• Etusivu
  • Rakentaminen

Ekologiset vinkit kodin rakentamiseen – tilaa uutiskirje ja voita 100 euron lahjakortti!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 22.03.2023
20233_81243.jpg

Ekologinen rakentaminen on ottanut huimia harppauksia viime vuosina, koska kiinnitämme enemmän huomiota energiankulutukseen sekä rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksiin. Haluamme asua talossa, jossa on terveelliset elinolosuhteet ja hyvä sisäilma. Nykyään rakennukset suunnitellaan ja rakennetaan niin, että ne vähentävät ympäristövaikutuksia ja kuluttavat vähemmän energiaa sekä muita resursseja. Myös sisustamisessa kannattaa huomioida kierrätettävyys materiaalivalinnoissa ja sisustustuotteissa.

Rakentaja.fi:n toimitus kokosi yhteen ekologiseen rakentamiseen liittyviä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia aiheita, jotka löytyvät tästä artikkelista.

Sopisivatko nämä tuotteet ja ratkaisut rakennusprojektiisi?

Lohjan asuntomessuille vuonna 2021 valmistunut Pyörre-talo on kierrätettävyyden ja teräsrakentamisen läpimurto. Tulevaisuuden talossa on laskettu hiilijalan- ja hiilikädenjälki ympäristöministeriön vuoden 2025 tulevan asetuksen mukaisesti. Pyörre-talossa tutkitaan sekä vähähiilisyyttä että kiertotaloutta. Rakennuksessa pyrittiin maksimoimaan kierrätettyjen, kierrätyskelpoisisten ja uusiutuvien materiaalien osuus.

Lue lisää Pyörre-talon ratkaisuista >>>

Myös Paraisilla on kiinnitetty huomiota talon ekologisuuteen jo rakennusvaiheessa. Ensimmäisenä Paraisten Kirkkosalmenrantaan nousee konseptitalo, jonka jälkeen Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän. Konseptitalossa käytetään luonnonmateriaaleja monipuolisesti: puukuitua eristeinä, palanutta puuta ulkoverhouksessa, korkkia lattioissa, tuhkamaaleja sisäpinnoilla ja korkkitekstuuria tehosteseinissä.

Lue lisää rakennusprosessista ja ekokylästä >>>

Muista ekologisuus myös sisustuksessa

Vastuulliset kylpyhuoneen tuotevalinnat ja arjen tavat auttavat vähentämään tarpeetonta ympäristön kuormitusta. Muutaman pykälän lattialämmityksestä tai suihkuttelun kestosta nipistämällä saa jo isoja säästöjä aikaan – niin ekologisesti kuin rahallisesti. Kulutustottumusten lisäksi asumisen valintoja kannattaa tarkastella tuotteiden ja materiaalien näkökulmasta. Kestävät ratkaisut ovat pitkän elinkaarensa ansiosta yleensä taloudellisin vaihtoehto.

Viisi vinkkiä ekologiseen kylpyhuoneeseen >>>

Jotain olisi kiva muuttaa sisustuksessa, vaan rahaa tähän ei saisi mennä yhtään. Mikä siis neuvoksi? Tässä viisi kukkaron nyörejä hivelevää ideaa.

Näin sisustat tuhlaamatta euroakaan >>>

Rakentaja.fi-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tilaamalla uutiskirjeen 30.4.2023 mennessä osallistut myös lahjakortin arvontaan. Arvomme viisi 100 euron lahjakorttia Rakentaja.fi-verkkokauppaan.

Tilaa uutiskirje ja osallistu arvontaan

Ohje

Ohje

Haluaisitko lukea lisää ekologisesta rakentamisesta tai saada muita ideoita ja vinkkejä liittyen rakentamiseen tai remontointiin?

Rakentaja.fi-uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tilaamalla uutiskirjeen 30.4.2023 mennessä osallistut myös lahjakortin arvontaan. Arvomme viisi 100 euron lahjakorttia Rakentaja.fi-verkkokauppaan.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201911_61071.jpg
Ilmanvaihto osaksi remonttisuunnitelmaa
Asunnon perusparannusten yhteydessä valitettavan monelta unohtuu ilmanvaihto. Sen sivuuttaminen johtaa kuitenkin ennen pitkää sisäilmaongelmiin. Ilmanvaihdon sudenkuopat olisikin yksinkertaista välttää huomioimalla ilmanvaihto jo ennen remontin toteuttamista.
20217_71516.jpg
Näin aurinkopaneelit istuvat tiilikattoon - tutustu messukohteeseen
Tänä vuonna asuntomessuilla on ensimmäistä kertaa annettu suositus uusiutuvan aurinkoenergian hyödyntämisestä. Näin on tehty myös BMI Ormaxin messuohteessa Asunto-osuuskunta Ormax Aurinko Hiidenkodissa. Hiidensalmen asuntomessualueella ilmastovaikutukset on pyritty huomioimaan rakentamisen, asumisen ja liikkumisen ratkaisuissa, koska Lohjan kaupunki on sitoutunut pitkäjänteiseen ilmastotyöhön sekä kansainvälisessä Canemure-hankkeessa että kotimaisessa Hinku-hankkeessa. Molemmilla edistetään kuntien hiilineutraaliutta.
3_P_75017.jpg
Mistä apua pihan rakennusongelmiin?
Puutarha.netin Kysy, niin vastaamme -palstalla käsitellään erilaisia puutarhaan, pääasiassa puutarhan kasveihin ja niiden hoitoon liittyviä ongelmia. Pihan rakentamisessa voi kuitenkin tulla eteen myös hieman teknisempiä tai jopa oikeudellisia ongelmia. Mistä silloin saa parhammat neuvot?
20159_44324.jpg
Älylukko turvana perhearjessa
Enää ei tarvitse miettiä, menikö ulko-ovi varmasti lukkoon. Yale Doorman on älylukko, joka hoitaa lukituksen automaattisesti. Lukon voit aina avata koodilla, kulkutunnisteella tai älypuhelimellasi.
20214_69854.jpg
Haaveiletko uudesta keittiöstä? Osallistu ilmaiseen Unelmien keittiö -webinaariin!
Haaveiletko uudesta keittiöstä, mutta et tiedä mistä aloittaisit. Olet päivittämässä vanhaa keittiötä, rakentamassa uutta tai kiinnostunut keittiösuunnittelusta, osallistu Unelmien keittiö -webinaariin.Webinaarissa ammattilaiset jakavat vinkkinsä maailman parhaan keittiön suunnitteluun. Sinulla ei tarvitse olla kuin yksi idea tai väri, jonka haluat keittiöösi – ammattilaiset auttavat sinua suunnittelemaan loput. Unelmien keittiö -webinaarissa kuulet ideoita keittiön suunnitteluun, sisustukseen sekä vinkkejä kodinkoneiden ja hanojen valintaan.Unelmien keittiö -webinaari järjestetään torstaina 22.4.2021 klo 18.00–19.00. Webinaari on kaikille maksuton – ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumisen yhteydessä pääset jättämään kysymyksiä ennakkoon illan asiantuntijoille. Poimimme niistä parhaimmat, joihin vastataan illan aikana.Webinaarista tulee myös tallenne Rakentaja.fi:n sivuille. Jos et pääse katsomaan livelähetystä, ilmoittaudu silti mukaan, niin saat ensimmäisten joukossa tietää, kun tallenne julkaistaan katsottavaksi.Ilmoittaudu tästä!
202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton