asuntoon:
1. Vallox ilmanvaihtokone
2. Ilmanvaihdon ohjaus
3. X-line liesituuletin
4. Kattoläpivienti
5. Tyyppihyväksytyt venttiilit
6. Kanavisto
7. Vallox äänenvaimen- timet
8. Hiilidioksidianturi (automaattinen säätö)
9. Kosteusanturi (automaattinen säätö)

200611_1867.jpg

Automaattisesti säätyvä ilmanvaihto

Ilmanvaihdon automaattisella säädöllä saavutetaan optimaalisen hyvä sisäilma. Valloxin Digit -järjestelmään voidaan liittää sekä hiilidioksidipitoisuuden että suhteellisen kosteuden mukaan toimiva automaattinen ilmanvaihdon säätö. Näin voit varmistaa, että kotisi pysyy raikkaana muuttuvissa asumistilanteissa kun ilmanvaihdon määrä säätyy automaattisesti ja energiaa säästäen.

Hiljainen Ilmava

Hyvä ilmanvaihtokone on hiljainen. Täsmällisellä suunnittelulla ja huolellisella asennuksella on myös suuri vaikutus järjestelmän alhaiseen äänitasoon. Vallox-äänenvaimentimet vaimentavat ääntä tehokkaasti. Lisäksi oikein valitut venttiilit ovat tärkeä osa hiljaista kokonaisjärjestelmää.

Puhdasta ilmaa

Puhtaus on ilmanvaihdon kannalta keskeistä. Vallox-ilmanvaihtokoneen hienosuodatus (EU7) varmistaa, että sisään tuotavassa raikkaassa ilmassa ei ole nimeksikään siitepölyä tai likahiukkasia. Hyvin toimiva ilmanvaihto edellyttää, että järjestelmä pidetään puhtaana. Se merkitsee suodattimien säännöllistä puhdistusta ja niiden vaihtoa 1–2 vuoden välein sekä kanaviston puhdistusta tarvittaessa. Koneen puhdistamisen helpottamiseksi Valloxin ilmanvaihtokoneet on maalattu myös sisäpuolelta.

Monipuoliset säätömahdollisuudet

Ilmanvaihdon säätölaitteet tulisi sijoittaa käyttäjän lähelle. Valloxin monipuolinen säätölaitevalikoima mahdollistaa ilmanvaihdon tehon säätämisen kätevästi – huoneanturien avulla tapahtuvasta automaattisäädöstä aina tilanteenmukaiseen käsisäätöön.

Ohjauskeskukset

Ohjauskeskusten lisäksi Vallox-ilmanvaihtokoneista on saatavissa malleja, joissa ohjauslaitteet ovat koneen säätöpaneelissa tai liesikuvussa.

Tuloilman lisälämmittäminen

Ulkoilman ollessa hyvin kylmää riittävän ilmanvaihdon ja vedottomuuden saavuttamiseksi tuloilmaa tulee lisälämmittää. Vallox- ilmanvaihtokoneissa sisään tuotavaa ilmaa voidaan lämmittää joko sähkö- tai nestepatterilla.

Kesäilmanvaihto

Jotta kesällä saadaan asuntoon mahdollisimman viileää ulkoilmaa tulee lämmöntalteenotto ohittaa. Digit-malleissa automatiikka hoitaa siirtymisen talvikaudesta kesäajan ilmanvaihtoon. Muissa malleissa on joko sisäänrakennettu lämmöntalteenoton ohituspelti tai kesäkenno (lisävaruste).

Keittiön kärynpoisto

X-line

Tehokas lieden kohdepoisto takaa hyvän sisäilman keittiöön ruuanvalmistuksen aikana.

Liesikupujen ja -tuulettimien ominaisuudet
– Modulimitoitus – asennettavissa uuteen tai vanhaan keittiöön
– Nykyaikaisen linjakas muotoilu
– Tehokas loisteputkivalaisin
– Helposti pestävä rasvasuodatin
– Väri valkoinen

PTX liesikupu
Tehokas ja hiljainen lieden kärynpoisto aikaansaadaan X-line liesikuvulla ja MUH huippuimurilla. Katolle sijoitettu huippuimuri imee tehokkaasti ruoanlaiton käryt. PTX-kuvun muuntajasäätimellä huippuimurin tehoa voidaan säätää neliportaisesti ja lisäksi imurin sijoitus katolle alentaa äänitasoa.

LTX liesituuletin
Varustettu tehokkaalla ja hiljaisella puhaltimella. 4-nopeuksinen muuntajasäätö takaa tehokkaaan kärynpoiston. Pestävä, metallirakenteinen rasvasuodatin ja hiljainen puhallin tekevät X-line liesituulettimesta alansa huipun.

TTX talotuuletin
Talotuulettimella voidaan lieden kärynpoistoon kätevästi yhdistää esim. puulieden kärynpoisto. Talotuulettimessa on yhdistetty poistopuhallin, ilmanvaihdon säätö ja liesikupu. Talotuulettimella voidaan hoitaa pienen asunnon poistoilmanvaihto.

KTI-LMI sisustakuvut
Sisustakupu on tarkoitettu kulma- ja keskilattialiesikupujen ilmanvaihto-osaksi. LMI kupu on varustettu tehokkaalla pestävällä rasvasuodattimella, ilmanvaihdon 4-portaisella muuntajasäätimellä ja tehokkaalla valolla. LMI sisustakupu ja MUH huippuimuri muodostavat tehokkaan kokonaisuuden design-kupujen kärynpoistoon.

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20234_81380.jpg
Remontoi mökkikeittiö edullisesti kesäksi: hyödynnä nyt kampanjatarjous!
Enää mökille ei suunnata pelkästään lomiksi tai viikonlopuiksi. Toiveet ja tarpeet kakkoskodin varustetasosta ja toiminnallisuudesta ovat voineet muuttua, eivätkä esimerkiksi nykyiset kodinkoneet tai työskentely- ja säilytystilat ehkä tunnukaan riittäviltä. Onneksi mökkikeittiön remontti on mahdollista toteuttaa yllättävänkin edullisesti ja nopeasti, joten jos aloitat remonttiprojektin nyt, ehdit nauttia tulevasta kesästä uudessa upeassa keittiössä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton