• Etusivu
  • Rakentaminen

Saumattomat ja tiiviit rakenteet säästävät energiaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 25.04.2013
20131_33404.jpg

Tiiviit rakenteet pitävät talon lämpimänä.

Tiivis talo pitää lattianrajan lämpimänä

Kastelli on myös energia-asioissa edelläkävijä alallaan. Laadustaan ja lämpimyydestään kiitelty Kastelli-talo rakennetaan saumattomaksi ja tiiviiksi. Pitkäkestoiset tutkimukset mm VTT:n kanssa todistavat, että vuodet eivät heikennä Kastellin energiatehokkuutta ja tiiveyttä. Tutustu Kastellin rakenteisiin ja totea miksi kallista energiaa ei pääse karkaamaan rakenteiden läpi ja lämmityskulut pysyvät pieninä.

Saumaton höyrynsulku on tärkeä tiiviystekijä

1. Saumaton ja ehjänänä pysyvä ilmansulku
Kastelli-talon ilmansulku, SFS-leimattu höyrynsulkumuovi ulottuu seinissä ja katossa yhtenäisenä ympäri talon. Turvallisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku myös säilyy ehjänä; ripustusruuvit yms. eivät vahingoita sitä. Hyvä ja pysyvä tiiviys on todellisen energiatehokkuuden keskeisin perusta – asumismukavuutta, energiansäästöä, rakenteiden säilyvyyttä.

2. Yläpohjan ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku jatkuu saumattomana kattoon. Eristeiden kerrok-sellisuus estää kylmäsillat – lämmönsäästöä ja asumismukavuutta.

3. Ulkoseinän kaksoisrunko
Kaksoisrungon ansiosta runkotolpat eivät ulotu seinän sisäpintaan,jolloin ulkoseinä on ainutlaatuisen lämmin. Kaksoisrungon ansiosta ulkoseinän ilmansulku jatkuu saumattomasti myös 2-kerrostalojen välipohjan kohdalla – energiansäästöä ja asumismukavuutta.

4. Tiivis tuulensuoja ylös asti
Kastellin tuulensuoja on tiivis kipsilevy, joka suojaa myös seinän ja yläpohjan liittymäkohtaa ja yläpohjan eristeitä – energiansäästöä.

5. Tuuletusraot
Hyvät tuuletusraot katossa ja seinissä takaavat rakenteiden toimivuuden – pitkäikäisyyttä.

20131_33400.jpg

6. Väliseinien äänieristys
Kastelli-talossa äänen kulkeutuminen huoneesta toiseen estetään pysyvästi "upottamalla" väliseinä ulkoseinään. Väliseinä asennetaan ulkoseinän runkoon ennen ulkoseinän sisäpuolen levytyksiä. Näin äänirakoja ei jää eikä synny myöhemminkään – asumismukavuutta, yksityisyyttä ja nukkumarauhaa.

7. Vedottomat pistorasiat
Ainutlaatuisesti villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku säilyy ehyenä pistorasioidenkin kohdalla – vedotonta mukavuutta ja rakenteiden turvaa.

8. Listoille naulausalustat
Seinien vaakakoolausten paikat on suunniteltu siten, että ne toimivat samalla katto- ja jalkalistojen kiinnitysalustoina – tekemisen helppoutta ja viimeisteltyä lopputulosta.

9. Lattian ja seinän liittymä
Seinän ilmansulku ulottuu riittävästi lattiaeristeiden alle ja puristuu pitävästi eristeiden väliin. Myöskin seinän vieriltä lämmin lattia on vankkaa ja kestävää teräsbetonia – vedotonta mukavuutta ja rakenteiden kestävyyttä.

10. Kostean tilan seinä
Kostean tilan seinät tehdään noudattaen sertifioituja rakenteita ja järjestelmiä – rakenteiden kestävyyttä ja turvallisuutta.

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20219_72472.jpg
Älykäs energiaremontti alkaa lämmöneristyksestä
Rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia kaikesta Suomessa kulutettavasta energiasta ja ne aiheuttavat yli 30 prosenttia hiilidioksidipäästöistä. Ulkovaipan hyvä lämmöneristys on tehokkain tapa vähentää rakennusten energiankulutusta. Hyvä lämmöneristys parantaa myös sisäilmaa, vähentää hiilidioksidipäästöjä, nostaa rakennuksen arvoa ja lisää rakennuksen käyttöikää. Lisäeristys on erittäin hyvä investointi.
20174_48954.jpg
Luonnonkivet esillä Asuntomessukohteissa
Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7. - 11.8. 2019. Tämän vuoden asuntomessut rakentuvat Pioneeripuiston kasarmialueelle, Kouvolan Korialle. Messualue jakaantuu luonteeltaan viiteen erilaiseen korttelikokonaisuuteen.
20152_42279.jpg
Julkisivua kosteudelta suojaava rappaus
Seinä pysyy kuivanaRapatussa seinässä näkyy toisinaan kosteusläikkiä, kun sadevesi tai ilmankosteus on päässyt pinnoitteen alla olevaan rakenteeseen. Weber VarmaRappaus pitää kosteuden rakenteen ulkopuolella. Kuituvahvistettua sementtilaastia sekä silikaattipinnoitetta, joka kapillaarista veden imeytymistä vähentäviä aineita, sisältävä laasti pienentää sadeveden kulkeutumisen julkisivun läpi alla olevaan rakenteeseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton