• Etusivu
  • Remontti

Bitumikattolaatta vaimentaa sateen ropinan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.01.2016
20161_45160.jpg

Suomessa sataa vettä lähes jokaisena vuodenaikana. Kotitalossa katto on ensimmäinen sateen vastaanottaja. Sateen ropina ei kaikista kuulosta ihanan rentouttavalta. Katteen valinta nousee tällöin suureen rooliin.

Miksi valitsisin bitumikattolaatan?

Katteen äänettömyys ei ole ainoa bitumikattolaatan etu. Bitumikattolaatan puolesta puhuu moni asia.

  • Talvella katolle kertyvä lumi ja jää jäävät katolle karhean kivisirotepinnan ansiosta. Näin istutukset ja kulkuväylät säästyvät putoavalta lumelta ja jäältä.
  • Myös tuulella kate on hiljainen eikä kolise eikä pauku.
  • Katepal-kattolaatat ovat joustavia - kiitos kiven kestävyyden ja bitumin tiiviyden. Kate limitetään saumakohdissa niin, että kate kestää katon rakenteiden vähäisen elämisen. Katto on myös tämän ominaisuuden vuoksi vedenpitävä naulaus- ja saumakohdista.
  • Kestävyydestä kertoo se, että laatan pinta ei kuoriudu eikä ruostu. Lisäksi bitumikattolaatat ovat osoittaneet kestävyytensä trooppisen kuumissa ja hyytävän kylmissä olosuhteissa.
  • Julkisivun ulkonäköön bitumikatelaatat sopivat täydellisesti. Uudet katelaatat ovat näyttäviä.
  • Katteen asennuksen voi hoitaa itse, jos katon kaltevuus on jyrkkä.
  • Tietenkin bitumikattolaatan kustannukset ovat järkevät.

Katepal-mallisto

Classic KL on perinteinen yksivärinen kattolaatta, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

Jazzyn väritys on sekoitus sävytettyä sirotetta ja mustaa. Väreinä löytyy punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja kupari.

Foxyn ulkonäkö on perinteinen ja kaunis punaisena, ruskeana, tummanharmaana ja mustana.

Ambient on kuin pärekatto kuparinruskeana, ruskeana tai harmaana.

Rockyn persoonallinen leikkaus- ja ladontatapa sekä kiviaineksen mattapintainen sävytys tarjoavat katollesi uudenlaista moni-ilmeisyyttä, värit: graniitinpunainen, käpy, mahonki, terrakotta, satamansininen, ruskea.

Katrilli on perinteinen muuten paitsi väritykseltään. Värit ovat ruskanpunainen, sammaleenvihreä, kaarnanruskea, aavikonruskea, sininen ja kivenharmaa.

3T uusin tulokas on selkeälinjainen ja klassinen laattamalli väreinä musta, punainen ja ruskea.

TopTite 6° on kehitetty omatoimisen rakentajan käyttöön. Itseliimautuvina tuotteina ne eivät vaadi erikoistyövälineitä eikä -laitteita. Kermien pitkittäissaumoissa on valmiina itseliimautuvat reunat ja jatkossaumat liimataan, värit: punainen, vihreä, ruskea, harmaa ja musta.

TopTite 3° on uudis- ja korjausrakentajalle. Värit ovat musta, punainen ja ruskea.

Pintari-kolmiorimakatteessa silmä lepää. Pintarissa yhdistyvät perinteisen katon kauneus ja tämän päivän vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne, väreinä punainen, musta, harmaa, ruskea ja vihreä.

Classic KL
Classic KL
JAzzy
JAzzy
Foxy
Foxy
Ambient
Ambient
Rocky
Rocky
Katrilli
Katrilli
3T
3T
TopTite 6
TopTite 6
TopTite 3
TopTite 3
Pintari
Pintari
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20169_47364.jpg
Paras peltikaton kiinnitys
Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.
20187_53868.jpg
Rappaa sisäseinät
Värillinen sisärappaus on vaihtoehto, kun sisustuksessa halutaan käyttää elävöittävää pintakuviota yhdistettynä värien tuomiin mahdollisuuksiin. webervetonit AK ja AH Antiikkilastit tuovat luonnonvalkoisen ilmeen esimerkiksi palomuureille tai takoille. webervetonit 430 Hiertopinnoitteella tai 431 Piirtopinnoitteella saadaan värillisen rappauspinnan ilme kuivien ja kosteiden tilojen seinäpintoihin.Julkisivujen pinnoittamiseen käytettävä webervetonit SilcoPinnoite soveltuu myös sisärappaukseen.Lopullinen pinta voi olla ruisku-, harja-, hierto- tai piirtopinta tuotteesta ja työtavasta riippuen. Käytettävissä on yli 200 värisävyä.
20209_66527.jpg
Muista nämä, kun keittiöremontti tulee ajankohtaiseksi
Uusi keittiö on pitkäikäinen investointi, sillä suomalaiskotien keittiöt uusitaan keskimäärin yli 15 vuoden välein. Koska harvalle meistä kodin keittiöremontti on arkipäivää, keittiön hankinnassa kannattaa kääntyä hyvissä ajoin asiantuntevan ammattilaisen puoleen. Lue Powerin keittiösuunnittelija Katja Grönros-Seppäsen vinkit, kuinka voit tehdä uuden unelmakeittiösi hankinnasta helppoa ja budjettisi mukaista.
20214_69854.jpg
Haaveiletko uudesta keittiöstä? Osallistu ilmaiseen Unelmien keittiö -webinaariin!
Haaveiletko uudesta keittiöstä, mutta et tiedä mistä aloittaisit. Olet päivittämässä vanhaa keittiötä, rakentamassa uutta tai kiinnostunut keittiösuunnittelusta, osallistu Unelmien keittiö -webinaariin.Webinaarissa ammattilaiset jakavat vinkkinsä maailman parhaan keittiön suunnitteluun. Sinulla ei tarvitse olla kuin yksi idea tai väri, jonka haluat keittiöösi – ammattilaiset auttavat sinua suunnittelemaan loput. Unelmien keittiö -webinaarissa kuulet ideoita keittiön suunnitteluun, sisustukseen sekä vinkkejä kodinkoneiden ja hanojen valintaan.Unelmien keittiö -webinaari järjestetään torstaina 22.4.2021 klo 18.00–19.00. Webinaari on kaikille maksuton – ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumisen yhteydessä pääset jättämään kysymyksiä ennakkoon illan asiantuntijoille. Poimimme niistä parhaimmat, joihin vastataan illan aikana.Webinaarista tulee myös tallenne Rakentaja.fi:n sivuille. Jos et pääse katsomaan livelähetystä, ilmoittaudu silti mukaan, niin saat ensimmäisten joukossa tietää, kun tallenne julkaistaan katsottavaksi.Ilmoittaudu tästä!
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Mahdollisten työmaapoikkeamien käsittely
Toimenpiteet:Kaikista työnkulun tai lopputuloksen kannalta oleellisista urakoitsijoiden poikkeamista suunnitelmista, aikatauluista tai hyvästä rakennustavasta, joista ei ole kirjallisesti sovittu etukäteen, reklamoidaan kirjallisesti viikon sisällä tapahtuman huomaamisesta.Vastuuhenkilöt:ValvojaDokumentit:ReklamaatiokirjeetHyväksyntä:Projektipäällikkö
201711_50820.jpg
Kandidaatintie, Kauniainen
Näyttävän, vuonna 1984 rakennetun Eurohouse-talon täydellinen kattoremontti kuukaudessaKATTOJEN KUNKKU 2018 -REMONTTIKOHDETOTEUTUS /Suomen KattoCenter OyKauniaisissa on useitakin hienoja rakennuksia, mutta harva herättää yhtä paljon huomiota kuin tämä rehevässä puistomaisessa ympäristössä sijaitseva valkotiilinen ja jykeväkattoinen Eurohouse-talo. Se saa kiittää viehätyksestään paljon monimuotoista kattoaan.Kattoremontti tuli ajankohtaiseksi, kun seniori-ikään ehtinyt omistajapariskunta Riitta ja Christian alkoivat huolestua alkuperäisen betonitiilikatteen kunnosta. Christian väsyi myös kiipeilemään vuosittain puhdistamaan monimuotoisen katon rännejä syksyn lehdistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton