• Etusivu
  • Talo

Altaat kodinhoitohuoneeseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.08.2008
20083_9244.jpg

Seitsikko kodinhoitotasot; L, E ja C

Kodinhoitotila on tärkeä osa kotia, ja elämän arkea. Ei ole siis samantekevää, millainen allas kodinhoitotilaan valitaan. Iso vai pieni, pyöreä vai neliskulmainen, upotettava allas vai täysleveä altaalla varustettu terästaso? Valinnassa kannatta miettiä, mitä askareita kodinhoitotilassa tehdään. Stalan kodinhoitohuoneiden mallistosta löydät varmasti sopivan ratkaisun kotiisi. Malliston isoimmat altaat toimivat kodinhoitohuoneessa loistavasti. Kodinhoitohuoneessa ruostumaton teräs on helppohoitoinen, hygieeninen ja kosteudenkestävä materiaali.

Monitoimiallas P-50-2
Monitoimiallas P-50-2
Pyykkiallas P-59071U tasoon upotettava P-59071S seinäallas
Pyykkiallas P-59071U tasoon upotettava P-59071S seinäallas
TempoPyöreä T-38PT tasoon upotettava
TempoPyöreä T-38PT tasoon upotettava
Neliö P-40PT tasoon upotettava
Neliö P-40PT tasoon upotettava
Tasapohja-allas P-40-T
Tasapohja-allas P-40-T
20083_9251.jpg
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_79664.jpg
Muuttovalmis tilaelementtitalo säästää aikaa, rahaa ja energiaa
Rakentamiseen sisältyy perinteisesti monenlaisia piilokustannuksia, joita on vaikea laskea mukaan kokonaisbudjettiin. Esimerkiksi työmaa-aikainen energiankulutus voi päästä yllättämään rakentajan, mikäli omakotitaloa rakennetaan työmaalla useita kuukausia. Rakennushankkeen venyessä vuokralla-asuminen voi pitkittyä lisäten kustannuksia. Jätemaksuihin, työmaan siivoamiseen ja tavaroiden vastaanottamiseen kuluu paljon arvokasta vapaa-aikaa.
20148_40474.jpg
Rakentamisen eri toteutustapoja
Rakentamisessa on nykyään tarjolla useita eri vaihtoehtoja toteutustavoille. Usein rakennusalaan enemmän perehtyneet päätyvät valitsemaan hartiapankkirakentamisen eli rakentavat talonsa alusta loppuun itse ja niin paljon kuin mahdollista. Muita toteutustapavaihtoehtoja ovat mm. avaimet käteen, jossa nimensä mukaisesti on valittu valmis talopakettiratkaisu sekä urakkapohjainen rakentaminen, joka taas jakautuu oman itsensä sisällä mahdollisiin pienempiin kokonaisuuksiin kuten esimerkiksi kokonaisvastuu-urakointiin, tavoitehintaurakkaan, erikoistyöurakoihin ja niin edelleen.
14_P_24982.jpg
Vältä ilmalämpöpumpun ongelmat
Kovasti suosiotaan kasvattaneiden ilmalämpöpumppujen asennuksissa on ilmennyt ongelmia. Ilmalämpöpumppujen asennus on ammattilaisten työtä, joten laitteiden turvallisuus on varmistettava pätevällä asennuksella. Ilmalämpöpumpun saa asentaa vain siihen oikeutettu kylmälaiteliike. Asennusta ei saa tehdä itse eikä sitä saa teettää epäpätevällä asennusliikkeellä.Ennen asennusta on varmistettava, että asennusliikkeellä on vaadittu kylmälaiteliikkeen pätevyys. Tukes (Turvatekniikan keskus) pitää rekisteriä pätevistä kylmälaiteliikkeistä.Ilmalämpöpumpun asennuksessa tarvittavat mahdolliset sähkötyöt tulee teettää siihen oikeutetulla sähköurakoitsijalla. Kylmälaiteliikkeellä ei välttämättä ole sähköurakointioikeuksia, jolloin sähkötyöt on teetettävä pätevällä sähköurakoitsijalla. Tukes pitää erillistä rekisteriä sähköurakointioikeudet omaavista toiminnanharjoittajista. Ei-ammattilaisen tekemät sähkötyöt voivat johtaa hengenvaaraan.Kylmälaiteliikkeen on annettava ilmalämpöpumpun asennuksesta todistus. Todistuksesta tulee käydä tarkasti ilmi, mitä asennus koskee. Todistuksessa tulee olla myös kylmälaiteliikkeen vastuuhenkilön allekirjoittama vakuutus siitä, että ilmalämpöpumpun asennus on tehty määräysten ja asennusohjeiden mukaisesti.Ilmalämpöpumpun mukana on toimitettava käyttäjälle suomen- ja ruotsinkieliset käyttöohjeet. Käyttöohjeissa selvitetään ne ilmalämpöpumpun käyttöönottoon, käyttöön ja huoltoon liittyvät toimet, jotka käyttäjä saa tehdä itse. Asennusliikkeille tarkoitettuja asennus- ja huolto-ohjeita ei tarvitse toimittaa käyttäjälle.
200611_2029.jpg
Kestosuosikki - rintamamiestalo
Rintamamiestaloa voidaan pitää varsinaisena suomalaisten kestosuosikkina. 1940-luvun puolivälin tienoilla alettiin rakentaa uusia pientaloja, joissa oli yhden hormin ympärille rakennettu Tupa, makuukamari, sali ja eteinen. Yläkerrassa oli käyttöullakko, joka vähitellen muutettiin asuintiloiksi, perhekoon ja sen myötä tilantarpeen kasvaessa.Rintamamiestaloja rakennettiin aina 1960-luvun alkuun asti. lähes 20 vuotta kestäneen rakennusbuuminsa aikana rintamamiestyyppinen talo sai lisää kokoa ja näköäkin. Myös Alvar Aalto suunnitteli oman mallinsa rintamamiestalosta. 1960-luvun aikana talon malli alkoi madaltua ja kaikkia tiloja ei välttämättä enää rakennettu yhden hormin ympärille. Käyttöullakko kuitenkin säilyi vielä.1970-luvulle tultaessa talot lässähtivät totaalisesti. Harjakatto vaihtui tasakattoon eikä yläkerrasta ollut puhettakaan enää. Samaan aikaan rintamamiestalot alkoivat saada kylkeensä elintasosiipiä, joihin rakennettiin sauna- ja peseytymistilat sekä WC. Ajan hengen mukaisesti nämä lisäsiivet olivat joko loivia harjakattoja tai selkeästi tasakattoisia. Tasakattoiset talot eivät kuitenkaan soveltuneet parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisiin olosuhteisiin ja niiden rakentamisesta luovuttiin. Tilalle tulivat täydellistä ääripäätä edustavat, hieman rintamamiestaloakin muistuttavat "käkikellotalot", joiden katto kaltevuus oli 1:1. Tämäkin tyylivaihe jäi varsin lyhyeksi.Vuosituhannen loppupuolella pientalot muuttuivat suuremmiksi ja yksilöllisemmiksi. Jälleen alkoi myös rintamamiestaloja muistuttavia ratkaisuja ilmestyä maisemaan. Tällä kertaa niihin oli kuitenkin hallitusti sijoitettu myös saunaosasto, WC:t ja kodinhoitohuone sekä muut aputilat. Samanaikaisesti etenkin nuoria ensiasunnon ostajia alkoivat kiinnostaa vanhat rintamamiestalot. Niitä alettiin peruskorjata ja osin laajentaakin nykyaikaiset asuinvaatimukset täyttäviksi.Tutustu tästä rintamamiestalojen remontointiin ja todellisiin kohteisiin
20234_81356.jpg
Näin onnistut kantamaan kasan laatikoita kompastumatta
Tunnistatko tilanteen, jossa nostat autosta syliisi pahvilaatikon tai pari, nakkaat auton oven polvella kiinni ja lähdet sokkona kuljettamaan laatikoita sisälle? Niinpä, tilanne on varsin tuttu. Sitten keksit sitoa narun tai peräti kuormaliinan laatikoiden ympärille, hienoa. Käteen pitää tempaista kintaat, ettei kädet nitisty kannettaessa. Kaikkeen tähän on nyt innovaatiokilpailuissakin palkittu ratkaisu, QUICKLOADER® itsekelautuva, kantokahvalla varustettu kuormahihna.
20223_77245.jpg
Suihkun lattiakaivo osana sisustusta - inspiroidu ja löydä oma suosikkisi
Geberitin CleanLine-malliston linjalattiakaivot tarjoavat toimivaa ja ajatonta estetiikkaa sekä monipuolisia mahdollisuuksia yksilöllisten kylpyhuoneratkaisujen toteuttamiseen niin uudis- kuin remonttikohteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton