• Etusivu
  • Rakentaminen

Finlaysonin Muumi-tuoteperhe laajenee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.09.2008
20089_13032.jpg

Puistomuumi-pussilakanasetti

Finlaysonin suosittu ja hellyyttävä Muumi-tuoteperhe kasvaa syksyllä 2008 muhkealla Muumimatolla sekä Puistomuumi-pussilakanasetillä. Myös Muumi-froteepyyheperhe kasvaa suositulla Nuuskamuikkunen-hahmolla.

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

Muumi-pussilakanat ja -tyynyliinat

Finlaysonin Muumi-pussilakanaperheen uusin tulokas on värikäs Puistomuumi-setti. Syksyn värejä hehkuvassa Puistomuumi-kuosissa on aistittavissa tuulahdus raikkaasta luonnosta, jonne Muumit lähtevät retkelle sadonkorjuun aikaan. Syksyinen pussilakanasetti on saatavilla sekä aikuisten (150x210 cm/55x65 cm) että lasten (120x160 cm/ 55x65 cm) koossa.

Pussilakanavalikoimassa jatkavat edelleen myös suositut Ruusumuumi, Satumuumi, Talvimuumi ja Pomppumuumi.

Muumi-matto

20089_13033.jpg

Muumi-tunnelmaa voi jatkaa kylpyhuoneeseen sinisellä, muhkealla Muumi-matolla (50x80 cm). Pienet ja isot jalat viihtyvät pitkään mukavalla Muumi-matolla, jonka voi vesipestä 30 asteessa.

Muumi-pyyhkeet

Finlaysonin Muumi-pyyheperhe kasvaa uudella Muumi-hahmolla. Vihreät Nuuskamuikkunen-pyyhkeet saa sekä kylpy- että käsipyyhkeenä (70x140 cm ja 50x70 cm). Muumi-pyyheperheestä tutut Myy, Niiskuneiti, Muumipeikko, Muumipappa, Muumimamma ja Haisuli ovat edelleen mukana lasten ja aikuistenkin värikkäissä kylpyhetkissä.

Lisätietoa Finlayson-tuotteista...

20089_13034.jpg
20089_13035.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Talon vierusta
Rintamamiestalon laajennukseen katos
Lähtökohtana oli tieto siitä, että talo on alun perin kalliolle rakennettu ja pihalla kallio on paikoin pinnassa näkyvillä. Tällä olettamuksella päädyttiin aloittamaan maarakennustyöt perinteiseen tyyliin, lapiolla kaivamalla. Varsin pian vastaan tulikin kallio.Kaivuutyöt tehtiin lapiolla ja oli kohtia, joissa lapiokin alkoi olla liian järeä työkalu.Yhden pilarin kohdalla piti kaivaa metrin verran soraa pois ja vastaavasti parin anturan päälle saatiin mahtumaan vain yksi harkko. Pilariperustus toteutettiin harkoilla ja pilarikengillä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
A- tai B-energialuokka
Suomessa viime vuosina rakennetut pientalot ovat energiatehokkuudeltaan normirakentamista parempia. Yli puolet pientaloista saa energialuokakseen joko A tai B. Rakentamismääräysten tason mukainen talo olisi energialuokaltaan C tai D. Rakentamismääräykset tulevat vuonna 2012 kiristymään, joten panostukset uudisrakennusten energiatehokkuuteen tulevat kasvamaan.Muut uudisrakennukset eivät ole niin energiatehokkaita kuin pientalot vaan pääosin rakentamismääräysten tasolla: selvästi suurin osa on energiatehokkuudeltaan C- tai D-luokkaa.Uudisrakennusten sekä olemassa olevien rakennusten energiatehokkuutta voidaan ensimmäistä kertaa seurata keskitetysti. Ympäristöministeriö kerää energiatodistustiedot sekä kunnilta että erillisten energiatodistusten laatijoilta uuteen seurantajärjestelmään Tavoitteena on, että järjestelmän kautta saadaan paitsi tietoa uudesta ja olemassa olevasta rakennuskannasta myös seurataan energiatodistuksia koskevan lain toimivuutta."Energiatodistusten kautta saatava tieto on arvokasta: aiemmin tämän tyyppiset tiedot ovat olleet hajallaan. Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollista saada selkeää, koottua tietoa suomalaisten uudisrakennusten energiatehokkuudesta", ympäristöministeriön yli-insinööri Maarit Haakana toteaa.
20117_27238.jpg
Poimintoja sisustusideoista
Asuntomessut tarjoavaa erityyppisiä ja kokoisia taloja nähtäväksi, mutta ehkä sitäkin enemmän monipuolisia sisustusratkaisuja. Verkkolehti lähti poimimaan sisustusideoita messuilta miesnäkökulmasta.
20177_49742.jpg
Tutustu lämmitysjärjestelmiin
Kesän asuntomessut järjestetään tänä kesänä Mikkelissä 14.7.- 13.8.NIBE lämmitysjärjestelmät valittiin taloihin 3, 5, 6, 10, 12 ja 24.Kohteessa Wave nro 5 pääset lähemmin tutustumaan NIBE lämmitykseen.Käy myös NIBEn Facebook-sivuilla, joka viikko arvotaan ( 17.7.2017 asti) yhden kahden hengen lippupaketti messuille.
20083_9834.jpg
Tuloilman jälkilämmitys
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
201412_41866.jpg
Puukoulu osa 14 - Puuaita
Ennen aidan rakentamisen aloittamista on selvitettävä tarvittavat luvat. Kaupungin rakennusjärjestyksessä on kerrottu vaaditaanko aidalle rakennuslupa, toimenpidelupa tai toimenpideilmoitus. Aidan korkeudelle ja muodolle voidaan myös asettaa ehtoja. Ennen luvan hakemista on suunnitelmat oltava kuitenkin valmiina.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton