• Etusivu
  • Sisustus

Askossa on sisustamisen iloa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.07.2008
20084_10461.jpg

Askossa on kodinsisustajalle laadukas, ajanhenkinen ja kilpailukykyinen mallisto. Kodin eri tiloihin löytyvät kaikki kalusteet sohva- ja ruokailuryhmistä moottorivuoteisiin ja komeroihin. Kokonaisuuksia voi lähteä rakentamaan myös tuoteperheistä. Sisustuksen loppusilauksen voi tehdä Askon valaisimilla, peitteillä, tauluilla ja muilla sisustustuotteilla.

Askon tuoteklassikot

Asko on tehnyt yhteistyötä lukemattomien suomalaisten ja ulkomaalaisten suunnittelijoiden kanssa aina 1930-luvun alusta lähtien. Askossa on ollut talon sisäisiä suunnittelijoita ja samaan aikaan se on työllistänyt myös freelance-suunnittelijoita.

Seuraavassa muutamia poimintoja historian kavalkadista.

20084_10462.jpg

Ilmari Tapiovaaralta muistetaan pinnatuolit Fanett (1955), Mademoiselle (1958) ja Crinolette (1962), sekä monikäyttöinen pikkutuoli Aslak (1958).

Eero Aarnio kohahdutti maailmaa ensimmäisillä lasikuidusta valmistetuilla huonekaluilla, joista ensimmäinen oli Pallotuoli (1963) ja samaa sarjaa jatkoivat V.S.O.P-tuoli (1966), Kanttarelli-pöytä (1968), Pastilli (1968) ja Tomaatti (1972).

Hannele Bonsdorffin Mama-palasohva valittiin Avotakan lukijaäänestyksessä vuoden huonekaluksi vuonna 1998. Mama-sohvan idea on muunneltavuus: sohvaelementtejä on kolmetoista, tyynyjä kolme ja jalkamalleja kaksi, ja näitä yhdistelemällä jokainen saa mieleisensä kokonaisuuden.

Ristomatti Ratian Askolle suunnittelemat suositut ja karun kauniit Saaristo-sarjan puuarkut ovat saaneet jatkoa Palasarjasta (1998). Palasarja organisoi kodin pienesineistön järjestykseen.

20084_10463.jpg

Sohvastudio

Askon sohvastudiossa voit koota itsellesi tilaan sopivan yksilöllisen sohvaratkaisun ja luoda sisustajan näköisen persoonallisen ilmeen. Sohvastudio laskee valitsemillesi paloille kokonaishinnan, ja lopullisen kokoonpanon voi tulostaa.

Esimerkkinä sohvastudiossa Mod. Mod-sohvaperheeseen kuuluu kaksi erilaista järjestelmää: Mod Basic ja Mod Trendi.

Mod-sohvaryhmät valmistetaan aina asiakkaan tilauksesta. Suunnittelemme Mod-sohvasi yksilöllisesti Sinun tarpeidesi pohjalta. Käsinoja ja jalkavalinnalla viimeistelet persoonallisen sohvakokonaisuutesi ulkonäön. Verhoilumateriaali ja väri määräävät sohvasi lopullisen ilmeen. Askon verhoilustudiossa on mittava materiaalivalikoima, josta löydät myös Orient Occidentin, Lauritzons’in, Espen ja Annalan laadukkaat kankaat.

Mod Basic -sohvissa on aina irtonaiset istuin- ja selkätyynyt, mikä mahdollistaa tyynyjen kääntämisen ja päällisten irroittamisen puhdistusta varten. Kätevän kiinnitysmekanismin ansiosta Mod Basic -sohvien modulit on helppo kiinnittää ja irroittaa toisistaan. Osien paikkaa voi vaihdella jälkikäteen tai vaikkapa ostaa sohvaan lisää paloja myöhemmin.

20084_10464.jpg
Sisustus
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
20128_32041.jpg
Korkealaatuista kodin viimeistelyä
Listat ovat monipuolinen sisustuselementti, joita voi hyödyntää monin tavoin eri tilojen sisustusratkaisuissa. Listojen avulla voi peittää materiaalien liitoskohdat, silottaa paksuuserot, piilottaa kodin johdot, suojata seinien ja huonekalujen kulmat sekä viimeistellä tyylikkäästi koko kodin ilmeen.Dione-sisustustuotteiden avulla saat yhdistettyä eri tasoilla olevat lattiamateriaalit, viimeisteltyä kylpyhuoneesi laatoituksen ja järjestettyä kotiteatterisi johdot. Korkealaatuisten Dione-sisustuslistojen monipuolinen materiaali- ja värivalikoima sisältää sopivat tuotteet jokaiseen kotiin.Lue lisää listoilla sisustamisesta
20169_47404.jpg
Vanhan hirsirunkoisen talon yläkerta valmistuu nopealla tahdilla
Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Pihatien ojitus?
Kysymys:Tarkoitus olisi tehdä autokatosta. Nykyinen pihaanajotie tulisi toiseen kohtaan, joka on pienessä rinteessä. Autokatokseen ajattaessa joudutaan ajamaan ojan yli. Kysynkin, että onko tuohon tullut mitään määräyksiä kuinka suuri halkaisijaltaan ojitusputken tulee olla ja tuleeko sen olla muovia vai betonia? Kevytkuorma-autolla ajetaan ylitse. Onko kaupungilta kysyttävä jotkut säädökset tähän vai tekeekö kaupunki siihen itse ylityskohdan? Tuleeko ottaa jotain muuta huomioon? Oja on yläosasta kolme metriä leveä ja joku puolitoista metriä syvä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton