• Etusivu
  • LVI

AKVAir Smart - Lämpöä ja tyyliä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 18.02.2010
20102_20477.jpg

AKVAir Smart

AKVAir Smart on lämminvesivaraaja (lämmitys + käyttövesi), joka voidaan asentaa edustavaankin tilaan. Varaaja ei tarvitse erillistä teknistä tilaa vaan se voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Varaajan mitat on sovitettu eurooppalaisen standardin mukaisiksi.

AKVAir Smartin tekniset ominaisuudet

Vakiovarusteet
- käyttöveden syöttösekoitusventtiili
- nelitieventtiili
- tyhjennysventtiili
- kiinnittimet erilliselle etupaneelille
- punainen oven värilista

Lisävarusteet
- sähkövastus 4,5 kW tai 7,5kW
- Laddomat 21-60 latauspumppu
- Laddomat 11-30 latauspumppu
- CBJ lämmönsäätölaite
- ERA lämmönsäätölaite
- Kuumakaasukierukka aurinkokierukan sijaan
- Smart 500 aurinko ja kuumakaasu samassa varaajassa
- Oven värilista saatavilla seuraavin värein:
• Valkoinen
• Grafiitin harmaa

Yhteet
1. Lämmönlähde tulo
2. Lämmönlähde meno
3. Sähkövastus (lisävaruste)
4. Käyttöveden syöttösekoitusventtiili
5. Aurinkokierukka
6. Lämmitysverkosto paluu
7. Lämmitysverkosto meno
8. Ilmaus
Pohjassa:
9. Tyhjennys / Vapaakierron paluu kattilaan

AKVAir Smart 240 on tilavuudeltaaan 240 l, kooltaan 600mm x 600 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli. AKVAir Smart 500:n tilavuus on 500 l, koko 750 mm x 750 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli.
AKVAir Smart 240 on tilavuudeltaaan 240 l, kooltaan 600mm x 600 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli. AKVAir Smart 500:n tilavuus on 500 l, koko 750 mm x 750 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli.
Varaajan energia saadaan auringosta. Lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde.
Varaajan energia saadaan auringosta. Lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde.
Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.
Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.
Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan.
Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan.
Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20093_15326.jpg
Katon vaihto kannattaa
Katto on talosi suoja. Sen toimivuus on mitä tärkein koko talon toiminnallisuutta ajatellen. Katto joutuu vuosien kuluessa alttiiksi sään vaihteluille ja vähitellen tulee aika arvioida kattoremontin tarve. Katto on myös talon viides julkisivu, joka vaikuttaa oleellisesti koko talon ulkoasuun. Katon uusimisella voi kohentaa oleellisesti talosi ilmettä ja samalla nostaa sen arvoa.Kattotiiliä on asennettu katoille tuhansien vuosien ajan. Ja hyvällä syyllä. Kattotiili toimii ja kestää pitkään. Eikö sinunkin kotisi olekin aidon betoni- tai savitiilikaton arvoinen? On tietysti ja tiilikatto sopii jokaiseen taloon.Lisätietoa tiilikatteesta...
20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20217_71486.jpg
Suomen ensimmäinen älykylä on suunnitteilla Mynämäelle
Muuttaisitko älykylään? Varsinais-Suomen Mynämäelle nousevan kylän asukkaan ei tarvitse olla Mensan jäsen, vaan haluta asumiselta ja rakentamiselta digitalisuutta, ekologisuutta ja yhteisöllisyyttä. Jos hankkeen takana oleva Arctic Smart Village Oy ja Mynämäen kunta onnistuvat suunnitelmissaan, älykylän rakennuksia alkaa nousta keväällä 2022. Selvitimme, mistä on kyse.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton