• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut Hyvinkäällä -tapahtuman korttelitalosta arkkitehtuurikilpailu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 31.01.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Hyvinkään kaupunki järjestää Hyvinkäällä vuonna 2013 pidettävien Asuntomessujen korttelitalon suunnittelusta yleisen arkkitehtuurikilpailun.

– Korttelitalosta tulee näyttävä ja vetovoimainen keskusrakennus alueelle. Se toimii messujen ajan toimistona ja myöhemmin päiväkotina ja alueen asukkaiden yhteisenä tilana, palkintolautakunnan puheenjohtaja, Hyvinkään kaupunginarkkitehti Martti Salonen kertoo.

Kilpailun tarkoituksena on löytää korttelitalolle toiminnallisesti ja arkkitehtonisesti korkeatasoinen ja to-teuttamiskelpoinen ratkaisu sekä saada uusia ajatuksia tämän hetken päiväkotisuunnitteluun.

– Arkkitehtuurikilpailut ovat aina olleet luonteva osa Asuntomessujen toimintaa, jonka tavoitteena on kokeilu ja kehittäminen. Toivomme näkevämme mahdollisimman laajan joukon erityyppisiä, tulevaisuuteen suuntaavia kilpailuehdotuksia, pohtii Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Kilpailu alkaa 25.1. ja päättyy 1.4.2011. Kilpailussa jaetaan palkintoina ja lunastuksina yhteensä 66 000 eu-roa. Ensimmäinen palkinto on 24 000 euroa, toinen 18 000 euroa ja kolmas 12 000 euroa. Lisäksi jaetaan kaksi lunastusta suuruudeltaan 6 000 euroa.

Hyvinkään asuntomessualue Kravunharju sijoittuu kaupunkikeskustan eteläosan kumpuilevaan harjumaastoon ja lähes koskemattomaan luontoon. Korkean sijaintinsa vuoksi alueelta avautuu poikkeuksellisen hieno näkymä ympäröivään maastoon.

Asuntomessualueesta rakennetaan ekologisesti kestävä, asumisen ja asuntosuunnittelun uusia innovatiivisia konsepteja hyödyntävä asuinalue, joka vahvistaa Hyvinkään kaupungin asemaa asumisen mallipaikkakuntana ja asumisratkaisujen edelläkävijänä metropolialueella.

Matkaa messualueelta keskustan palveluihin kertyy noin 3,5 kilometriä ja Helsinki–Tampere-moottoritielle 5 kilometriä. Messualueelle toteutetaan runsaat 30 omakotitaloa, yhtiömuotoisia pientaloja sekä mahdollisesti myös kerrostaloja. Tontit tulevat jakoon huhtikuussa 2011.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20122_29397.jpg
Perustusten veden- ja radoneristämisjärjestelmä
Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilman.
201511_44829.jpg
Tehokas lämpöpumppu ilman porakaivoa!
Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
202211_80177.jpg
Suunnittele energiatehokas puurunkoinen pientalo
Talon rakentamisessa keskeistä on hyvä energiatehokkuus. Tähän voidaan parhaiten vaikuttaa suunnittelemalla tiivis ja hyvin lämpöä eristävä ulkovaippa. Lämmöneristyksessä tulisikin panostaa laadukkaisiin ja tehokkaisiin eristysratkaisuihin, jotta saavutetaan vähän kuluttava, ympäristöystävällinen ja pitkäikäinen rakennus. Energiatehokkaan puutalon rakentamiseen on nyt saatavilla uusi suunnitteluohje, joka auttaa vähän kuluttavan rakennuksen suunnittelussa.
202111_73758.jpg
20 vuotta vanhan ilmanvaihtokoneen uusiminen - miksi ja miten se tehtiin?
Nykyisin lähes kaikki asuinrakennukset varustetaan lämmöntalteenottavalla koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla. Tämä rakennustapa alkoi yleistyä 1990-luvulla, kunnes 2000-luvun alussa siitä tuli käytännössä pakollinen uudisrakentamisessa. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on edelleenkin paras tapa varmistaa terveellinen, toimiva ja energiaa säästävä ilmanvaihto. Mutta miksi moniin asuntoihin sitten vaihdetaan uusia ilmanvaihtokoneita vanhojen tilalle?
201210_32691.jpg
Huippuunsa menevää energiatekniikkaa
Vallox-ilmanvaihtokoneiden laatu näkyy lukuisissa energiaa säästävissä yksityiskohdissa:Maalämmön hyödyntäminen; suora kytkentä vesikiertoiseen lattialämmitykseen; kehittynyt lämmöntalteenottotekniikka; energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet; älykäs, digitaalinen ja tarpeenmukainen Digit SED -ohjausautomatiikka.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton