• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA 2012

Rakentajan toimitus
Päivitetty 15.02.2013
20112_24194.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 10.-12.2.2012

Helmikuiset Asta Rakentaja 2012 -messut lupaavat jälleen kodin remontoijille ja rakentajille kattavan paketin alan ammattilaisten rakentavaa tietotaitoa ja tuotetietoutta sekä mahdollisuuden tutustua alan palveluntarjoajiin. Hae lisäpotkua rakennus- ja remonttihankkeeseesi Asta Rakentaja -messuilta!

Tulosta Kirjakuponki tästä...

Rakentava tietopaketti

Messut tarjoavat ratkaisuja ja ideoita oman kodin rakentajalle ja remontoijalle niin rakennusprojektin suunnittelu- kuin rakennusvaiheessakin. Messuviikonvaihteen aikana selvität mutkattomasti suunnitelmiesi realistiset kustannusarviot, vertailet rakentamisen osa-alueiden palvelutarjontaa ja tutustut alaan liittyviin yrityksiin ja yhteisöihin. Asta Rakentaja -messuilla voit rauhassa miettiä vaihtoehtoja uudeksi kotikunnaksesi, pohtia unelmakotisi kerroslukua tai selvittää rakennuslupakäytäntöjä oman- tai vuokratontin osalta. Samalla selvität omiin rakennus- ja remontointitarpeisiisi parhaiten soveltuvat rakennusmateriaalit ja työvälineet, tutustut kätevästi muun muassa lämmitysjärjestelmävaihtoehtoihin ja saat tietoa monipuolisesta kodin sisäpintojen materiaalivalikoimasta.

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Pintaremontilla pisteet kotiin

Jo kodin pintojenkin päivittäminen tuo kotiinsi uuden ilmeen. Olipa ajatuksissasi sitten koko huushollin kattava pintaremontti, lattiapintojen uudistaminen tai maalitelaan tarttuminen, uudet materiaalit, kuosit ja sävyt piristävät arkisia kodinaskereita. Asta Rakentaja -messuilla on esillä materiaalivaihtoehtoja moneen makuun. Laattaa, lasia, paneelia vaiko boordia? Entä päätyäkö parkettiin vai laminaattiin? Sinä päätät! Messuilta löytyy paljon käytännönläheisiä vinkkejä ja idearikkaita alan ammattilaisia - poimi suosikki-ideat omaan kotiin ja tartu tuumasta toimeen. Olittepa sitten kaavailleet tee-se-itse-henkilön rakennusprojektia tai talopakettia, kysellä Asta Rakentajan asiantuntijoilta saattaa kysellä, millainen huonejärjestys toimii, kuinka syntyy kätevä keittiö, mikä laudepuu varmistaa makeat löylyt, mihin ilmansuuntaan terassi kannattaa sijoittaa tai mitä maa-aineksia, kivetyksiä sekä ulkovalaisimia on tarjolla.

Tuotetalossa ollaan energiatehokkaina

Puusuutarit ry:n toteuttamassa 50 neliömetrin kokoisessa Tuotetalossa on mahdollisuus punnita aidossa miljöössä erilaisia rakennustarvikevalmistajien energiatehokkaita rakenneratkaisuja. Tuotetalossa on esillä myös sisustuspintamateriaaleja sekä julkisivumateriaaleja. Talon rakentaa ryhmä alan opiskelijoita, jotka toimivat talon esittelijöinä koko messuviikonvaihteen ajan.

201111_28691.jpg

Kuka koolaa ja kuka vasaroi?

Paikalla on runsaasti vahvaa tietotaitoa, sillä messuosastot, työnäytökset, tietoiskut ja seminaarit olivat täynnä vinkkejä ja ohjeita, jotka auttavat ryhtymään tuumasta toiseen.

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20152_42390.jpg
Mitä pitää ottaa huomioon tiilipiippua muurattaessa?
Ennen kuin savupiippua päästään muuraamaan, on tehtävä ja hyväksytettävä selkeät suunnitelmat kokonaisuudesta. Muuratut tulisijat sekä savuhormit on rakennettava viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Ympäristöministeriön asetus (745/2017) määrittelee, miten savupiippujen rakenteet tulee tehdä. Kyseinen asetus on astunut voimaan 1.1.2018. Uusia ja päivitettyjä ohjeita ja vaihtoehtoisia ratkaisuja asetuksen 6 § suomissa puitteissa on tuotu esille Suomen Tiiliteollisuusliiton julkaisemassa Muuratut savupiiput infoesitteessä sekä RIL 245-2020 - Pienet savupiiput ohjekirjassa.Tiilipiipun etuina ovat muun muassa hyvä lämmönvarauskyky, sillä massiivinen hormisto luovuttaa varaavan tulisijan lailla lämpöä vielä pitkään. Lisäksi tiilestä valmistettu savupiippu on paloturvallinen ja siihen on helposti tehtävissä tulisijojen vaatima määrä hormeja.
20115_25991.jpg
Mitä nyt pitäisi tehdä?
Kysymys:Hei! Naapuri tontille rakennettiin viime vuonna talo ja autotalli. Nyt huomasimme, että naapurin autotalli on puoliksi meidän tontilla. He ovat rakennusvaiheessa katsoneet väärää rajapyykkiä. Aloimme suunnitella omaa autotallia ja se ei nyt mahdukaan suunnitellulle paikalle. Miten tällaisissa tapauksissa yleensä menetellään? Voimmeko vaatia esim. rakennuksen siirtoa/purkua pois meidän tontilta?
20146_40002.jpg
Ilmanvaihtokoulu: Osa 5: Ok-talon ilmanvaihtoremontti
Ihminen viettää jopa 90 % ajastaan sisätiloissa ja hengittää vuorokaudessa n. 18 000 litraa ilmaa. Ei siis ole samantekevää, millaista sisäilma on. Kun aamulla lehdenhakureissun jälkeen kävelee suoraan makuuhuoneeseen, nenä kertoo armotta, onko makuuhuoneen ilmanvaihto ollut yön aikana riittävää. Tunkkaisen ilman tuuletus ikkunaa avaamalla on silloin jo myöhäistä. Raitista ilmaa pitää tuoda makuhuoneisiin läpi yön. Kotiin tultaessa vastaan tuleva tunkkainen haju kertoo niin ikään liian pienestä ilmanvaihdosta.On myös äärimmäisen tärkeää, ettäpesutilat kuivuvatnopeasti käytön jälkeen. Mikäli ilmanvaihto ei toimi kunnolla, pesuhuoneen lattialämmityksen lattialta höyrystämä vesi jää muhimaan seinä- ja kattorakenteisiin.
20072_3670.jpg
Terca -julkisivutiilet
Tiilestä on muurattu taloja jo vuosituhansien ajan. Aikojen kuluessa tiilenvalmistuksen tekniikka on kehittynyt, mutta kestävä tiili on säilyttänyt alkuperäiset ominaisuutensa ja luonteensa. Tiilen väri- ja pintavalikoima sen sijaan on kasvanut. Tiili on turvallinen materiaali: se ei pala eikä lahoa ja se kestää hyvin sekä kosteus- että lämpötilan vaihteluja. Muuratun julkisivun kauneus säilyy vuosikymmenestä toiseen ja ikääntyessäänkin tiiliseinä patinoituu kauniisti. Tiili sopii julkisivuksi lähes kaikkiin runkovaihtoehtoihin ja se sopeutuu myös muiden julkisivumateriaalien rinnalle osaksi julkisivua.Ilmaston nopea muutos tulee aiheuttamaan rakennusten julkisivuille merkittäviä rasituksia, esim. kosteudesta johtuvia. Poltetusta tiilestä muurattu julkisivu on ominaisuuksiltaan erinomainen ja tulevaisuudessa entistäkin arvostetumpi ratkaisu.
20201_62267.jpg
Vinkit lämpöpumpun hankkijalle - muista nämä kaksi asiaa
Oikean lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeää niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksia tehdessä. Valintaan vaikuttavat asuinpaikka, tontti ja tietenkin itse rakennus. Valinnassa kannattaakin ottaa nämä kaikki huomioon sekä myös tietenkin tulevat säästöt. Kannattaakin tutustua lämpöpumppuihin huolella ja valintaa tehdessä kiinnitä huomiota erityisesti ammattitaitoiseen asennusyritykseen, sillä heidän ammattitaidollaan saadaan lämpöpumppu mitoitettua ja asennettua oikein. Oikea mitoitus ja asennus on yksi tärkeimmistä asioista lämpöpumppua ostettaessa!
201711_51018.jpg
PuuNet-hankkeen kevään koulutuksia Oulussa
PuuNet – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus –hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutuksen kohderyhmää ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, urakoitsijat sekä suunnittelijat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton