Saumattomat ja tiiviit rakenteet säästävät energiaa

Tiivis talo pitää lattianrajan lämpimänä

Kastelli on myös energia-asioissa edelläkävijä alallaan. Laadustaan ja lämpimyydestään kiitelty Kastelli-talo rakennetaan saumattomaksi ja tiiviiksi. Pitkäkestoiset tutkimukset mm VTT:n kanssa todistavat, että vuodet eivät heikennä Kastellin energiatehokkuutta ja tiiveyttä. Tutustu Kastellin rakenteisiin ja totea miksi kallista energiaa ei pääse karkaamaan rakenteiden läpi ja lämmityskulut pysyvät pieninä.

Tiiviit rakenteet pitävät talon lämpimänä.Tiiviit rakenteet pitävät talon lämpimänä.

Saumaton höyrynsulku on tärkeä tiiviystekijä

1. Saumaton ja ehjänänä pysyvä ilmansulku
Kastelli-talon ilmansulku, SFS-leimattu höyrynsulkumuovi ulottuu seinissä ja katossa yhtenäisenä ympäri talon. Turvallisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku myös säilyy ehjänä; ripustusruuvit yms. eivät vahingoita sitä. Hyvä ja pysyvä tiiviys on todellisen energiatehokkuuden keskeisin perusta – asumismukavuutta, energiansäästöä, rakenteiden säilyvyyttä.

2. Yläpohjan ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku jatkuu saumattomana kattoon. Eristeiden kerrok-sellisuus estää kylmäsillat – lämmönsäästöä ja asumismukavuutta.

3. Ulkoseinän kaksoisrunko
Kaksoisrungon ansiosta runkotolpat eivät ulotu seinän sisäpintaan,jolloin ulkoseinä on ainutlaatuisen lämmin. Kaksoisrungon ansiosta ulkoseinän ilmansulku jatkuu saumattomasti myös 2-kerrostalojen välipohjan kohdalla – energiansäästöä ja asumismukavuutta.

4. Tiivis tuulensuoja ylös asti
Kastellin tuulensuoja on tiivis kipsilevy, joka suojaa myös seinän ja yläpohjan liittymäkohtaa ja yläpohjan eristeitä – energiansäästöä.

5. Tuuletusraot
Hyvät tuuletusraot katossa ja seinissä takaavat rakenteiden toimivuuden – pitkäikäisyyttä.
6. Väliseinien äänieristys
Kastelli-talossa äänen kulkeutuminen huoneesta toiseen estetään pysyvästi ”upottamalla” väliseinä ulkoseinään. Väliseinä asennetaan ulkoseinän runkoon ennen ulkoseinän sisäpuolen levytyksiä. Näin äänirakoja ei jää eikä synny myöhemminkään – asumismukavuutta, yksityisyyttä ja nukkumarauhaa.

7. Vedottomat pistorasiat
Ainutlaatuisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku säilyy ehyenä pistorasioidenkin kohdalla – vedotonta mukavuutta ja rakenteiden turvaa.

8. Listoille naulausalustat
Seinien vaakakoolausten paikat on suunniteltu siten, että ne toimivat samalla katto- ja jalkalistojen kiinnitysalustoina – tekemisen helppoutta ja viimeisteltyä lopputulosta.

9. Lattian ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku ulottuu riittävästi lattiaeristeiden alle ja puristuu pitävästi eristeiden väliin. Myöskin seinän vieriltä lämmin lattia on vankkaa ja kestävää teräsbetonia – vedotonta mukavuutta ja rakenteiden kestävyyttä.

10. Kostean tilan seinä
Kostean tilan seinät tehdään noudattaen sertifioituja rakenteita ja järjestelmiä – rakenteiden kestävyyttä ja turvallisuutta.
 
Julkaistu
14.1.2013