• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessujen 50 000 kävijän raja rikkoutui

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.07.2009
20097_17782.jpg

Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Kari Salmi sekä Valkeakosken asuntomessujen projektipäällikkö Arto Vuorijärvi olivat messuportilla vastaanottamassa 50 000. messukävijän. Minna Turunen, Joni Räsänen sekä lapset Paavo Laakso ja Joonatan Räsänen ja Bond-koira yllättyivät iloisesti saapuessaan asuntomessuille.

Valkeakosken asuntomessujen 50 000. kävijä kukitettiin messuportilla 21. heinäkuuta. Kotkasta asuntomessuille puolenpäivän aikaan saapunut nelihenkinen perhe, vanhemmat Minna Turunen ja Joni Räsänen sekä 12-vuotias Paavo Laakso ja pian vuoden vanha Joonatan Räsänen, vierailivat messuilla yhdessä ensimmäistä kertaa. Perhe yllättyi iloisesti, kun heitä vastassa oli Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Kari Salmi sekä Valkeakosken asuntomessujen projektipäällikkö Arto Vuorijärvi kukkien sekä kesäisen yllätyspaketin kanssa. Paketissa oli ilmaiset sisäänpääsyt messuille, ruokaliput, messuluettelot sekä patakinnassetti kesän grillijuhliin.

Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista

Perhe suunnitteli aloittavansa messukäyntinsä viemällä 5-vuotiaan Bond-koiran Haukkulaan ja jatkamalla sieltä perinnetaloihin. Minna Turunen kertoi, että messutarjontaan on tutustuttu etukäteen Dekon sisustusluettelosta ja erityisesti talojen sisustukset kiinnostavat. – Minä katselen enemmän sisustusratkaisuja ja rakennusalalla oleva Joni tutustuu enemmän taloihin.

Messualue suunniteltu kävijöiden ehdoilla

Messukävijöitä palvellaan Lintulan messualueella monipuolisesti. Noin 25 hehtaarin kokoinen väljä messualue on antanut hyvät mahdollisuudet kävijälähtöiselle messupalveluiden suunnittelulle.

- Rakentaja-, sisustus- ja Bauhaus- hallit sekä messuravintola on sijoitettu alueen keskelle, jolloin messukävijöiden on helppo tulla halleihin joka puolelta messualuetta. Ulkonäyttelyalueet, kahvilat, jäätelö- ja pikaruokakioskit sekä wc:t on puolestaan hajautettu ympäri aluetta, projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Valkeakosken kaupungilta kertoo.

Messukävijöitä palvelevat myös muun muassa ensiapu sekä infopiste, jossa messuoppaat vastaavat kävijöiden kysymyksiin ja neuvovat alueella liikkumisessa. Lisäksi messukävijät voivat hypätä messualuetta kiertävien maksuttomien nonstop-messujunien kyytiin.

Koiraparkkiin messukävijöiden on mahdollista jättää koiransa hoitoon korvausta vastaan messuvierailun ajaksi. Valkeakoski-osastolla voi tutustua kaupunkiin ja sen tarjoamiin asumis- ja koulutusmahdollisuuksiin, matkailukohteisiin ja tapahtumiin.

- Messukävijät voivat myös hakea vinkkejä maksuttomilta rakennus-, energia- ja pihaklinikoilta, jotka sijaitsevat rakentajahallissa. Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n rakennusklinikalla asiantuntijat antavat neuvoja omakotitalon rakentamisessa. Maanantaisin kello 11.30 klinikalla on myös tietoiskuja ajankohtaisista aiheista. Motivan organisoimalla energiaklinikalla saa rakentamiseen ja asumiseen liittyvää energianeuvontaa. Viherympäristöliitto ry:n, Viheraluerakentajat ry:n ja Viheraluesuunnittelijat ry:n hoitamalla pihaklinikalla autetaan messuvieraita pihan suunnittelussa. Messuilla on lisäksi Suunnittelutoimisto Innanin maksullinen sisustussuunnitteluklinikka, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen kertoo.

Messuravintolan viereen sijoittuu työnäytösalue, jossa Puuinfo järjestää terassin rakentamistyönäytöksiä keskiviikkoisin ja lauantaisin. Samalla paikalla keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 14-15 Omakotiliiton Hämeen piirin omakotitalkkarit opastavat lapsia linnunpönttöjen rakentamisessa.

- Olemme ottaneet lapsiperheet muutoinkin messupalveluissa erityishuomioon. Muksulassa on valvottua lastenhoitoa sekä vauvojen hoitotila. Puuhaa lapsille tarjoavat monipuolinen kotieläinpiha, Taikatilukset-taidepuisto, toimintapuisto Panna-jalkapalloareenoineen sekä Pikkutaitaja-talo, jossa lapset voivat itse kokeilla oikeaa kaivuria, maalata, muurata tai vaikkapa suunnitella tulevaisuuden messutaloa, Arto Vuorijärvi kertoo.

Asuntomessut Valkeakoskella ovat avoinna päivittäin kello 10-18 aina elokuun 9. päivään asti. Messuilla on näytteillä 36 omakotitaloa, kaksi rivitalokohdetta, peruskorjausrakentamista esittelevä kohde sekä maksullisena oheiskohteena kuvanveistäjä Emil Wikströmin (1864–1942) taiteilijakoti ja ateljee Visavuori.

Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20221_76621.jpg
Kotimaisten linjalattiakaivojen valikoima laajenee - mukana on musta uutuus
Suuren suosion saavuttaneiden Vieser-linjalattiakaivojen mallisto laajenee vuoden alkajaisiksi. Tyylikkään eleettömien rosterikansien kokovalikoima kasvaa, ja samalla markkinoille tuodaan kannesta myös uusi mattamusta versio, joka on upea vastinpari esimerkiksi trendikkään mustille suihkukokonaisuuksille.
20224_77694.jpg
Huomio nämä asiat, kun asioit kiertävän remonttimyyjän kanssa
Etenkin erilaisten remontti- ja korjauspalveluiden kotimyyntiä koskevien kuluttajailmoitusten määrä on kasvanut viime vuosina.
Lapset lattialla
Lattialämmitys ja -viilennys
Lattialämmitys lisää asumismukavuutta. Jalat, jotka aistivat vedon ja viileyden, pysyvät lämpiminä. Lattialämmitys on välttämätön kivilattioille ja pesutiloihin, mutta se on ihanteellinen valinta muihinkin pintamateriaali- ja rakenneratkaisuihin. Myös sisustaminen helpottuu, kun seinillä ei ole putkia eikä pattereita.Yli 90 % pientalorakentajista päätyy lämmönjaossaan vesikiertoiseen lattialämmitykseen.
20181_51442.jpg
Rapatun julkisivun huolto ja kunnossapito
Rappauksen kulumista ja korjaustarvetta ei tarvitse arvioida vuosittain, sillä rappaus on pitkäikäinen kestäen vuosikymmeniä ilman uudelleen pinnoitusta tai merkittäviä huoltotoimenpiteitä. Ensimmäisen uusintapinnoituksen syynä voi olla vain tarve kirkastaa vanhaa, patinoitunutta väripintaa tai halu vaihtaa talolle kokonaan uusi värisävy tai pinnan struktuuri.
1874_629265302_2011111112018.jpg
"Kaupungin oikealle laidalle"
… voisi perheen äiti todeta. Äidin unelmana oli palata lapsuuden maisemiin. Kun vielä sopiva tonttikin löytyi, paluu äidin lapsuuden kaupunginosaan on kohta totta. Tulevan kodin paikka on lähellä koulua, päiväkotia sekä isovanhempia. Lisäksi matka keskustaan, lähikauppaan ja vanhempien työpaikoille on lyhyt.Perheellä on asunut kaksikerrosratkaisutalossa ja todennut sen heille sopimattomaksi. Siispä lähdettiin liikkeelle yksikerrosratkaisusta. Sen on todettu olevan käytännön kannalta parempi mm. siivouksen ja talon toimivuuden kannalta. Lisäksi perheen aikuiset totesivat portaiden vievän pinta-alaa molemmista kerroksista.Kastelli-talomalliston talo valikoitui kokemuksen kautta. Aiemmin oli rakennutettu Kastelli-talo. Talo oli muuten toimiva, kerroksia vaan oli liikaa. Talopaketin tilaus, toimitus ja pystytys sujuivat ongelmitta; kun kerran kaikki toimi, miksi vaihtaa riskien pelossa toiseen talotoimittajaan?
201910_60523.jpg
Kirjavinkkejä viherpeukaloille
Kokosimme kolme kirjavinkkiä kotipuutarhureiden syksyn piristykseksi. Lue, inspiroidu ja ravitse uusien puutarhaunelmien syntyä nyt, niin pääset heti kevään tullen toteuttamaan talven aikana valmiiksi hioutuneet puutarhasuunnitelmat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton