• Etusivu
  • Rakentaminen

Asunnon hallinnan luovutus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.01.2009
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Asunnon hallinnan luovutus on tapahduttava kohtuullisessa ajassa kaupanteosta, elleivät myyjä ja ostaja ole toisin sopineet. Myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettu, ellei asiassa ole toisin sovittu. Ostajalla on puolestaan oikeus saada kauppahinnan suoritusta vastaan osakekirjat ja muut hallintaan oikeuttavat asiakirjat.

Asunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.

Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20122_29495.jpg
Saneerauskohteiden varaajat sopivat ahtaisiin koloihin
Energian tuottaminen ja käyttö ovat nousseet ihmisten arkeen vaikuttavaksi ilmiöksi. Kaikki meistä tekevät energiaratkaisuja – lämmitys on yksi suurimmista energiaratkaisuistamme. Energiaa on siis paitsi tuotettava, myös käytettävä järkevästi. Lämmitysjärjestelmämme pyrkii luomaan mukavuutta energiatehokkaasti. Energiatehokkuutta ja käytettävyyttä voidaan luoda mm. yhdistelemällä erilaisia lämmitysmuotoja ns. hybridilämmitykseksi. Useimmiten hybridilämmitys perustuu lämmön varaamiseen ja lämmön tarpeenmukaiseen jakeluun varaajasta.Hybridilämmitys voidaan luoda saneeraus- tai uudiskohteeseen. Saneerauskohteessa on usein toimintakuntoinen öljy- tai puukattila, josta ei ehkä haluta täysin luopua. Energiakulujen pienentämiseksi - tai mukavuussyistä järjestelmää on kuitenkin täydennettävä. Täydentämisen onnistuu parhaimmillaan varaajan muokkauksella (esim. aurinkolämmityksen kytkeminen olemassa olevaan varaajaan). Usein järjestelmään lisätään varaaja, johon voidaan kytkeä sekä olemassa oleva että uusi lämmönlähde (esim. maalämpö- ja öljylämmitys).
20129_32102.jpg
Hyödynnä nopean ostajan SyysEdut!
Tee talo- tai huvilakauppa 15.9.-31.10.2012 välisenä aikana ja hyödynnä tuhansien eurojen arvoiset SyysEdut! Kymmenissä talo- ja huvilanäytöksissä näet runsaasti erilaisia talo- ja huvilamalleja ja voit vakuuttua omin silmin Kastelli-rakentamisen laadusta ja pohjaratkaisujen toimivuudesta!Katso tämän viikonlopun tapahtumat täältä
20083_9834.jpg
Tuloilman jälkilämmitys
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
20208_66159.jpg
Säästä korjauskuluissa ja käytä monitoimista eristettä
Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista. SItten koitti lämmin kesäkuinen torstaiaamu rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusittiin laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannettiin salaojien toimintaa.
20233_81068.jpg
Delegoi sähkön säästäminen omalle kodillesi
Tiesitkö, että uusista omakotitaloista yli 80 % lämpenee erityyppisillä lämpöpumpuilla? Näistä maalämpöpumppuja on peräti 50 % ja poistoilmalämpöpumppuja 22 %. Fiksu energiaratkaisu kiinnostaa rakentajia ja Kastelli-talot Oy haluaa olla vahvasti mukana tässä muutoksessa. Kastelli on tuonut hiljattain markkinoille uuden Kastelli Energiafiksu -tuotepaketin, jonka turvin jokainen Kastelli-kodin omistaja pääsee iloitsemaan tulevaisuuden älykkäistä ratkaisuista jo nyt. Aurinkosähkö yhdistettynä muuhun fiksusti suunniteltuun lämmitys- ja sähköjärjestelmään on yksi parhaista sijoituksista, mitä jokainen voi tehdä, niin taloutensa kuin ympäristönkin kannalta.
20213_69415.jpg
Sähköistys mukavuustasolle myös loma-asunnossa
Vapaa-ajan asuminen on muuttunut viime vuosina ainakin loma-asuntojen sijainnin ja varustelutason osalta. Nykyään halutaan vapaa-ajan asunnot lähelle vaikkapa laskettelurinteitä tai golfkenttiä. Myös etätyöskentely on siirtynyt mökeille Ja kaiken tasoiset mökit tekevätkin nyt kauppansa juuri etätyöskentelytarkoituksiin. Iso osa mökeistä kaipaa kuitenkin pientä päivitystä, ennen kuin ne soveltuvat etätyöskentelyyn.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton